Επιτέλους, αυτή ήταν ΑΕΚ! – Διέλυσε 5-0 τον Πανιώνιο υπό το βλέμμα του Καρέρα

Επιτέλους, αυτή ήταν ΑΕΚ! – Διέλυσε 5-0 τον Πανιώνιο υπό το βλέμμα του Καρέρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν ένα ματς γεμάτο ιδιαιτερότητες. Με συγκίνηση για το πικρό αντίο του Νίκου Κωστένογλου, με ανυπομονησία για τον ερχομό του Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Το μείγμα ήταν εκρηκτικό και έκανε τους «κιτρινόμαυρους» να πετούν…φωτιές. Ο Πανιώνιος μετατράπηκε σε παιχνιδάκι στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, που με τον σούπερ Ολιβέιρα να πετυχαίνει χατ τρικ και να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο και σούπερ τους Βέρντε, Κρίστισιτς και Μπάρκα, έφτασε στο επιβλητικό 5-0.

Στο τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Νίκος Κωστένογλου δεν είχε πολλά να διαπραγματευθεί σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα. Επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, ώστε να ασκήσει πίεση εξ αρχής στον Πανιώνιο. Εβαλε τον Οικονόμου παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι, οχύρωσε τα άκρα του με Μπακάκη και Χουλτ, ενώ στη μεσαία γραμμή πήγε με το δίδυμο Γαλανόπουλου, Κρίστισιτς που είναι το καλύτερο διαθέσιμο για την ΑΕΚ. Επιθετικά, η «καλή» τετράδα της Ενωσης – με Βέρντε, Λιβάγια, Μάνταλο και Ολιβέιρα – έπρεπε να ανοίξει την άμυνα του Πανιωνίου.

Οι «κυανέρυθροι» επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν το…μούδιασμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς. Προερχόμενοι από κακές εμφανίσεις, έχοντας τον εν δυνάμει προπονητή στην εξέδρα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να ψάχνονται. Για καλή τύχη της ΑΕΚ, ο Μπάρκας ήταν φύλακας άγγελος της εστίας και με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, αφαίρεσε κάθε επιπλέον άγχος πάνω από τους συμπαίκτες του, που όπως φάνηκε στην Κρήτη, γίνεται ασήκωτο βάρος.

Με καταλύτη του παιχνιδιού τον Κρίστισιτς, η ΑΕΚ άρχισε να κυριαρχεί σταδιακά μέσα στο γήπεδο. Ο Σέρβος έκανε σπουδαίο παιχνίδι, έκοβε και μοίραζε την μπάλα με σωστό τρόπο, έκανε κάθετη κίνηση, ήταν ένας πληθωρικός χαφ, όπως ήθελε η Ενωση από τον περασμένο Γενάρη. Οι «κιτρινόμαυροι» άσκησαν πίεση στην εστία του Πανιωνίου και δεν άργησαν να δρέψουν καρπούς. Ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ασύλληπτο πλασέ την έστειλε στη γωνία του Μάλερμπ (17’).

Το γκολ φάνηκε να επιδρά θετικά στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ. Τα πρόσωπα ηρέμησαν, η μπάλα κυκλοφορούσε με σωστό τρόπο και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Αυτήν τη φορά σε εκτέλεση κόρνερ, ο Μάνταλος κέρδισε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και σούταρε διαγώνια, με τον Ολιβέιρα να κάνει την προβολή και να σκοράρει για δεύτερη φορά (27’). Η ΑΕΚ είχε σκορ ασφαλείας. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και περισσότερα τέρματα, εάν οι παίκτες της είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ενώ τα πράγματα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους, η εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ανάλογη. Αν και απείλησε πρώτη – η βολίδα του Ολιβέιρα εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Μάλερμπ (47’) – έπειτα έκανε δύσκολη τη ζωή της. Ο Πανιώνιος βρήκε δύο φάσεις για γκολ, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Μπάρκας σταμάτησε στα ίσια το τετ α τετ με τον Παπανικολάου (49’) και στη δεύτερη, ο Τσιγκρίνσκι πρόλαβε τον Τσιλούλη μέσα στην περιοχή (51’).

Αυτός που έδωσε τη λύση στην ΑΕΚ ήταν ξανά ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου κατά μέτωπο, όπου ανατράπηκε από τον Ευαγγέλου. Το αδιαμφισβήτητο πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Πορτογάλος, ώστε να κάνει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα της ΑΕΚ, όπως και έγινε (64’). Το τρίτο γκολ της ΑΕΚ τελείωσε μια και καλή κάθε σκέψη για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο νικητής στο παιχνίδι.

Βέβαια, στα αρνητικά σημεία της βραδιάς, τα πολλά νεύρα του Λιβάγια που «κιτρινίστηκε» εκ νέου, ενώ απειλήθηκε ακόμα και με αποβολή. Στα θετικά βέβαια, η παρθενική παρουσία του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον «μικρό» να παίζει ως χαφ στο πλευρό του Γαλανόπουλου. Στο εξαιρετικό κλίμα για την ΑΕΚ, ήρθε να προστεθεί και το πρώτο γκολ του Ντανιέλε Βέρντε με τα «κιτρινόμαυρα». Ο Ιταλός σκόραρε με σπέσιαλ εκτέλεση φάουλ, δικαιώνοντας τις πηγές που λένε πως στα Σπάτα κάνει θραύση με τα στημένα του.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει και άλλες φορές. Ο Αλμπάνης έχασε το…άχαστο μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά στο 89’ προστέθηκε στη λίστα των σκόρερ και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ απέφυγε εξαιρετικά αντίπαλο του μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα – αφού πρώτα κόντραρε – κατέληξε στα δίχτυα του Μάλερμπ.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (76’ Αλμπάνης), Βέρντε, Λιβάγια (72’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα (79’ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος (Ν. Παπαβασιλείου, 4-2-3-1): Μάλερμπ, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Μασούρας, Κόρμπος, Οικονομίδης (60’ Εμμανουηλίδης), Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44’ Τσιλούλης)

Ο Κουτσιάυτης παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Λιβάγια (62’), Παπανικολάου (76’), Ευαγγέλου (84’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X