Αυτός είναι ο Παπαθεοδώρου που έρχεται στην ΑΕΚ

Αυτός είναι ο Παπαθεοδώρου που έρχεται στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ αφού υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ποιος είναι όμως ο 43χρονος κόουτς που θα αναλάβει τις τύχες του «κιτρινόμαυρου» πάγκου;

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το 1995 και τις υποδομές του Αθηναϊκού όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αθλητής, ωστόσο μετά από λίγα χρόνια, αναβαθμίστηκε σε βοηθός του πρώτου προπονητή της ομάδας.

Έπειτα τη διετία 2002-04 έγινε πρώτος προπονητής του Λαρισαϊκού, ενώ ακολούθησε μία τριετία (2004-07) ως επικεφαλής κόουτς του Μαρκόπουλου.

Στη συνέχεια, ανέλαβε τον πάγκο της Νέας Κηφισιάς μένοντας για μία δεκαετία (2006-16). Εκεί κατάφερε να κάνει το μεγάλο… ξεπέταγμα αφού το 2013 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας, κερδίζοντας την άνοδο στα… σαλόνια της πρώτης κατηγορίας για την ομάδα κάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με την ομάδα των Βορείων Προαστίων κατάφερε να… πιάσει έως και την 4η θέση της Basket League, παίζοντας πολύ καλό και ουσιαστικό μπάσκετ, κάτι που εκτιμήθηκε πάρα πολύ και «ανέβηκε» στα μάτια του κόσμου.

Ύστερα, ήταν η ώρα να «κυνηγήσει» μια δουλειά στο εξωτερικό, με το πρωτάθλημα του Καζακστάν να ανοίγει την… αγκαλιά του, αφού ανέλαβε τον πάγκο της Αστάνα. Με την ομάδα της πρωτεύουσας κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ μέσα σε μία χρονιά, δηλαδή το πρωτάθλημα και το κύπελλο της χώρας.

Μόλις μία σεζόν μακριά από τα… πάτρια εδάφη, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε το πλάνο του και κατάφερε να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα υπογράφοντας μαζί του διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στα δύο χρόνια που έμεινε στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εκτιμήθηκε για τη δουλειά του, κυρίως γιατί τα κατάφερε κόντρα σε μεγάλες δυσκολίες που αφορούσαν εξωτερικούς παράγοντες στην ομάδα και όχι το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο έμπειρος κόουτς κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2017-18, ενώ φέτος ήταν στην 5η θέση. Παράλληλα, πέτυχε τη συμμετοχή της ομάδας του στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Να σημειώσουμε, πως ο κόουτς Παπαθεοδώρου έχει μεγάλη εμπειρία και σε διεθνές επίπεδο, αφού το 2013, ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Εθνική Ελλάδας Ανδρών U18, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης εφήβων, στο 2015.

Αργότερα ανέλαβε και την Εθνική U19, καθώς και την U20, με την τελευταία κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης εφήβων Β κατηγορίας, το 2016, ενώ το 2017, το χρυσό, στην Α κατηγορία, αποδεικνύοντας πως μπορεί να δουλέψει εξαιρετικά με νεαρούς παίκτες, κάτι που ενδέχεται να βοηθήσει πολύ και στην ΑΕΚ.

Το τεχνικό του επιτελείο φέτος απαρτιζόταν από τους Κωστα Χαραλαμπιδη, Δημήτρη Μενουδάκο και Χαράλαμπο Καραΐσκο, ενώ γυμναστής της ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Βασιλείου και φυσιοθεραπευτές οι Μανώλης Σουανίδης και Γιώργος Τσουκαλάς.

Ενδεχομένως με την έλευση του στην ομάδα, ο 43χρονος κόουτς να φέρει κάποιον ή κάποιους από τους συνεργάτες του, αλλά αυτό θα συζητηθεί αφού… πέσουν οι υπογραφές.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X