Η FIFA «πάγωσε» τις αλλαγές στις ποινές -Δυσαρέσκεια Λυσάνδρου!

H FIFA μπλόκαρε τις αλλαγές, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του Μηνά Λυσάνδρου

Super League και  ΕΠΟ προωθούσαν κάποιες αλλαγές στις ποινές για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές συσχετίζονταν με την πλήρη κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια και για κάθε άλλη παράβαση, καθώς και η «φωτογραφική» διάταξη που μείωνε σε ένα χρόνο απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο την ποινή για «απειλές» και «εκφοβισμό» αξιωματούχου αγώνα (από 3 έως 5 έτη που ισχύει σήμερα).

Σήμερα το πρωί, ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA, Πετρ Φούσεκ,να τονίζει πως  κάποιες από αυτές τις αλλαγές στις διατάξεις, τις θέλει μεταφρασμένες για να τις μελετήσει με τους ανθρώπους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Οπως είναι λογικό, η ακατανόητη στάση του Φούσεκ και το… πάγωμα των αλλαγών, που πρωοθούσε η λίγκα προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Προέδρου της Super League και Ά Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου. H FIFA παρότι γνώριζε για τις αλλαγές, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ορθώσει τοίχος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, αποφασίστηκε να αναβληθεί τελείως το θέμα των αλλαγών στους κανονισμούς και να μην τεθεί ούτε στην αυριανή Εκτελεστική ούτε στην Γ.Σ. της Παρασκευής. Και φυσικά, παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε και αν θα εγκριθούν οι αλλαγές που προωθούνταν.

Δείτε επίσης

LIVE οι δηλώσεις του Καρέρα για το Ξάνθη-ΑΕΚ (VIDEO)

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του Μάσιμο Καρέρα