Τελευταία Νέα

Η αλήθεια για το τηλεοπτικό τοπίο και το Liga TV

Ο Insider έχει όλο το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό χάρτη και τη θέση της ΑΕΚ στα νέα δεδομένα

Ξαφνικά, ενέκυψε σεναριολογία περί Liga TV. Κουβέντα για το νέο χάρτη των τηλεοπτικών, εφόσον ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Nova από τις τράπεζες στον Μαρινάκη. Εύλογο, καθώς θα πρόκειται για μια εξέλιξη που θα διαταράξει πλήρως όσα γνωρίζαμε τα τελευταία 25 χρόνια, από τη μέρα που το συνδρομητικό κανάλι μπήκε στη ζωή μας. Ωστόσο, καλό είναι να ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται, πως για την ΑΕΚ δεν υπάρχει επόμενη μέρα στη Nova, εφόσον αυτή περάσει στα χέρια του Μαρινάκη. Είναι ασύμβατο να υπάρχει οιαδήποτε συνδιαλλαγή της ΑΕΚ με κανάλι που θα ανήκει στον Μαρινάκη, έστω και εάν υπάρχει ήδη συμφωνία και για την επόμενη χρονιά. Εφόσον κλείσει τελικώς το ντιλ του Μαρινάκη με τις τράπεζες, τότε η ΑΕΚ θα αναζητήσει τρόπο να «σπάσει» τη συμφωνία και θα αναζητήσει νέα στέγη.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι σημαντική υπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία κάθε ομάδας/εταιρείας. Είναι ενδεικτικό, πως η ΑΕΚ παίρνει σχεδόν 7 εκατ. Ευρώ τη φετινή σεζόν από τη συμφωνία της με τη Nova. Κάτι που αυτόματα σημαίνει, μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων και του μπάτζετ της. Αν αυτό συμβαίνει σε μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κρισιμότητα του τηλεοπτικού συμβολαίου για τις υπόλοιπες ομάδες.

Υποχρέωση της ΑΕΚ

Αρα, η ΑΕΚ δεν έχει μόνο την ευθύνη για να βρει λύση στο δικό της θέμα. Εχει την υποχρέωση, να κινήσει τις διαδικασίες για συνολική λύση, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω της υπογραφής συμβάσεων που θα καθιστούν εμμέσως τον Ολυμπιακό χρηματοδότη άλλων ομάδων. Η ΑΕΚ δείχνει πρόθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συζητήσει υπό υγιείς συνθήκες λύσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν και άλλα σημαντικά brand names, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Η πρόθεση που υπάρχει είναι για να βρεθεί κοινή τηλεοπτική στέγη, σε κάποιο συνδρομητικό ή ελεύθερο κανάλι. Η ιδέα για διαδικτυακή πλατφόρμα δεν είναι δημοφιλής. Αλλωστε, το φετινί εγχείρημα του PAOK TV είναι εξαιρετικά προβληματικό, τόσο σε ό,τι αφορά τις παροχές προς τον τηλεθεατή, όσο και στα έσοδα που μπορούν να προκύπτουν για κάθε σύλλογο. Το επιθυμητό σενάριο είναι να υπάρξει μια κοινή τηλεοπτική συμφωνία, την οποία επιθυμεί και δουλεύει η ΑΕΚ.

Οσον αφορά το AEK TV, είναι μια υπόθεση που δεν έχει εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, το πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του και επεξεργαζόταν ο Μελισσανίδης, προέβλεπε τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού προϊόντος με καθημερινό πρόγραμμα που δεν θα περιοριζόταν μόνο στην παραγωγή αγώνων. Συν τοις άλλοις, υπήρχε η πρόθεση αυτό να δινόταν ως παροχή μέσω εγκατεστημένων τηλεοπτικών εγκαταστάσεων, δίχως να μπαίνει μόνο μέσω ίντερνετ στα σπίτια.

O Insider

Δείτε επίσης

Σκάνδαλο με τη βούλα – Σώζουν από το…παράθυρο ΠΑΟΚ και Αρη!

Φουλ για νέα…χάρτινα επιτεύγματα στη Θεσσαλονίκη, πάνε να γλιτώσουν από τον υποβιβασμό τους δύο μόνιμα ευνοημένους και πως εμπλέκονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός