Αλμπάνης: «Νιώθουμε όλοι σημαντικοί και χρήσιμοι με τον Καρέρα»

Γκολ και φάσεις από το ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0 (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Χρήστος Αλμπάνης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την πρόκριση επί του Παναιτωλικού, για τον Αραούχο, το VAR, τον Μάσιμο Καρέρα και για την αγωνιστική του άνοδο.

Αναλυτικά όσα είπε στο sport24

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα όσα δείχνει το τελικό σκορ. Ο Παναιτωλικός έχει μία αξιόμαχη ομάδα, η οποία επιθετικά είναι αρκετά επικίνδυνη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αναπτύξαμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Για τη φάση του γκολ του και για τον Αραούχο: «O Αραούχο δεν χρειάζεται τη δική μου μνεία προκειμένου να γίνει γνωστή η αξία του. Πρόκειται για έναν ποιοτικό και ευυπόληπτο ποδοσφαιριστή. Έχει δώσει πνοή, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής, όμως, είναι σημαντικός για την ομάδα. Αυτό είναι, άλλωστε, και το επίτευγμα του προπονητή μας. Όσον αφορά στο γκολ, θεωρώ πως η φάση του ανήκει ξεκάθαρα».

Για το VAR: «το ποδόσφαιρο γίνεται πιο αξιοκρατικό με την ύπαρξη του VAR. Βέβαια, υπάρχει μία αναμονή σε κάποιες επίμαχες φάσεις, αλλά από εκεί και πέρα δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιο άλλο μελανό σημείο. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει καλύτερα στο μέλλον, αλλά είναι δεδομένο πως πρόκειται για ένα εργαλείο που το χρειάζεται το ποδόσφαιρο».

Για τον Καρέρα και για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ιταλός: «Νομίζω πως έχει να κάνει με τη σημαντικότητα που έχει δώσει σε κάθε παίκτη ο κ. Καρέρα. Μας έχει κάνει να νιώθουμε όλοι σημαντικοί και χρήσιμοι. Αυτό είναι σπουδαίο για την ψυχολογία και την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή. Προσωπικά, δεν μου έχει πει κάτι συγκεκριμένα. Δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Ο σοβαρός τραυματισμός που είχε πέρυσι, τον κράτησε πίσω. Ωστόσο, την εφετινή σεζόν τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά: «Η αλήθεια είναι πως πέρυσι δεν υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί, αλλά ένας μακροχρόνιος. Φέτος δεν έχω χάσει ούτε μία προπόνηση, ούτε έναν αγώνα. Πέρυσι, από ένα σημείο και ύστερα, ήταν επιλογή των προπονητών να μην αγωνίζομαι. Φέτος, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, προσπαθώ να το απολαμβάνω και να δίνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι πως αν μπορεί μία ομάδα να συνδυάσει το θέαμα με τα αποτελέσματα, θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα έχει αποκτήσει ένα μέταλλο νικητή και καταφέρνει, ακόμη και στη κακή της μέρα, να παίρνει τα παιχνίδια. Ένα στοιχείο που μας έλειπε ως ομάδα. Προσωπικά, θα ήθελα να είμαι όσο πιο σημαντικός γίνεται για την ομάδα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της».

Ο Αλμπάνης είναι κι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά, έχει δυναμική παρουσία στον ΠΣΑΠ και επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον και τους συναδέλφους του.

«Ο ΠΣΑΠ κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ενεργοποιήσει τον ποδοσφαιριστή σε όλο το φάσμα του. Διότι έχουμε ξεχάσει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο πρωταγωνιστής και εκείνος από τον οποίο ζει το άθλημα. Έχουν γίνει αρκετές ενέργειες από τον Σύνδεσμο και έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλά παιδιά. Το βλέπω κι εγώ από την πλευρά μου. Ελπίζω στο μέλλον περισσότεροι ποδοσφαιριστές να ευαισθητοποιηθούν, να κινητοποιηθούν και να δείξουμε επιτέλους το καθαρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου».

Ένας αθλητής, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνει, παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα ενός παιδιού που τον έχει ως ίνδαλμα. Από την πλευρά του, ο Αλμπάνης δείχνει συνειδητοποιημένος, αλλά και προσγειωμένος: «Αν σωθεί το παιδί, υπάρχει ελπίδα. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για τα παιδιά αποτελούμε πηγή έμπνευσης και είμαστε οι ήρωές τους. Πρόκειται για το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας και θα πρέπει να το εμπνεύσουμε με το πιο ρομαντικό και αθώο τρόπο. Θυμάμαι, όταν ο Γκάλης μπήκε στο Hall Of Fame, δεν έκανα καμία αναφορά στους τίτλους και τα κατορθώματά του. Προτίμησε να πει μία ιστορία για μία γυναίκα που τον σταμάτησε στον δρόμο και τον ευχαρίστησε γιατί έσωσε το παιδί του από τα ναρκωτικά, μέσω του αθλητισμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X