Η ΑΕΚ έχει την πίεση και αυτό «βαραίνει»

Η ΑΕΚ έχει την πίεση και αυτό «βαραίνει»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνουμε σε τροχιά αγωνιστικής δράσης με την ΑΕΚ την Κυριακή να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.

Ενα Παναθηναϊκό σε «βαριά» ατμόσφαιρα, με «τελειωμένο» προπονητή, προ κομβικών αλλαγών και το κυριότερο: δίχως στόχο στα πλέι οφ αφού η Ευρώπη έχει τελειώσει ως όνειρο. Όλα αυτά στο μυαλό μου το καθιστούν ένα ύπουλο ματς, σε μια Κυριακή παράξενη για όλους, με την ΑΕΚ να είναι η μεγάλη χαμένη της πανδημίας και της καραντίνας. Ετσι η πίεση πάει στην ΑΕΚ και το βάρος στα πόδια της.

Η ΑΕΚ από την εξαιρετική φόρμα που βρέθηκε προ κορωνοϊού, βρίσκεται τώρα ως η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο στα πλέι οφ. Θέλει να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ, να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση του από το ότι έχασε οριστικά το πρωτάθλημα μετά την τιμωρία για το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας και από ότι το οικονομικό πλάνο αλλάζει και τα «απεριόριστα μπάτζετ» δεν θα εφαρμοστούν ούτε φέτος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ και πως θα το αποδεχθεί το εσωτερικό της ομάδας και η κοινωνία του κλαμπ που περίμενε μεγαλεία και μεγάλες μεταγραφές.

Δύσκολη εξίσωση με επίκεντρο τον φορ

Η ΑΕΚ έχει τον Μάσιμο Καρέρα και θα τον έχει και του χρόνου. Εναν προπονητή που έχει δείξει ότι ταίριαξε στην ΑΕΚ και βρήκε τον τρόπο μια ομάδα χαμένη και απογοητευμένη να βρει κίνητρο και στόχους. Και κέρδισε μαζί το δικαίωμα να μείνει και του χρόνου. Η δική του ΑΕΚ τώρα μπαίνει στην έξτρα διαδικασία των 10 αγώνων ως η ομάδα που πάει για το… κόλπο γκρόσο. Ομως, για το ματς της Κυριακής η ΑΕΚ έχει την πίεση και ο Καρέρα το βάρος. Να καταφέρει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα είναι έτοιμη για τη νίκη, με σαφές πρόβλημα στην θέση του φορ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν είναι 100% έτοιμος και έρχεται από πολύ μεγάλο διάστημα αδράνειας. Και το ξέρει πολύ καλά και ο Καρέρα αυτό. Ο Σέρχιο Αραούχο θα είναι στον πάγκο για 20-30 λεπτά μάξιμουμ, έχοντας γυρίσει νωρίτερα από την βαριά θλάση. Για αυτό δοκίμασε και φουνταριστό τον Μάνταλο σε ένα σύστημα-έκπληξη 4-3-3. Οπως γίνεται αντιληπτό θα είναι δύσκολη η εξίσωση με επίκεντρο την θέση του φορ. Πάντα είναι πιο δύσκολο να επιτίθεσαι, από το να αμύνεσαι.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν υπάρχει πολυτέλεια απώλειας βαθμών απέναντι στον απογοητευμένο ΠΑΟ. Για αυτό και η πίεση που προείπαμε είναι μαζί της, ενώ πρέπει όλοι να συνυπολογίσουμε και το διάστημα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα και την ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα του ματς. Κάτι που είδαμε στην Γερμανία, που πολλές ομάδες για 15-20 λεπτά άλλαζαν πάσες και έκαναν παιδικά λάθη. Όλα τα περιμένω στο χορτάρι. Έτσι όπως τα έφερε η κατάσταση πια.

Όμως αργά το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ πρέπει να έχει κερδίσει και να περιμένει απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, για να περάσει δεύτερη και να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα με το «καλημέρα». Αν το έχει καταφέρει αυτό θα έχει «φτιάξει» την ζωή της στα πλέι οφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X