Ετσι παίρνει τον Μπα η ΑΕΚ!

Ετσι παίρνει τον Μπα η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το όνομα του Αμπντουλαγιέ Μπα είναι εδώ και μέρες στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο είναι ο παίκτης που λείπει από το κέντρο της άμυνας. Πανύψηλος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, σκληρός αμυντικός με όπλο την ταχύτητά του παρά τα 197 εκατοστά μπόι και εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι.

Δεν βιάζονται στην ΑΕΚ

Αυτό που απομένει στην ΑΕΚ για να προχωρήσει το συγκεκριμένο deal είναι το «πράσινο φως» από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «Τίγρης» τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν είναι αρνητικός, αν και όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και αν έρθει κάποιος δε θα έρθει για τα δύο ματς της φάσης των play off του Europa League. Εκεί η ΑΕΚ θα πορευτεί με τις λύσεις που έχει ήδη στο ρόστερ της.

Ο όποιος «εκλεκτός» αποκτηθεί, θα έρθει για το «μαραθώνιο» της σεζόν και την Ευρώπη. Και θα έρθει όχι μόνο για μία χρονιά, αλλά για βάθος τριετίας. Για αυτό και στην ΑΕΚ δεν βιάζονται και παρακολουθούν τα πάντα στην αγορά. Διότι εκτός όλων των άλλων ξέρουν πως στο τέλος της χρονιάς ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές μιας και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο δανεισμός του Όγκνιεν Βράνιες και κανένας δε βάζει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα συμβεί.

Ετσι κάνει δικό της τον Μπα

Για να επιστρέψουμε στην περίπτωση του Μπα, είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσει από τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Η ισπανική ομάδα δε θέλει να διατηρήσει το συμβόλαιό της στο μπάτζετ της νέας σεζόν και εκτός όλων των άλλων έχει ήδη βρει τον «διάδοχό» του στο πρόσωπο του γεννημένου στην Αργεντινή αλλά πολιτογραφημένου Μαυροβούνιου, Εστεμπάν Σάβελτιτς.

Ο Μπα πωλείται και η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να τον αγοράσει. Όσο κυλάει ο χρόνος είναι δεδομένο πως η τιμή του μπορεί να πέσει, αλλά πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθεί ένας ακόμα… ενδιαφερόμενος και να χαθεί ο παίκτης. Όπως σας έχουμε ενημερώσει το κόστος της μεταγραφής θα κυμανθεί στο ένα εκατ. Ευρώ, μόνο για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη. Το δε συμβόλαιό του ενδέχεται να αγγίξει τα 500 χιλιάρικα, κάτι που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο στόπερ της ΑΕΚ.

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος

Ωστόσο υπάρχει και ο άλλος δρόμος που συζητάνε εδώ και μέρες η πλευρά της ΑΕΚ με την πλευρά του παίκτη και της Ράγιο. Αυτή του δανεισμού. Μάλιστα στο τραπέζι έπεσε πρόσφατα συγκεκριμένη πρόταση για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Αυτή λοιπόν -που δεν αποκλείεται να είναι και αυτή που θα… προκριθεί, είναι η ακόλουθη: Μονοετής δανεισμός με ενοίκιο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και στο τέλος της σεζόν υποχρεωτική οψιόν αγοράς με κάλυψη του υπολοίπου  ποσού μέχρι να συμπληρωθεί το ένα εκατ. ευρώ που θέλει η Ράγιο Βαγιεκάνο. Δηλαδή αν το φετινό ενοίκιο είναι 200.000 το επόμενο καλοκαίρι η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει 800.000 για να τον πάρει. Η ΑΕΚ πάντως προσπαθεί να ρίξει αυτό το ποσό κάτω από το ένα εκατ. Ευρώ για να γίνει ακόμα πιο συμφέρουσα η αγορά του Μπα.

Το κομβικό σημείο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η «υποχρεωτική» οψιόν. Αυτή θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, στην περίπτωση που ο παίκτης κάνει μίνιμουμ 20 – 25 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με βάση τα 45′ συμμετοχής. Αν δηλαδή ο Μπα παίξει σε 20 – 25 ματς για τουλάχιστον ένα ημίχρονο (δεν υπολογίζονται οι συμμετοχές με λιγότερο χρόνο), τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να τον αγοράσει, θέλοντας και μη. Μόνο που αν έχει παίξει τόσο πολύ, αυτό θα σημαίνει ότι θα κάνει στην ομάδα και δεν θα τίθεται θέμα αν πρέπει ή όχι να τον αγοράσει η «Ένωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X