Γιαννόπουλος: «Θέλουμε Final Four στο BCL και τελικούς Α1»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος στο enwsi.gr: «Μπορώ να είμαι πρωταγωνιστής, με εξιτάρει το νέο γήπεδο»
Photo Credits: INTIME

Λίγες μέρες μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για την ομάδα του και τους στόχους της, για την Εθνική και τα προκριματικά του EuroBasket, για το ΝΒΑ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τους δίσκους που ακούει αυτό το διάστημα και πολλά ακόμη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γιαννόπουλος:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: “Δεν περιμέναμε μεγάλα σκορ. Και οι δύο ομάδες είναι διαβασμένες, ξέραμε η μία την άλλη, περιμέναμε ότι το σκορ θα μείνει χαμηλά. Ήμασταν ελάχιστα καλύτεροι και δίκαια πήραμε τον τίτλο. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με νευρικότητα, μάχες και πάρα πολύ ξύλο. Ήταν ένας κανονικός τελικός, ένας τελικός των προπονητών και όχι ένας τελικός για το… κοινό.

Δεν ξέρω αν ήμασταν νευρικοί, ίσως οι βολές να δείχνουν κάτι τέτοιο γιατί χάθηκαν πολλές. Σίγουρα ήμασταν πολύ διαβασμένοι, όλα κατέληγαν σε ένα κεντρικό πικ-εν-ρολ, σε ένα iso. Ξέραμε τι θα κάνουν, ήξεραν τι θα κάνουμε και είδαμε αυτό το χαμηλό σκορ και αυτή την αστοχία. Ο κόσμος έλεγε ότι έπρεπε να το πάρουμε γιατί δεν υπήρχε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει όμως κάτι δεδομένο στον αθλητισμό και από τη στιγμή που ο Προμηθέας απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, ήταν δίκαια στον τελικό.

Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ ψυχολογικά. Η ψυχολογία μας είναι στα ύψη, χωρίς να νομίζουμε ότι κάναμε κάτι φέτος. Θα μας δώσει ώθηση ώστε να μπούμε δυνατά στο Champions League, να πιέσουμε για το Final Four και για το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Εχουμε περάσει πολλά με τους τραυματισμούς φέτος, με τις αλλαγές στο ρόστερ, με τη φυγή του Σαντ-Ρος. Ευτυχώς ήρθε ο τίτλος και είναι όλα καλύτερα”.

Για το πως αισθάνεται εκείνος: “Πίστεψα στον εαυτό μου, ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ, πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω και δικαιώθηκα και εγώ και το προπονητικό team που με κράτησε. Εχω καλή ψυχολογία. Οι συμπαίκτες μου με βλέπουν φέτος διαφορετικά. Σπάνια πανηγυρίζω, δεν υπάρχουν πολλές στιγμές που να θυμάμαι να έχω πανηγυρίσει έτσι. Είχα πολλή ένταση, ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε το κύπελλο και ευτυχώς το πήραμε. Είναι σημαντικό για εμένα να ευχαριστηθώ τις μέρες στην Εθνική, προσπαθώ να τις ζω έντονα γιατί μπορεί να μην έρθουν ξανά. Δεν σκέφτομαι το προολυμπιακό τουρνουά, καθόλου. Είναι τέτοια η καθημερινότητα στην ΑΕΚ, που δεν μου το επιτρέπει”.

Για την ΑΕΚ και τη δυναμικότητά της: “Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν με διαφορά το καλύτερο βράδυ μας. Δεν μπορεί να ξανάρθει με νορμάλ κατάσταση, αλλά έχουμε αυτή τη δυνατότητα, να κάνουμε κάποια τέτοια ματς. Αν θα το επαναλάβουμε στο μέλλον; Μπορούμε, αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που θα έχουμε πάντα, σε καμία περίπτωση. Καμία ομάδα δεν μπορεί να βάζει 16-17 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι. Ας φτάσουμε πρώτα στους τελικούς και θα δούμε αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό”.

