Να σπάσει την... κατάρα της Πορτογαλίας! (VIDEO)

Να σπάσει την... κατάρα της Πορτογαλίας! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λισαβόνα είναι η τελευταία… στάση για την ΑΕΚ στη φετινη της περιπέτεια στο Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν την Μπενφίκα στο επιβλητικό Da Luz για την τελευταία αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ασφαλώς, ο στόχος της «Ένωσης» στο αποψινό παιχνίδι με την Μπενφίκα, είναι να πάρει την νίκη ή την ισοπαλία, ώστε να μην αποχαιρετήσει την διοργάνωση με μηδέν βαθμούς. Βέβαια, η ΑΕΚ έχει ακόμη μια πρόκληση να αντιμετωπίσει στο ματς με την ομάδα του Ρούι Βιτορια. Να σπάσει την… κατάρα, που την κυνηγάει στην Πορτογαλία! Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν επισκεφθεί την χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου ακόμη τρεις φορές για αγώνες σε επίσημες διοργανώσεις. Ο απολογισμός του Δικεφάλου σε τρία ματς, είναι τρεις ήττες! Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να βάλουν τέλος σήμερα σε αυτή την κακή παράδοση που έχει δημιουργηθεί με τις πορτογαλικές ομάδες στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Το… κακό για την ΑΕΚ στην Πορτογαλία ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου 1966. Η ομάδα του Τζανετή επισκέφθηκε την έδρα της Μπράγκα για την φάση των «30» στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στον πρώτο αγώνα, η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0, ενώ και στην Πορτογαλία γνώρισε την ήττα από τους Πορτογάλους με 3-2, παρότι οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν με γκολ του Παπαϊωάννου στο 6ο λεπτό.

Η επόμενη επίσκεψη της ΑΕΚ χρονολογείται στις 27 Σεπτεμβρίου 1978. Βεβαίως, η ήττα της «Ένωσης» ήταν… γλυκιά, καθώς η ΑΕΚ πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η ομάδα του Πούσκας φιλοξενήθηκε από την Πόρτο στην ρεβάνς του επικού και απίθανου 6-1 των «κιτρινόμαυρων» στο «Νίκος Γκούμας». Παρόλα αυτά, ο «Δικεφάλος» ηττήθηκε 4-1 από τους «Δράκους» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της ΑΕΚ.

O τελευταίος αγώνας της «Ένωσης» στην Πορτογαλία έγινε την σεζόν 2009-2010. Στις 17 Δεκεμβρίου 2009, η ΑΕΚ επισκέφθηκε την έδρα της σημερινής της αντιπάλου. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν την Μπενφίκα και ηττήθηκαν 2-1 για την φάση των ομίλων, με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να χρίζεται σκόρερ για την ΑΕΚ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Άνχελ Ντι Μαρία που σημείωσε και τα δυο γκολ των αετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X