Μόνη λύση οι αυστηρές ποινές για όσους δεν δέχονται πιστόλια στους αγωνιστικούς χώρους

Έχουν περάσει 37 μέρες από το επίμαχο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, που διακόπηκε με την εισβολή του οπλοφόρου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Έχουν περάσει 36 μέρες από την κυβερνητική απόφαση για την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω ακριβώς της εισβολής αυτής. Όπως ρητά αναφέρεται στο σχετικό Φ.Ε.Κ.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr στο διάστημα της διακοπής ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις. Στάθηκε πολλές φορές στην ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του πλαισίου των ποινών.

Τι έχουμε από τότε; Μια πρωτόδικη απόφαση με το ζόρι. Που χρειάστηκε πέντε ώρες εκδίκασης κι άλλες τρεις για την κατάθεση υπομνημάτων. Άλλη μια σχεδόν οκτάωρη εκδίκαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ και άλλες πέντε μέρες για την κατάθεση υπομνημάτων.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, ειδικά από την πρωτόδικη απόφαση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης κι ακόμη περισσότερο μετά από αυτή, έχουμε ένα όργιο διακίνησης φημών για τις προθέσεις του δικαστηρίου.

Έχουμε τον ίδιο τον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων να προβαίνει σε δημόσιες αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις. Και στη διάρκεια της εκδίκασης, αφού έγινε αίτημα εξαίρεσης του από πλευράς ΑΕΚ, να παίρνει ανοικτά το μέρος του ΠΑΟΚ, ως προς την ανάγκη να δώσει νέα κατάθεση ο διαιτητής του αγώνα. Ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τρεις φορές το φύλλο αγώνα και μια τέταρτη, το επιβεβαίωσε ξανά απαντώντας σε συγκεκριμένα ερωτήματα που του απεύθυνε το πρωτοβάθμιο όργανο.

Παραμονή της κατάθεσης των υπομνημάτων, έχουμε δημοσιεύματα, πως αν δεν ικανοποιηθεί η απαίτηση του ΠΑΟΚ για τον Κομίνη, τότε το δικαστήριο ενδέχεται να καθυστερήσει πολύ τη λήψη απόφασης και ενδεχομένως να το κάνει στο τέλος του πρωταθλήματος!

Στο μεταξύ, τόσο στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, όσο και στη δεύτερη, ποιο ήταν το στοιχείο στο οποίο αναλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων και των αγορεύσεων; Μαντέψτε… Το κατά πόσο ήταν πραγματική η απειλή που ένιωσαν τα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ. Και το κατά πόσο, ο διαιτητής κάλεσε ή όχι τις ομάδες να συνεχίσουν.

Δηλαδή αν τις καλούσε να συνεχίσουν, όλα θα ήταν εντάξει και τώρα δεν θα υπήρχε καν υπόθεση!

Να τον καλέσει λοιπόν ο κ. Σκουτέρης τον Κομίνη και να τον κατακεραυνώσει πρόσωπο με πρόσωπο. Άλλωστε, ακόμη και η ΑΕΚ πλέον, στο τελικό της υπόμνημα συναινεί με το αίτημα του ΠΑΟΚ να κληθεί εκ νέου ο διαιτητής. Κουράστηκαν κι αυτοί…

Ένα μικρό ασήμαντο ερώτημα, θα μένει, αλλά έλα τώρα μωρέ… Με το πιστόλι τι έγινε ρε παιδιά; Με την ένοπλη εισβολή για την οποία διακόπηκε το πρωτάθλημα, τι συμβαίνει; Με το συμβάν που έφερε την FIFA στην Ελλάδα τι ακριβώς έγινε;

Λεπτομέρειες…

Πάμε πάλι στην επιχειρηματολογία για την ανάγκη αυστηροποίησης του πλαισίου. Από πού λοιπόν ακριβώς πηγάζει αυτή η ανάγκη, όταν εδώ και για περισσότερο από ένα μήνα, η ίδια η Δικαιοσύνη μας δείχνει με κάθε τρόπο, πως είναι πολύ μακριά από κάθε πρόθεση αξιοποίησης αυτού που υπάρχει ήδη;

