Με τους μπαρουτοκαπνισμένους στο Φάληρο

Αυτό ξέρει, αυτό κάνει (και το κάνει καλά)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτή τη φορά θα κατέβει στο Φάληρο έχοντας και ως σύμμαχό της μετά από πολλά χρόνια και την παράδοση. Βλέπετε από τη στιγμή της επιστροφής της «Ένωσης» στα σαλόνια και με εξαίρεση τα δύο πρώτα ματς στην έδρα των «ερυθρολεύκων» οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βελτιώσει κατά πολύ τα αποτελέσματά τους με την ομάδα του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν πέντε νίκες μόλις μία ήττα και αυτή ήταν άνευ σημασίας καθώς συνδυάστηκε με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στα πέντε τελευταία δε, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης, η «Ένωση» είναι αήττητη και έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη νέα εποχή, δηλαδή στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, έχει αντιμετωπίσει εφτά φορές τους «ερυθρόλευκους». Σε αυτά τα ματς έχει απολογισμό πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία νίκη. Σε αυτά τα ματς έχει παρατάξει την ομάδα του με τρεις διαφορετικές διατάξεις. Με 4-2-3-1, με 3-4-1-2 και με 4-4-1-1. Όλες ανάλογα με τους παίκτες που είχε διαθέσιμους και το τι αποτέλεσμα ήθελε να πάρει (διότι στον περσινό πρώτο ημιτελικό είχε κατέβει ξεκάθαρα για το «Χ«).

Το θετικό είναι πως στο κυριακάτικο παιχνίδι η ΑΕΚ θα έχει στον πάγκο της έναν προπονητή που ξέρει τι εστί «Γ. Καραϊσκάκης» και από την καλή και από την ανάποδη (σ. σ. ο Χιμένεθ ήταν «παρών» και στη βαριά ήττα με 6-0, αλλά και στη νίκη με 1-0 στα δύο ματς της σεζόν 2010-2011). Επίσης θα έχει και ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο τι πρέπει να κάνουν όσο και τι θα συναντήσουν στο Φάληρο.

Τρεις επισκέψεις, τρεις γκολκίπερ!

Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο η ΑΕΚ έχει τρεις επισκέψεις τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά και στις τρεις την εστία της «Ένωσης» υπερασπίστηκε διαφορετικός γκολκίπερ. Στη νίκη του Κυπέλλου με 2-1 τον Απρίλιο του 2017 τερματοφύλακας ήταν ο Ανέστης. Στην ισοπαλία και πάλι για το Κύπελλο τον Ιανουάριο του 2018 ήταν ο Μπάρκας. Και στο διπλό του τίτλου πέρσι τον Φλεβάρη με 2-1 ο Τσιντώτας.

Την Κυριακή κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Μπάρκας, ο οποίος έχει υπερασπιστεί την «κιτρινόμαυρη» εστία στα εξής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

Στο 1-0 για το πρωτάθλημα το Φεβρουάριο του 2017 (με το γκολ του Αϊντάρεβιτς),

Στο 2-1 για το Κύπελλο το Φεβρουάριο του 2018 (με Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο)

Αλλά και στο 1-1 του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Πάντα παρόντες Γκάλο και Τσιγκρίνσκι

Σε αυτές τις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις σημείο αναφοράς ήταν ο Ροντρίγκο Γκάλο. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως πέρσι ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το γκολ τίτλου του Γιακουμάκη. Στα συγκεκριμένα ματς δεν έχει λείψει δευτερόλεπτο ούτε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αλλά ο Ουκρανός δύσκολα θα προλάβει το κυριακάτικο ντέρμπι.

Τρεις εμφανίσεις έχει και ο Μπακασέτας, αλλά ξεκίνησε βασικός μία φορά και δύο πέρασε ως αλλαγή. Τον ίδιο αριθμό αγώνων έχει και ο Σιμόες, μόνο που ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε δύο ματς (στα δύο «διπλά») και στη «λευκή» ισοπαλία είχε περάσει ως αλλαγή στο 90′ στη θέση του Γαλανόπουλου, ο οποίος όσο και αν ακούγεται παράξενο έχει τρεις εμφανίσεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» (μία βασικός και στις άλλες δύο πέρασε αλλαγή).

Οι έμπειροι Μάνταλος και Μπακάκης και ο Λιβάγια

Εμπειρία από το γήπεδο του Ολυμπιακού έχουν και άλλοι παίκτες. Άλλοι μεγαλύτερη και άλλοι μικρότερη. Ο Μπακάκης για παράδειγμα πέρσι έπαιξε και στα δύο ενενηντάλεπτα (μία ως αριστερό στόπερ και μία ως αριστερό μπακ). Όμως έχει παίξει και παλαιότερα με άλλους προπονητές ως παίκτης της ΑΕΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος από αυτά τα τρία παιχνίδια στην εποχή Χιμένεθ έπαιξε μόνο σε αυτό του Κυπέλλου του 2017 (μιας και πέρσι ήταν τραυματίας). Όσο για τον Λιβάια, ήταν βασικός στη «λευκή» ισοπαλία του Κυπέλλου πέρσι και πέρασε ως αλλαγή στο «διπλό» του τίτλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X