Mε Νίμπουργκ η ΑΕΚ στους «16» του Basketball Champions League!

Αυτόν τον αντίπαλο θέλει η ΑΕΚ στο Champions League
Photo Credits: INTIME

Η καλύτερη δυνατή κλήρωση υπήρξε για την ΑΕΚ στους «16» του Basketball Champions League. Η Ενωση κληρώθηκε απέναντι στην τσέχικη Νίμπουργκ, μια ομάδα που είναι ευχάριστη έκπληξη την τρέχουσα σεζόν, αλλά ήταν ο αντίπαλος που ήθελαν περισσότερο στην ΑΕΚ σε αυτήν τη φάση.

Το προφίλ των Τσέχων:

Τι έκανε στη φάση των ομίλων: 2η στον Δ’ όμιλο με ρεκόρ 10-4.

Η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης είναι, μέχρι τώρα, η τσεχική ομάδα. Στον Δ’ όμιλο τερμάτισε 2η και μάλιστα είχε το ίδιο ρεκόρ με την πρωτοπόρο και πολύ πιο «ακριβή» Μπεσίκτας, που είχε όμως το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Από τις 14/11 μέχρι τις 9/1 είχε κάνει πέντε σερί νίκες κι εκείνο ήταν το διάστημα που… έδειξε τα δόντια της. Μάλιστα, στην τελευταία αγωνιστική, δεν… χαρίστηκε στην Ζιέλονα Γκόρα (84-70) που ήθελε οπωσδήποτε νίκη.

Τι κάνει στο πρωτάθλημά της: 1η με ρεκόρ 20-0.

Ο προπονητής: Ο Ορέν Αμιέλ είναι ο προπονητής της ομάδας. Ανέλαβε το «τιμόνι» μετά την έναρξη της σεζόν, όταν ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ χρειάστηκε να αποχωρήσει για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην Εθνική ομάδα της Τσεχίας. Ο Ισραηλινός συνεργάτης του πήρε «προαγωγή» και, μέχρι τώρα, βγάζει… ασπροπρόσωπους όσους τον εμπιστεύτηκαν γι’ αυτή τη θέση.

Τα στατιστικά που «διέπρεψε»: Η Νίμπουρκ μπορεί να μην είναι η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στη διοργάνωση, αλλά τέλειωσε τη φάση των ομίλων ως η 8η καλύτερη επίθεση (82.3π.). Το πιο δυνατό της κομμάτι όμως είναι τα ριμπάουντ, όπου είναι 2η στη διοργάνωση με 35.4 κατά μέσο όρο και μάλιστα 10.4 εξ αυτών είναι επιθετικά και… μεταφράζονται σε δεύτερες επιθέσεις. Πολύ σημαντικό και το γεγονός πως είναι 3η όσον αφορά στα λιγότερα λάθη (10.7 ανά αγώνα).

Εκεί πήρε χαμηλό βαθμό: Για να κάνει το… βήμα παραπάνω στα νοκ-άουτ, η Νίμπουρκ θα χρειαστεί καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα από το 33.7% που έχει ως τώρα. Παράλληλα, θα πρέπει να ανεβάσει ένα επίπεδο την άμυνά της, αφού σε 7 από τα 14 ματς των ομίλων δέχθηκε 80+ πόντους από τους αντιπάλους της.

Το αστέρι: Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ, Κέντρικ Ρέι, τα πηγαίνει περίφημα στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη και είναι ο ηγέτης για τους Τσέχους γεμίζοντας τη στατιστική του με 14 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1 κλεψίμο ανά αγώνα.  Ο Τσέχος Πετρ Μπέντα αποτελεί σταθερά (11.6π., 4.2ριμπ.), ο Γιουτζίν Λόρενς αποδεικνύεται εξαιρετικός οργανωτής (11π., 5.9ασ., 3.6ριμπ.), ενώ κομβική έχει αποδειχθεί η προσθήκη του Ντάρνταν Μπερίσα (15.4π.).

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
  • ΠΑΟΚ – Καρσίγιακα
  • Ναντέρ – Μπάνβιτ
  • ΑΕΚ – Νίμπουργκ
  • Όλντενμπουργκ – Λούντβιγκσμπουργκ,
  • Ζιελόνα Γκόρα – Μονακό
  • Μπαϊρόιτ – Μπεσίκτας
  • Μούρθια – Τενερίφη
  • Νεπτούνας – Στρασμπούρ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X