Κορωνοϊός: Ακόμη δύο νεκροί, 70 τα θύματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η πανδημία «θερίζει» την Ευρώπη -Περισσότεροι από 45.000 νεκροί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμη δυο συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στους 70 στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με το corfupress, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Κορωνοϊός: Καλά νέα από τον «Ευαγγελισμό»

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ευχάριστα νέα έρχονται από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και τους νοσούντες από τον κορωνοϊό, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών βγαίνουν από τις ΜΕΘ. Οπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται αύριο να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ. Και αυτό διότι αρκετοί ασθενείς εξέρχονται από αυτές και μάλιστα κάποιοι πάνε ήδη στο σπίτι τους έχοντας αναρρώσει.

92 ήταν χθες σε ΜΕΘ από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο (χθες) ήταν 60 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε στα 1.673, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Από τα 1.673 κρούσματα τα 343 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 592 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 19 γυναίκες. Όπως εξήγησε ο κος Τσιόδρας «οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν» και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X