Αυτή είναι η Μπούργκος που αντιμετωπίζει σήμερα η ΑΕΚ!

Αυτή είναι η Μπούργκος που αντιμετωπίζει σήμερα η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα τη Μπούργκος, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ (13/11, 19:00).

Όπως επεσήμανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην Media Day των «κιτρινόμαυρων», «πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Μπούργος είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είναι η καλύτερη που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα. Έχει ένα πλήρες και γεμάτο ρόστερ, με πολύ έμπειρους παίκτες. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου και θα πρέπει να κάνουμε ένα πάρα πάρα πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά κι επιθετικά, για να νικήσουμε».

Η προσοχή που ζητά ο Έλληνας κόουτς δικαιολογημένη. Η ομάδα από την Βόρεια Ισπανία έχει την 4η καλύτερη επίθεση (89.8) στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και την 4η καλύτερη δημιουργία (23.0), ενώ είναι στην ίδια θέση στον πίνακα της αποτελεσματικότητας.

Διαθέτει στο ρόστερ της έναν δεινό σκόρερ, γνωστό στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον ΠΑΟΚ και την Κύμη: τον Θαντ ΜακΦάντεν. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12.8 πόντους, ενώ έχει και 3.5 ασίστ. Ακολουθεί ο Μπρούνο Φιτιπάλντο με 10.5 πόντους και 5.8 ασίστ (1ος δημιουργός) και μετά η… δουλειά μοιράζεται μεταξύ των Ερλ Κλαρκ (9.3π., 3.3ρ.), Αουγκούστο Λίμα (8.5π., 5.8ρ.) και Γκόραν Χούσκιτς (8.8π., 3.5ρ., 2.3ασ.).

Η Μπούργος αποτελεί την… Σταχτοπούτα της Ισπανίας, καθώς το 2017 πήρε την άνοδο για την πρώτη κατηγορία και στον τρίτο χρόνο παρουσίας της στην Liga Endesa, οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες από τους ανθρώπους της. Χαρακτηριστικό είναι πως στην παρθενική εμφάνιση στην Ευρώπη – και το Basketball Champions League – γίνεται λόγος ακόμα και για κατάκτηση τροπαίου (αν όχι, τότε διεκδίκησής του).

Η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια άρχισε τη σεζόν με πέντε νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον μετρά έξι ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον κόσμο της να κατακλύζει το 9.352 θέσεων «Coliseum Burgos» (γνωστό και ως «Plaza de Toros de Burgos») για να την στηρίζει με την φωνή του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X