Ετσι θα είναι η ΑΕΚ του Καρντόσο

Ετσι θα είναι η ΑΕΚ του Καρντόσο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προ των πυλών της ΑΕΚ βρίσκεται ο Μιγκέλ Καρντόσο. Οπως όλα δείχνουν, ο Πορτογάλος τεχνικός θα είναι ο διάδοχος του Μανόλο Χιμένεθ στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα κύρια στοιχεία της προπονητικής φιλοσοφίας του 47χρονου τεχνικού…

Εχει τη δική του «ταυτότητα»

Πρόκειται για έναν προπονητή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του αναμορφωτή της Ενωσης, σε μια δύσκολη για την ομάδα περίοδο, σε μια σεζόν που έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Καρντόσο είναι κατ’ εξοχήν λάτρης του 4-2-3-1, ένα σύστημα που προσπαθεί να προσαρμόσει στους συλλόγους που εργάστηκε, παρότι κάποια στραβά αποτελέσματα τον ανάγκασαν να… αλλαξοπιστίσει κάποιες (λίγες) φορές στις πρώην ομάδες του. Ενα από τα βασικά του στοιχεία αποτελεί ότι έχει τη δική του φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού της εκάστοτε ομάδας του και σπάνια μπαίνει σε διαδικασία να προβεί σε… αλχημείες.

Τα “θέλω” του Καρντόσο

Κύριος στόχος του είναι οι παίκτες του να παίξουν ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την πιο αμυντικογενή προσέγγιση που συνήθιζε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Πορτογάλος αναζητεί παιχνίδι με κατοχή της μπάλας, αλλά και γρήγορη μετάβαση από τη μία γραμμή στην άλλη. Πάντως, στα “θέλω” του είναι το χτίσιμο των επιθέσεων από τις πίσω γραμμές, με πολλές πάσες και κίνηση όλων των παικτών, μέχρι η μπάλα να φτάσει στο αντίπαλο τέρμα.

Σίγουρα πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από αυτόν που παίζει η Ενωση τα τελευταία χρόνια, τον οποίο θα προσπαθήσει να εμφυσήσει ο 47χρονος προπονητής στους παίκτες του. Αυτό πάντως που θα χρειαστεί σίγουρα είναι η πίστωση χρόνου, αφού η “δική του” ΑΕΚ δεν γίνεται να φτιαχτεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Του αρέσει το παιχνίδι να γίνεται από τα άκρα και να βασίζεται σε τεχνίτες παίκτες, ενώ παράλληλα, στόχος του είναι η μπάλα να ανακτάται άμεσα όταν χάνεται, αλλά και η πίεση ψηλά.

Αυτοπεποίθηση και ομαδικό πνεύμα τα “κλειδιά”

Ο Καρντόσο είναι ένας προπονητής που δουλεύει, έχοντας πρώτα οριοθετήσει τους στόχους του. Κάτι που θέλει να μεταλαμπαδεύσει και στους παίκτες του, ώστε να υπάρχει μια κοινή… διαδρομή στόχων. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί βέβαια να υπάρχει αυτοπεποίθηση από τους αυτούς, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση το πλάνο του ενδέχεται να… ναυαγήσει. Ο Πορτογάλος θεωρεί ως κλειδί της επιτυχίας την αυτοπεποίθηση και θέλει πάση θυσία να την περάσει και στους παίκτες του.

Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός της Θέλτα απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ομαδικό πνεύμα, αφού θεωρεί πως η συλλογικότητα δύναται να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Ετσι, ποντάρει στις καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών και ευελπιστεί αυτή η “χημεία” που θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους να αποτυπωθεί και στο γήπεδο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X