Τα γενέθλια του "χρυσοδάκτυλου", Ντράγκαν Σάκοτα!

Τα γενέθλια του "χρυσοδάκτυλου", Ντράγκαν Σάκοτα!
Photo Credits: INTIME

Τα γενέθλιά του, έχει σήμερα ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος γίνεται 67 ετών, αφού έχει γεννηθεί στις 16 Ιουνίου του 1952.

Ο «Σάλε», έχει γράψει σπουδαία ιστορία, ειδικά από τη θέση του προπονητή, σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε, ωστόσο στην ΑΕΚ συνδύασε το όνομά του, με μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του συλλόγου.

Ο Σάκοτα έχει καταφέρει να κατακτήσει τους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τίτλους της «Βασίλισσας», ξεκινώντας από το μυθικό πρωτάθλημα Ελλάδος του 2002, όταν οδήγησε την ομάδα στην «ανατροπή του αιώνα» κόντρα στον Ολυμπιακό, με 3-2 νίκες, από 0-2. Έπειτα, αποχώρησε από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, επιστρέφοντας το 2014, μέχρι τα μέσα της σεζόν 2015-16.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2017 ξαναγύρισε στον πάγκο της ΑΕΚ, έτοιμος για μεγάλες στιγμές. Κι αυτό γιατί τον Φεβρουάριο του 2018 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό (88-83) στο κλειστό του Ηρακλείου Κρήτης, «Δύο Αοράκια» και στις 6 Μαΐου του 2018 κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο του Basketball Champions League, που ήταν η αρχή για την μετέπειτα κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Από τις 19 Ιουνίου του 2018, ανακοινώθηκε επίσημα ότι αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, ενώ στις μέρες μας, παραμένει επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος, προσπαθώντας να «χτίσει» το μέλλον της «Βασίλισσας».

Το enwsi.gr εύχεται «χρόνια πολλά» στον Ντράγκαν Σάκοτα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X