Μπάνκι: «Αυτά αλλάζουν στην ΑΕΚ με Θίοντορ και Τζέιμς»

Μπάνκι: «Αυτά αλλάζουν στην ΑΕΚ με Θίοντορ και Τζέιμς»
Photo Credits: INTIME

Ικανοποιημένος για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο 2019 εμφανίστηκε ο Λούκα Μπάνκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ιταλός κόουτς παρά τη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου στάθηκε στα λάθη που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» στην αναμέτρηση και σχολίασε το ντεμπούτο του Τζόρνταν Θίοντορ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Παράλληλα, μίλησε και για τις αλλαγές που θα φέρουν οι νέοι παίκτες της «Βασίλισσας» στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον χρόνο συμμετοχής του Δημήτρη Μωραΐτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρώτη νίκη μας, στο 2019. Η ομάδα πιστεύω ότι προσέγγισε τον αγώνα με την απαραίτητη σοβαρότητα. Το γεγονός ότι οι 10 από τους παίκτες είχαν σκοράρει και οι 11 είχαν πατήσει στο παρκέ, ήταν πολύ σημαντικό. Η ομάδα επιθετικά ήταν πάρα πολύ καλή. Δυστυχώς, κάποια πράγματα, όπως τα λάθη μας, δεν ήταν πολύ καλά και αυτό που με αγχώνει, είναι ότι χάσαμε πολλά ριμπάουντ, αφού πήρε 13 επιθετικά ο Κολοσσός. Το γεγονός ότι ο καλύτερος ριμπάουντερ μας, ήταν ο Λαρεντζάκης, είναι κάτι το οποίο πρέπει να φτιάξουμε, διότι περιμένουμε κάποιους πολύ δύσκολους αγώνες, με πρώτο αυτόν με τη Ντιζόν.

Είναι ομαδική η δουλειά. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε. Όχι να περιμένουμε από τους ψηλούς μας, ειδικά επειδή δεν έχουν τα χαρακτηριστικά για να υπερισχύσουν σε σχέση με άλλους ψηλούς στη ρακέτα. Κάποια νούμερα, όπως τα λάθη, τα επιθετικά ριμπάουντ και οι ελεύθερες βολές των αντιπάλων, χωρίς την ικανότητα να πάρουμε και εμείς στην άλλη πλευρά του παρκέ, δείχνουν ότι θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για το ντεμπούτο του Θίοντορ: «Δεν είναι σωστό το να πούμε ότι την τελευταία φορά έπαιξε τον Απρίλιο, επειδή το πραγματικά τελευταίο του παιχνίδι, ήταν τον Φεβρουάριο μετά από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό και η ομάδα επέλεξε να τον παραγκωνίσει. Είχε την δυνατότητα να επιστρέψει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος, αλλά ήταν εκτός ομάδας και εκτός ρυθμού, για κοντά στον έναν χρόνο. Το τι είδα σήμερα, δεν θα αλλάξει την άποψή μου.

Ο παίκτης πρέπει να βρει ρυθμό από τις λίγες προπονήσεις που έχουμε, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι θα βρει ρυθμό μέσα από τους αγώνες. Η δουλειά μας, δεν είναι εύκολη. Γιατί πρέπει να βάλουμε ξανά στην ομάδα μας και να αποκτήσουν χημεία, τρεις παίκτες.

Θεωρώ και τον Ξανθόπουλο καινούριο παίκτη, αφού είχε καιρό να παίξει. Αλλά πρέπει να απαιτήσουμε το καλύτερο από τον καθένα, για να γίνουμε καλύτεροι. Και ο Τζόρνταν και ο Ντελρόι, έδειξαν κάποια πράγματα που δείχνουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους και πόσο πολύ θα βοηθήσουν την ομάδα.

Αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή. Η δουλειά μας, είναι το να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες, αλλά και να μην χάνουμε τα παιχνίδια».

Με τον ερχομό του Τζέιμς, ο Ματσιούλις πήγε στο «3» και ο Σαντ-Ρος στο «2». Αν αυτό θα γίνει μόνιμο: «Ο Σαντ-Ρος έπαιζε ακόμα και στον άσο, με τους τραυματισμούς που υπήρχαν, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν γυρίσει ο Καββαδάς, θα πάει και στο 4 ο Ντελρόι. Οι παίκτες μας, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε πολλές θέσεις. Αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου, το καλοκαίρι, όταν φτιάχναμε την ομάδα.

Ο Ματσιούλις στην αρχή της καριέρας του, μεταφερόταν από το 3 στο 4, ο Ντελρόι μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5. Έτσι βρήκα λύσεις μέσα από το ρόστερ, με τους τραυματισμούς, γιατί έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν θέσεις και έτσι να γινόμαστε καλύτεροι μέσα στη σεζόν».

Τώρα που ήρθε ο Θίοντορ και ο Ξανθόπουλος είναι υγιής, τι γίνεται με Μωραΐτη; «Παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση, πρέπει να κερδίζεις τα λεπτά συμμετοχής σου, στο παρκέ. Λόγω προπόνησης, επέλεξα να ξεκινήσουν αυτοί που ξεκίνησαν σήμερα. Είναι μια απόφασή που επιλέγουμε όλοι μαζί ως επιτελείο».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X