Κι όταν αυτό συμβαίνει σε μια τόσο προφανή περίπτωση, όσο αυτή που προκάλεσε διακοπή του πρωταθλήματος, διεθνή σάλο, αποβολή του ΠΑΟΚ από την ECA, τι να περιμένουμε να συμβεί σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον; Ποια ακριβώς η ανάγκη να έχουμε πιο αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο;

Εδώ η Δικαιοσύνη συζητά επί μακρόν, το κατά πόσο είναι ανεκτές οι εισβολές ενόπλων στους αγωνιστικούς χώρους για να αλλάξουν μια διαιτητική απόφαση. Κι όσο περνούν οι μέρες, τόσο γίνεται περισσότερο αντιληπτό πως το διακύβευμα είναι στο πώς θα φτάσουμε στο ότι τελικά δεν αποτελούν και τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Αν τίθεται λοιπόν εδώ ένα θέμα από πλευράς Δικαιοσύνης, είναι η αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, για όσους έχουν ζήτημα να αγωνίζονται υπό την απειλή των όπλων. Αυτό τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αυτό θα τα έλυνε όλα και θα διασφάλιζε πως τα πάντα θα κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων. Εν ανάγκη και με την εμφάνιση πιστολιών. Γιατί όχι δηλαδή; Αν είναι να γλιτώσουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία…

Και ίσως αυτό πρέπει να κοιτάξει η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού το επόμενο διάστημα στις συζητήσεις με FIFA – UEFA.

Ας το δει ο υφυπουργός Αθλητισμού,ο κ. Βασιλειάδης, να μη χάνει κι εκείνος τον καιρό του με διακοπές πρωταθλημάτων για ασήμαντους λόγους και τον λένε και γραφικό… Το πώς δηλαδή θα δεχτούν ειδικά για την Ελλάδα να ισχύει ότι οι ομάδες και οι διαιτητές θα πρέπει να συνεχίζουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και μετά την είσοδο ενόπλων στους αγωνιστικούς χώρους.

Εντάξει, ενδεχομένως τους σόκαρε λίγο στην αρχή, αλλά όπως ξέρουμε πολύ καλά στην Ελλάδα, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Και δεν μπορεί, σιγά – σιγά θα καταλάβουν πως εδώ υπάρχουν και κάποιες ιδιαιτερότητες, που βρε αδερφέ, ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια. Δεν χάθηκε ο κόσμος…

Είναι απαράδεκτο να μη δίνεται αυτή η δυνατότητα ειδικά για την Ελλάδα και να κουράζουμε τόσο πολύ τους δικαστικούς μας λειτουργούς με τόσο πολύπλοκες υποθέσεις, που χρήζουν πολύμηνης έρευνας.

Και μαζί τους κι όποιον άλλο δεν μπορεί ενδεχομένως να ζήσει με την πραγματικότητα που θα σήμαινε η εφαρμογή των νόμων…

3 Σχόλια

  1. ΑΕΚ απο παντα

    Εγω παλι λεω να το παω και ενα βημα παρακατω. Να επιτραπει η ( νομιμη )οπλοφορια σε ολους τους παραγοντες οι οποιοι κατα βουληση θα σουλατσαρουν στον αγωνιστικο χωρο και αποδυτηρια, με απωτερο σκοπο φυσικα τη διαμορφωση του επιθυμητου γι αυτους αποτελεσματος . Το αν ειναι σωστο να οπλοφορουν διαιτητης και παικτες θα αποφασιστει απο ανωτατο δικαστηριο κατα την επομενη διακοπη του πρωταθληματος και φυσικα μετα το τελος της κηδειας ( Ε δεν μπορει, ολο και καποιο θυμα θα εχουμε )…. Α ρε Ελλαδιτσα….Εδω ο κοσμος ενα γυρω καιγεται και εσενα σε … χτενιζουνε Σαββιδιδες, Κυριακοι. Σκουτερηδες, Μινοι, Φωκαδες , Τουρσουνιδηδες…

  2. Γιώργος Ρωμοσιός

    Συγχαρητήρια σε όποιον έγραψε το ανωτέρω άρθρο. Πραγματικά συγχαρητήρια. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, ποιός είναι ο συντάκτης και πού μπορώ να παρακολουθώ την αρθρογραφία του;

    • όντως άριστο άρθρο. για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ποιος το έγραψε γιατί στο ένωση.gr τα περισότερα είναι πολύ καλού επιπέδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *