Χιμένεθ: «Ο κόσμος έχει δίκιο να είναι θυμωμένος»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε δίκιο στον κόσμο για τις αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟ.

Ο Ισπανός προπονητής στην συνέντευξη Τύπου επιχείρησε να δώσει μια εξήγηση και για ακόμη μια φορά επανέλαβε τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ με τις απουσίες και την κόπωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου:

«Να πούμε ότι ξέρουμε το πώς είμαστε. Όλος ο κόσμος γνωρίζει, πως είναι η ομάδα. Και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στα αποτελέσματα. Ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αλλά δεν είδατε την ομάδα, να δίνει τα πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό; Έτρεχε μέχρι τέλους. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν τρέχει με την σπίθα που θα έπρεπε να έχει. Ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε στο ημίχρονο . Ο Μπακάκης μου ζητάει αλλαγή στο ημίχρονο και του λέω να παίξει. Και ο Μπογέ και ο Μπακασέτας παίζουν ως μπακ – χαφ. Δεν είμαστε χαρούμενοι. Αλλά είναι αυτό που υπάρχει. Και αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να επικεντρωθούμε στους στόχους μας. Έχουμε την κυριαρχία, αλλά δεν έχουμε πάσες. Δεν υπάρχει κάτι πιο επιθετικό  στον πάγκο. Με το πιο επιθετικό σχήμα, δεν κάναμε ευκαιρίες».

– Πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα;

«Δουλεύοντας, όπως έκαναν οι παίκτες. Δεν είναι ο ρυθμός που είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε την ΑΕΚ. Μας λείπει αυτή η σπίθα. Πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να τελειώσουμε με περηφάνια. Και να παλεύουμε μέχρι και το τελευταίο λεπτό και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Αλλά διαφωνώ απόλυτα μ’ εκείνους που λένε πως οι παίκτες δεν το παλεύουν. Μας λείπει η ταχύτητα, αλλά οι παίκτες το παλεύουν».

-Λείπει από την ΑΕΚ η σωστή εκγύμναση;

«Λείπουν τέσσερις αμυντικοί. Τέσσερις βασικοί αμυντικοί. Η ομάδα συνεχίζει. Δεν έχουμε χάσει. Είχαμε την κυριαρχία απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για το γκολ».

-Για το πρόβλημα στη δημιουργία:

«Αυτά που γνωρίζω, τα αφήνω για εμένα και τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να μιλήσει. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να τους δίνω ώθηση. Είναι καλοί παίκτες. Η πλειοψηφία τους, κέρδισε το πρωτάθλημα πέρυσι και έφτασε στον τελικό του κυπέλλου. Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-Για τις αντιδράσεις του κόσμου και το μήνυμα που θέλει να του στείλει:

«Ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου. Γι αυτό και βρίσκομαι εδώ. Γι αυτό και αγαπάω την ΑΕΚ. Δεν ήρθα όταν τα πράγματα ήταν εύκολα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε πως ο κόσμος έχει δικαίωμα να είναι θυμωμένος. Είναι έξυπνοι και γνωρίζουν όλα έχουν συμβεί. Και ότι η ομάδα έχει προβλήματα. Αυτή η ομάδα, με 100% των παικτών διαθέσιμους, δεν θα είχε πρόβλημα. Πρέπει να φτάσουμε σ’ ένα σημείο, που θα προσπαθήσουμε να πάμε ψηλά».

-Η ΑΕΚ θα κάνει συντήρηση δυνάμεων για το κύπελλο;

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τα ματς του κυπέλλου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σκεφτόμαστε κάθε ματς διαφορετικά και σ’ αυτό το διάστημα να επαναφέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Και να επανέλθουν κάποιοι αμυντικοί»

-Για τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι:

«Είναι το ίδιο που είχε με τον Ατρόμητο και έμεινε για έναν μήνα εκτός. Είναι ξεκάθαρο πως στο ψυχολογικό επίπεδο, ήταν ένα σκληρό κτύπημα, το γεγονός πως βγήκε ο Τσιγκρίνσκι. Διότι η ομάδα αισθάνεται πίσω πιο σίγουρη, μπορεί να επιτεθεί καλύτερα, όταν υπάρχει ο Τσιγκρίνσκι. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τον Γκάλο, γι αυτό που κάνει. Χρειάζεται ανάσες και δεν τις παίρνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X