Η ΑΕΚ στον Αλέξη…τρία, από την Πορτογαλία!

Η ΑΕΚ στον Αλέξη…τρία, από την Πορτογαλία!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο επέστρεψε η ΑΕΚ στις νίκες. Με τη λάμψη των πρωταθλητών Ευρώπης Πορτογάλων της, η ΑΕΚ έριξε…τρία στον Αλέξη (τον μεταφραστή της Λάρισας που προκαλούσε από τον πάγκο), με σκόρερ τους τρεις Ιβηρες της 11άδας της: Σιμόες, Ολιβέιρα και Λόπες. Από κοντά σε εξαιρετικά επίπεδα εμφάνισης ο Μάνταλος με δύο ασίστ (μία είχε και ο Ολιβέιρα), με την Ενωση να κάνει πλακίτσα με τη Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καρέρα άνοιξε το ρόστερ του, έδωσε ευκαιρία για πρώτη φορά φέτος σε παίκτες όπως οι Μπότος, Γιούσης και Βασιλαντωνόπουλος, αλλά η ΑΕΚ παρέμεινε το αφεντικό του ματς. Δεν επέτρεψε στη Λάρισα να κάνει ούτε μια φάση στο ματς, είχε ακόμα αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερες φορές και έδειξε έτοιμη για τα ματς με Βόλο και κυρίως Ολυμπιακό που ακολουθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Με τριάδα ο Καρέρα

Με δεδομένα τα ζητήματα που υπήρχαν στην ΑΕΚ – απουσία Τσιγκρίνσκι, Βράνιες που δεν βρισκόταν στο 100% – αλλά και τον τρόπο που αγωνίζεται η Λάρισα, ο Καρέρα επέλεξε στο ξεκίνημα διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να οχυρώσει την εστία του Μπάρκα και είναι ενδεικτικό, πως σε ολόκληρο το 45λεπτο, η Λάρισα ούτε καν πλησίασε προς την περιοχή της ΑΕΚ. Το ζήτημα ήταν όμως, πως θα έφτανε η ΑΕΚ στο γκολ.

Για την Ενωση το πρόβλημα ήταν πως δημιουργικά είχε λύσεις μόνο από τον άξονα. Σε σχέση με το πρόσφατο ματς κυπέλλου στην Τρίπολη, όπου τα άκρα ήταν εξαιρετικά, η ΑΕΚ είχε μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Λίγες φορές μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Λάρισας από τα άκρα και αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο με τον Μπακάκη από τη δεξιά πλευρά. Ο Βέρντε συνέκλινε πολλές φορές και αυτός από το δεξί άκρο, με τον Ιταλό να μην μπορεί να σταθεί ως παρτενέρ του Ολιβέιρα.

Μαγεία Σιμόες

Η ΑΕΚ είχε ζήτημα και πολλές φορές περιοριζόταν σε ανούσια κατοχή της μπάλας, δίχως να μπορεί να βρει καθαρές φάσεις. Επί της ουσίας, οι απειλητικές στιγμές της Ενωσης προέκυψαν με μακρινά σουτ που επιχείρησαν Βέρντε (29’), και Μπακάκης (42’) έξω από την περιοχή. Ωστόσο, ενώ όλα έδειχναν πως πηγαίναμε για ημίχρονο με τα πάντα στο μηδέν, μια απίστευτη έμπνευση του Σιμόες μετέτρεψε σε γκολ του γύρισμα του Ολιβέιρα.

Ο Σιμόες πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, κάνοντας όλη την κάθετη κίνηση που ζητείται από τα χαφ της ΑΕΚ, πρόλαβε τον αμυντικό και με εκπληκτικό τακουνάκι κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. Γκολ σημαντικό για την οικονομία του ματς, αλλά και την ψυχολογία του Πορτογάλου, που το τελευταίο διάστημα κινείται σε χαμηλές στροφές και δείχνει πως ψάχνει ξανά το ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Κλάση Ολιβέιρα, «κένταγε» ο Μάνταλος

Το γκολ του Σιμόες που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήταν εύλογο πως θα άλλαξε όλη την εικόνα του ματς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε απόλυτα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ μπήκε απελευθερωμένη και δίχως πίεση στο παιχνίδι, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και βρέθηκε στο 2-0 πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά παιχνιδιού. Ο Μάνταλος με ατομική προσπάθεια άνοιξε την άμυνα της Λάρισας και άφησε στον Ολιβέιρα, που αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ ήταν πια απόλυτα αφεντικό στο παιχνίδι και έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ο Μάνταλος ήταν ο εγκέφαλος της ΑΕΚ, «κένταγε» μέσα στο γήπεδο και δεν άργησε να δείξει ακόμα μια πτυχή των ικανοτήτων του. Με μαγική μπαλιά άλλαξε το παιχνίδι και έβγαλε τον Λόπες τετ α τετ με τον Κρίστινσον, με τον αριστερό μπακ χαφ της Ενωσης να τριπλασιάζει τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων» και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη.

Μάνταλος σέντερ φορ, ευκαιρίες σε νέους

Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ έδωσε στον Καρέρα τη δυνατότητα να «φρεσκάρει» την ομάδα του. Ο Μπότος πήρε τη θέση του Ολιβέιρα που είχε εκνευριστεί από όσα γίνονταν στον πάγκο της Λάρισας και έτσι πήρε θέση φορ ο Μάνταλος! Αυτό δεν επηρέασε καθόλου το παιχνίδι της ΑΕΚ, που κυριαρχούσε απόλυτα μέσα στο γήπεδο. Με δεδομένο πως ακολουθούν δύο ματς μέσα στην εβδομάδα – στο Βόλο και με τον Ολυμπιακό – ο Καρέρα προχώρησε και σε άλλες αλλαγές.

Ο Γιούσης επέστρεψε σε παιχνίδι της ΑΕΚ έπειτα από πολύ καιρό αντικαθιστώντας τον Μάνταλο και παίζοντας στην επίθεση με παρτενέρ τον Βέρντε. Την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, με τον Καρέρα να διατηρεί την τριάδα στην άμυνα που αυτήν τη φορά περιλάμβανε και τον Μπακάκη μαζί με τους Οικονόμου και Σβάρνα (με τον Βράνιες που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να βγαίνει εκτός).

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (78’ Γιούσης), Βέρντε, Ολιβέιρα (68’ Μπότος)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 3-5-2): Κρίστινσον, Μπράλιτς (55’ Μπούστος), Μιχαήλ, Μόρας (68’ Ζίζιτς), Μπέρτος (78’ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Καρανίκας, Ουάρντα, Παπάζογλου

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ολιβέιρα (51′), Μπέρτο (45’+), Μιλοσάβλιεβιτς (57’).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X