Για τα playoffs του Basketball Champions League: “Μακρινό σενάριο δεν είναι το Final Four, θα είναι όμως δύσκολος ο δρόμος, δεν θα είναι ευθεία. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω του. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη η κλήρωση. Πρέπει να μείνουμε στον ίδιο ρυθμό και την ίδια συχνότητα όσον αφορά τη δουλειά και τη δίψα μας. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στο κύπελλο, πρέπει να πιέσουμε ακόμη περισσότερο, να είμαστε διψασμένοι και να περάσουμε στο Final Four. Όλα κρίνονται από την ομάδα, δεν μπορώ να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο. Στόχος είναι το Final Four και οι τελικοί του πρωταθλήματος, αυτό είναι το ιδανικό για εμένα. Αν έρθει και το τρόπαιο του Champions League, δεν θα πούμε όχι”.

Για τον Νίκο Ζήση: “Μιλάμε για έναν γκαρντ με τεράστια κλάση. Είναι ένας τοπ επιπέδου παίκτης και το καταλαβαίνεις αυτό βλέποντας την ομάδα πριν και μετά. Άλλαξε το παιχνίδι μας πάρα πολύ, προσαρμόστηκε κατευθείαν σε όσα του ζήτησε ο προπονητής. Εχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα που δεν μπορούμε να φανταστούμε οι υπόλοιποι, ήθελε το Κύπελλο περισσότερο απ’ όλους. Νιώθεις ότι ανήκει εδώ. Είναι σημαντικό που έχουμε τόσους έμπειρους. Δεν έγιναν λάθη στον τελικό του Κυπέλλου, λάθη επιπόλαια, λάθη απειρίας. Καταλαβαίνεις ότι η συνεισφορά των έμπειρων είναι τεράστια. Είναι οι ηγέτες και εμείς τους ακολουθούμε”.

Για το All-Star Game του ΝΒΑ: “Το παρακολούθησα, μου άρεσε πολύ το νέο format. Έγινε ανταγωνιστικό και είναι διαφορετικό και γι’ αυτούς που παίζουν. Έχουν κάτι να περιμένουν. Διαφωνώ με όσους λένε ότι άξιζε τα καρφώματα ο Άαρον Γκόρντον. Από 2μ.26 τον έκανε 2μ.15 τον Τάκο Φολ! Στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο για τους παίκτες, γιατί κι εμείς δεν παίζουμε καθόλου με επαφές για να μη χτυπήσουμε. Δεν υπάρχουν άμυνες, δεν υπάρχει τίποτα. Πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Το All-Star δεν είναι στην κουλτούρα μας, γι’ αυτό πρέπει να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό. Για τη νίκη παίζουμε, όχι για τη χαρά του αθλήματος. Δεν μας ταιριάζει, αλλά από τη στιγμή που το κάνουν, πρέπει να βρεθεί ένα κίνητρο για να παίξουν οι παίκτες ας πούμε κανονικά”.

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: “Το πρωτάθλημα θέλει περισσότερες δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Άσχετα με τα ονόματά τους. Αυτό πρέπει να γίνει. Θέλεις να βλέπεις πάντα τους καλύτερους στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί λύση, ελπίζω να βρεθεί για να γίνει το πρωτάθλημα πιο δυνατό. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έβαζα τέσσερις Αμερικανούς και δύο κοινοτικούς. Είναι κάπως άδικο να είναι η αμερικανική αγορά ίδια με την ευρωπαϊκή αγορά”.

Για το ΝΒΑ και για το τι ακούει το τελευταίο διάστημα: “Γιάννη βλέπω. Με αντίπαλο κάποιον από το Λος Άντζελες. Έβλεπα Σανς στα πλέιοφς αλλά τα έκαναν μαντάρα. Αυτή την εποχή ακούω Clash, Queens of the Stone Age και Strokes, δεν είναι τόσο άγνωστες μπάντες”.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X