Δημητριάδης: «Γιατί έβγαλε το μπουφάν ο Σαββίδης; Για να φανεί το όπλο;»

Δημητριάδης: «Γιατί έβγαλε το μπουφάν ο Σαββίδης; Για να φανεί το όπλο;»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Βασίλης Δημητριάδης, κατέθεσε στον αθλητικό δικαστή όσα βίωσε κατά τα επεισόδια της Τούμπας, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή που δεν τελείωσε ποτέ. Ο team manager της ΑΕΚ περιέγραψε τα συμβάντα όπως τα έζησε ο ίδιος και εξήγησε ότι είδε το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, όταν αυτός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.

“Εκπροσωπώ την ΑΕΚ σε οτιδήποτε έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι και την ασφάλεια της ομάδας”, τόνισε αρχικά και σε ερώτηση του κ. Καποδίστρια για τις ενέργειές του και το πώς κινήθηκε ο διαιτητής, απάντησε: “Ο διαιτητής δείχνει σέντρα, ότι είναι γκολ δηλαδή. Στη συνέχεια υπάρχει με την ενδοεπικοινωνία με τον β’ βοηθό, κ. Ποντίκη. Υπάρχει από την πλευρά μας μια διαμαρτυρία για οφσάιντ. Του λέει ο κ. Ποντίκης να πάει κοντά του, στην πλάγια γραμμή, περίπου 2-3 λεπτά. Μετά, σήκωσε το χέρι ο διαιτητής και έδειξε οφσάιντ”.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος διεθνής εξήγησε ότι ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης ενημέρωσε δύο φορές τις ομάδες ότι είχε ακυρώσει το τέρμα του Φερνάντο Βαρέλα για οφσάιντ: “Υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αρχικά ήταν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Υπήρχε μια αναστάτωση, μια ένταση. Υπήρξαν πιέσεις και διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Φώναξε στο κέντρο του γηπέδου τους Σιμόες και Βιεϊρίνια και τους ενημέρωσε ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες των γηπεδούχων”.

“Δυο φορές ενημέρωσε ο κ. Κομίνης ότι είναι οφσάιντ. Μια όταν σήκωσε το χέρι και μετά στους αρχηγούς. Ο Μαουρίτσιο είπε κάτι του κ. Σαββίδη, προφανώς τι έδειξε ο διαιτητής, κι εκείνη την στιγμή μπήκε στο γήπεδο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει μια κίνηση, ζητώντας από τους παίκτες της ομάδας του να φύγουν. Ήταν άτομα της προσωπικής του ασφάλειας αυτά που μπήκαν”.

Ακολούθως, ρωτήθηκε για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και την εισβολή του: “Δεν ήταν διαπιστευμένος στο φύλλο αγώνα ο κ. Σαββίδης. Έκανε χειρονομία έντονα να σηκωθεί η ομάδα του και να φύγει. Μετά έφτασε στα 2-3 μέτρα από τον διαιτητή. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι. Ήταν εκνευρισμένος και δεν έγινε κίνηση από κάποιον να τον σταματήσει. Ο κ. Βιεϊρίνια μόνο, του έκανε κίνηση με το χέρι να μην ζητήσει από την ομάδα να φύγει”.

“Έφυγε από τον διαιτητή μετά, γύρισε προς τα πίσω για να φύγει και μετά κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας μας. Εγώ ήμουν στο ενδιάμεσο. Ήταν μαινόμενος και είχε επιθετικές διαθέσεις. Στον πάγκο μας πήγε να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει για το ακυρωθέν γκολ πιθανότατα”.

“Το όπλο το είδα όταν γύρισε πίσω, την δεύτερη φορά δηλαδή. Φώναζε, δεν κατάλαβα αν έβριζε. Ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο μας μια φορά, έφυγε και επέστρεψε πάλι στον πάγκο μας. Μετά πήγε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά φορούσε το μπουφάν και την δεύτερη δεν το φορούσε. Ήρθε σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ το μόνο που του είπα. ‘Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ…’. Μου είπε κάτι, αλλά δεν κατάλαβα. Όταν με απώθησε, δεν είδα κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να κάνει κίνηση για να βγάλει το όπλο””.

“Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε το όπλο. Δεν έκανε κίνηση να το βγάλει. Ήταν σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί έβγαλε το μπουφάν την δεύτερη φορά; Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Προσπαθώ να σκεφτώ για ποιο λόγο βγήκε χωρίς μπουφάν τη δεύτερη φορά; Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές”.

“Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύονται τα όπλα ακόμα και από αστυνομικούς. Μου προξένησε σοκ, φόβο και ανησυχία. Φοβήθηκα, βεβαίως. Όταν ήρθε σε μένα, με απώθησε βίαια, μου είπε κάτι, αλλά δεν το κατάλαβα. Μας χώρισαν οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί για το ακυρωθέν γκολ. Ο κ. Σαββίδης έγινε έξαλλος από την στιγμή που ξεκάθαρα τού είπε κάτι ο Μαουρίσιο. Η αποστολή τρομοκρατήθηκε από την στιγμή που είδαμε το όπλο και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Και τις δυο φορές, συνολικά πέντε λεπτά έμεινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τη συνοδεία του”.

Για την επίθεση του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ στον διαιτητή, είπε: “Ο Λούμπος Μίχελ, την πρώτη φορά που μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι του είπε. ‘Σήμερα εσύ τελείωσες’ στα αγγλικά γράφει το φύλλο αγώνα. Είδα ότι κάτι του είπε στο αυτί και του έδειξε με το χέρι που δείχνουν ότι τελείωσες”.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο τι συνέβη στα αποδυτήρια: “Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα. Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Μηνάς Λυσάνδρου και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εγώ δεν ήμουν μέσα. Η τελευταία ενημέρωση από τον διαιτητή ήταν ότι ματς θα κατακυρωθεί με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο. Για την ένταση που υπήρξε και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ”.

Τον λόγο πήρε ο κ. Καποδίστριας σχετικά με το φύλλο αγώνα, όπου τονίζεται ότι ο κ. Λυσάνδρου ανέφερε στον διαιτητή πως εξαιτίας της ανασφάλειας που υπήρχε, η ΑΕΚ αδυνατούσε να μπει στο γήπεδο και να συνεχιστεί το ματς.

“Ήταν στα αποδυτήρια τρομοκρατημένοι όλοι οι παίκτες από την εισβολή και τη θέα του όπλου”, αποκρίθηκε ο Δημητριάδης. “Δεν προπηλακίστηκε, ούτε χτύπησε κάποιος παίκτες. Όμως όλο αυτό που έγινε και όταν οι πάντες είδαν το όπλο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο”.

Σε ερωτήσεις της νομικής εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ελευθερίας Ρίζου, για το πόσες φορές έχει δει όπλο σε γήπεδο όσα χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο, απάντησε: “Πρώτη φορά βλέπω όπλο”.

Όταν στη συνέχεια του έδειξε τη φωτογραφία με τον Σαββίδη να έχει το όπλο στη θήκη και τον ρώτησε αν έβγαλε τυχαία το μπουφάν του, συνέχισε: “Σίγουρα όχι γιατί ζεσταινόταν. Το έβγαλε για να φανεί το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X