Μίκης Θεοδωράκης: «Σας ευχαριστώ κύριε Μελισσανίδη-Αποδέχομαι την πρόταση!»

Ένας μύθος στην επιστημονική επιτροπή

Στο Μουσείο της Ακροπόλεως γίνεται μια ιστορική εκδήλωση για την ΑΕΚ, όπου αποδεικνύει πως είναι κάτι… παραπάνω από μια ομάδα. Στην επιστημονική επιτροπή του Μουσείου προσφυγικού Ελληνισμού, επίτιμος πρόεδρος θα είναι ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης!

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη: 

Αγαπητέ κ. Μελισσανίδη,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί με την ίδρυση του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού χαρίζετε στους Έλληνες ένα πολύτιμο βήμα για την ανάδειξη του τεράστιου πλούτου και της μεγάλης συνεισφοράς της Μικράς Ασίας στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας.

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τη βαθιά πληγή του ξεριζωμού από την μητρική γη, το Μουσείο αυτό αποτελεί φόρο τιμής για όλους εκείνους που χάθηκαν ή που ξεριζώθηκαν από τα ιερά χώματα από τα οποία ξεκίνησε ο ελληνικός πολιτισμός πριν χιλιάδες χρόνια.

Η μεγάλη καταστροφή μας δείχνει ακόμα ανάγλυφα και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο εμφύλιος διχασμός: Στο μεγάλο, το απόλυτο, το ειδεχθές και ανεπανόρθωτο έγκλημα εναντίον του εαυτού μας, που έκοψε για πάντα τα φτερά ενός λαού προικισμένου και άξιου να βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών της οικουμένης.

Ας σκύψουμε λοιπόν σ’ αυτόν τον μεγάλο καθρέφτη που θα είναι το νέο Μουσείο για να δούμε το πρόσωπό μας, μήπως στο μέλλον μπορέσουμε να διδαχθούμε από το παρελθόν μας, ώστε κάποτε αυτός ο βασανισμένος τόπος να καταφέρει να πάει μπροστά.

Η τιμή που μου κάνετε να μου προτείνετε να γίνω επίτιμος πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Μουσείου αυτού, είναι μεγάλη. Βεβαίως, όπως γνωρίζετε, τόσο η ηλικία μου όσο και η υγεία μου δεν μου επιτρέπουν την ενεργό συμμετοχή μου. Αν όμως αυτή η τιμής ένεκεν παρουσία μου βοηθάει την επίτευξη ενός τόσο υψηλού στόχου, με μεγάλη συγκίνηση την αποδέχομαι.

Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι κάθε επιτυχία στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Μίκης Θεοδωράκης

2 Σχόλια

  1. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

    ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.!!!!!
    ΚΑΚΩΣ!!! ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΑΝΩΛΗ ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ !!!!

  2. ΒΟΥΝΟ ΕΙΣΑΙ.ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *