Aυτό είναι το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!

Aυτό είναι το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Με το καλημέρα στα… ζόρια η ΑΕΚ!

Η αποστολή της «Βασίλισσας» θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς η κάτοχος του τροπαίου έπεσε σε έναν ιδιαίτερα «καυτό» όμιλο, με σπουδαίους αντιπάλους.  Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρουν στον δρόμο τους τις Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εσκίσεχιρ, Ντιζόν, Φουενλαμπράδα, αλλά και την Μπάμπεργκ του… Νίκου Ζήση.

Το enwsi.gr σας παρουσιάζει ένα σύντομο προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ στον τρίτο όμιλο του Basketball Champions League.

Η Νίμπουρκ είναι ένας βατός αντίπαλος, αλλά δεν είναι εύκολος. Και ο κυριότερος λόγος που ισχύουν αυτά τα δύο δεδομένα είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από την ΑΕΚ. Η Ένωση στηρίζεται – ή τουλάχιστον προσπαθεί να στηριχθεί – στο λεγόμενο σκεπτόμενο μπάσκετ, ενώ οι Τσέχοι συνήθως πρώτα πράττουν και μετά σκέφτονται. Και ομάδες αυτού του στυλ είναι πάντα επικίνδυνες, κυρίως επειδή είναι… απρόβλεπτες.

Στο περσινό Basketball Champions League, η Νίμπουρκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Group B με ρεκόρ 10-4. Συνολικά, οι Τσέχοι μέτρησαν 82.3 πόντους υπέρ και 78.6 κατά ανά παιχνίδι. Η Νίμπουρκ είναι γνώριμη στην ΑΕΚ από τις περσινές «μάχες» της φάσης των «16». Όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις της, η ομάδα του Ορέν Αμιέλ πραγματοποιήσε μια εξαιρετική σεζόν στην Τσεχία, κατακτώντας μάλιστα και το double. Ωστόσο, η πρωταθλήτρια Τσεχίας έχασε το μεγάλο αστέρι της, Κέντρικ Ρέι, ο οποίος ταξίδεψε στο Ισραήλ για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Μπάμπεργκ στην παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση θέλει να τα δώσει όλα. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αντίπαλο που έχει τεράστια υπομονή στην επίθεση, ενώ το στυλ παιχνιδιού που παίζει είναι το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια ανεξαρτήτως προσώπων. Η ομάδα της Βαμβέργης κατέκτησε τα επτά από τα τελευταία εννιά πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ έχει στο ρόστερ της τον Νίκο Ζήση, που έγραψε τη δική του ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Μέχρι πρότινος το κλαμπ προπονούσε ο Λούκα Μπάνκι μαζί με τον βοηθό του Ηλία Καντζούρη. Νέος κόουτς είναι ο Λετονός Άιναρς Μπαγκάτσκις, ενώ η ομάδα έχει ήδη χάσει τους Ντάνιελ Χάκετ και Ντόρελ Ράιτ και απέκτησε τον Στέβαν Γέλοβατς.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν τρίτη στο Ισραήλ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και τα προημιτελικά του Eurocup. Από την ομάδα αποχώρησε ο Στράτος Περπέρογλου, όμως επέστρεψε ο άλλοτε σπουδαίος ΝΒΑερ, Αμάρε Στούντεμαϊρ και στην άκρη του πάγκου της είναι ο Όντεντ Κάτας. Όσον αφορά τις νέες της προσθήκες οι «κόκκινοι »έχουν ήδη αποκτήσει τον άλλοτε γκαρντ της ΑΕΚ, Τζέι Κόβαν Μπράουν, τον γιο του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ και τους Αμερικανούς Ταεσόν Τόμας και Κρις Τζόνσον.

Η Τουρκική Εσκίσεχιρ ήταν έβδομη στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε με 2-0 στον πρώτο γύρο των playoffs από την Τόφας. Αυτή θα είναι η  δεύτερη φορά στην ιστορία της που θα παίξει στην  στην Ευρώπη μετά το 2011/12 που συμμετείχε στο EuroChallenge. Από την τεχνική ηγεσία της ομάδας αποχώρησε ο Τζόζεπ Μαρία Μπεροκάλ, όμως διαθέτει ρόστερ με πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Ερλ Ρόουλαντ, ο Τζος Ντάνκαν και ο Μπίλι Μπάρον.

Η Ντιζόν πραγματοποίησε μια μέτρια σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 12η θέση της κατάταξης, όμως στόχος της είναι να κάνει το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν. Η γαλλική ομάδα απέκτησε τον Κίτον Γκραντ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας στο παρελθόν, ενώ  μεγάλο… όπλο της είναι ο Ντέιβντ Χόλστον.

Επόμενη αντίπαλος για την «Βασίλισσα», η Ισπανική Φουενλαμπράδα. Η ομάδα από την Ισπανία φυσικά και δεν είναι φόβητρο για την αρμάδα του Λούκα Μπάνκι. Φέτος, στην ACB τερμάτισε στην 9η θέση με 17 νίκες και 17 ήττες. Στο Final 8 του Κυπέλλου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την οικοδέσποινα Γκραν Κανάρια.

Έχει… ευρωπαϊκές παραστάσεις, καθώς συμμετέχει για έκτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ τη σεζόν 2016/17  έπαιξε στο Eurocup. Το… αστέρι της ομάδας είναι ο Μάρκο Πόποβιτς, αν και το μέλλον του στην Φουενλαμπράδα μοιάζει δυσοίωνο.

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X