Αυτή είναι η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα! (VIDEO)

Αυτή είναι η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ στην σημερινή κλήρωση του Europa League!

Η Ένωση θα βρει στον δρόμο της για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης τον νικητή του ζευγαριού Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα-Χόνβεντ. Στο πέμπτο υπογκρούπ όπου συμμετείχαν οι κιτρινόμαυροι υπήρχαν αντίπαλοι όπως η Τραμπζονσπόρ και η Ουτρέχτη και οι δυο ομάδες από Ρουμανία και Ουγγαρία είναι σίγουρα χαμηλότερης δυναμικότητας.

Αυτή είναι η Κραϊόβα

Η Ουνιβερσιτατέα, έχει βάση την πόλη της Κραϊόβα, την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας. Είναι μάλιστα, η πρώτη ομάδα της χώρας που έφτασε στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1982–83. Eδρα της είναι το «Ιον Ομπλεμένκο» που κατασκευάστηκε το 2017 χωρητικότητας 30.983 θεατών. Στην ιστορία της έχει περάσει από 40 κύματα καθώς το 1991 η ομάδα… διαλύθηκε. Στη θέση της δημιουργήθηκε η ΦΚ U Κραϊόβα 1948 η οποία διαλύθηκε εκ νέου το 2011. Από  το 2013 η ΦΚ Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα επανιδρύθηκε και ξεκίνησε η νέα εποχή του ιστορικού συλλόγου.

Το Μάιο του 2018, κατέκτησε και το πρώτο της τρόπαιο μετά την επανίδρυση της. Ο λόγος για το Κύπελλο Ρουμανίας, στο τελικό του οποίου επικράτησε επί μιας ομάδας της δεύτερης Εθνικής. Έναν χρόνο νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, είχε αντιμετωπίσει την Μίλαν. Οι “κυανόλευκοι” προσπαθούν εδώ και χρόνια να λάβουν μέρος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κάθε χρόνο προσπαθούν τα μέγιστα.

Η φετινή πορεία των Ρουμάνων

Στο πρωτάθλημα Ρουμανίας η Ουνιβερσιτατέα τερμάτισε τρίτη πίσω από Κλούζ και FCSB σε μια ονειρική σεζόν για εκείνη. Μπήκε πολύ νωρίς στην μάχη του Europa League καθώς μόλις στις 11 Ιουλίου ταξίδεψε στην Αρμενία για να αντιμετωπίσει την τοπική Σαμπαΐλ και επικράτησε με 3-2. Μια βδομάδα αργότερα υποδέχθηκε τους Ρουμάνους, τους νίκησε με το ίδιο σκορ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Χόνβεντ.

Τα παιχνίδια με την Χόνβεντ θα γίνουν την Πέμπτη (25/7, 19.55) στην Ουγγαρία και την επόμενη Πέμπτη (1/8, 19.15) στην Ρουμανία.

Στιγμιότυπα από τις δυο νίκηες της Κραϊόβα επί της Σαμπαΐλ:

Τα «αστέρια» της Κραϊόβα

Τα τελευταία χρόνια οι Ρουμάνοι τα έχουν.. σκάσει επενδύοντας σε παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Μεγάλος αστέρας της είναι ο 22χρονος Αλεξάντρου Σικαλντάου που φορά και το “10” στην πλάτη. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βιτορούλ αλλά στους “κυανόλευκους” απογειώθηκε.

Επίσης μεγάλο όπλο της ομάδας του Κορνέλιου Παπούρα, είναι ο Ισπανός φορ ύψους 194 εκ., Έλβιρ Κόλιτς που την περσινή σεζόν σημείωσε 12 γκολ και 3 ασιστ σε 17 αγώνες. Στην παρούσα φάση όμως είναι εκτός δράση εξαιτίας ενός μυϊκού προβλήματος.

Τέλος, κομβικοί για την Ουνιβερσιτατέα είναι και οι: Νίκουσορ Μπάνκου (26χρονος αριστερός φουλ μπακ, χρηματιστηριακή αξία: 2,5 εκατ ευρώ), Μίρκο Πιλιατσέλι (26χρονος τερματοφύλακας, χρηματιστηριακή αξία: 1,5 εκατ. ευρώ), Αλεξάντρου Ματέιου (30χρονος μέσος, χρηματιστηριακή αξία:1,2 εκατ. ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X