Αυτή είναι η Χόνβεντ (VIDEO)

Αυτή είναι η Χόνβεντ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στη σημερινή κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, αφού έπεσε πάνω στη νικήτρια του ζευγαριού Χόνβεντ – Ουνιβερσιτατέα Κραΐόβα, αποφεύγοντας πιο δυνατούς αντιπάλους, όπως είναι η Τράμπζονσπορ και η Ουτρέχτη. Ας δούμε ποια είναι η ουγγρική ομάδα.

Αυτή είναι η Χόνβεντ

Η Χόνβεντ είναι ουγγρικός σύλλογος από τη Βουδαπέστη, με τεράστιες επιτυχίες στο παρελθόν, έχοντας κατακτήσει 14 πρωταθλήματα Ουγγαρίας και 7 Κύπελλα. Το τελευταίο της πρωτάθλημα το πήρε το 2017, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια!

Αρχικά είχε ιδρυθεί σαν Κίσπεστ το 1926, πριν πάρει το σημερινό της όνομα το 1944. Χρυσή δεκαετία για τον σύλλογο ήταν αυτή του 1950, όπου τερμάτισε 4 φορές στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας στο ρόστερ της τον σπουδαίο Φέρεντς Πούσκας. Η ομάδα ξαναέλαμψε τη δεκαετία του 1980 και μέχρι το 1993 κατέκτησε ακόμα 8 πρωταθλήματα. Η ομάδα μετονομάστηκε το 1991 σε Kispest Honvéd FC και υιοθέτησε το σημερινό της όνομα το 2003.

Τι έκανε πέρυσι

Η ουγγρική ομάδα βγήκε στην Ευρώπη, αφού τερμάτισε στην 4η θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, με 49 βαθμούς (13 νίκες, 10 ισοπαλίες, 10 ήττες). Από πάνω της τερμάτισαν η πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος, η δεύτερη Φέχερβαρ (πρώην Βίντι, την οποία απέκλεισε πέρυσι η Ενωση για να μπει στους ομίλους του Champions League) και η Ντέμπρετσεν. Η ομάδα της Βουδαπέστης έφτασε μάλιστα και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ουγγαρίας, όπου ηττήθηκε με 2-1 από τη Φέχερβαρ. Στο νέο πρωτάθλημα που αρχίζει στις 3 Αυγούστου, κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Ντιόσγκιορι, εντός έδρας.

Πώς έφτασε ως εδώ

Στον πρώτο προκριματικό του Europa League, η Χόνβεντ απέκλεισε τη Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία, νικώντας εύκολα στη Βουδαπέστη με 3-1 (δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ έχασε πέναλτι νωρίτερα), ενώ πήρε ισοπαλία στη Ρουμανία (1-1).

Τα παιχνίδια με την Κραΐόβα θα γίνουν την Πέμπτη (25/7, 19.55) στην Ουγγαρία και την επόμενη Πέμπτη (1/8, 19.15) στη Ρουμανία.

Χόνβεντ-Ζαλγκίρις 3-1

Ζαλγκίρις-Χόνβεντ 1-1

Πέρυσι, αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League από την Πρόγκρες Νιέντερκορν, χάνοντας με 2-0 στο Λουξεμβούργο (είχε νικήσει με 1-0 στη Βουδαπέστη). Στον πρώτο γύρο είχε προκριθεί επί της Ραμποντνίτσκι (ήττα 2-1 στα Σκόπια, νίκη 4-0 στη ρεβάνς).

Ποιοι “ξεχωρίζουν”

Σημαντικότεροι παίκτες για την ουγγρική ομάδα είναι ο Ουκρανός επιθετικός Βλάντιμιρ Κούλατς που είναι δανεικός από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά και ο Ούγγρος χαφ Νικολάς Κόβακς. Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκεται και ένας παλιός… γνώριμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Νταβίντ Ενγκόγκ που πέρασε και δεν… ακούμπησε από τον Πανιώνιο, ωστόσο είναι κυρίως γνωστός από το πέρασμά του από τη Λίβερπουλ. Προπονητής της ομάδας είναι ο 62χρονος πρώην τεχνικός του Λεβαδειακού, Τζιουσέπε Σανίνο.

Το γήπεδο της Χόνβεντ είναι σε φάση ανακατασκευής και έτσι η ομάδα δίνει τα παιχνίδια της στο «Rudolf Illovszky Stadium», έδρα της Βάσας με χωρητικότητα 5.000 θεατές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X