ΑΕΚ: Το «ψαλίδι» στα συμβόλαια λόγω κορωνοϊού και τα μπόνους... επιστροφής

ΑΕΚ: Το «ψαλίδι» στα συμβόλαια λόγω κορωνοϊού και τα μπόνους... επιστροφής
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οπως σε όλα τα κλαμπ, έτσι και στην ΑΕΚ, θα γίνει… ψαλίδι στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών ελέω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για περισσότερες από 50 ημέρες οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης -όπως και όλων των ομάδων- ήταν κλεισμένοι στο σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στη δουλειά στις 6 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα με τις πρώτες ατομικές προπονήσεις που εν συνεχεία έγιναν ομαδικές.

Ωστόσο, ήταν γνωστό ότι το κλαμπ (όπως και όλα παγκοσμίως) έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία και το… λουκέτο για ένα σημαντικό διάστημα ισοδυναμεί με σημαντική απώλεια εσόδων. Οπως όλες οι διοικήσεις έτσι και αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει… ψαλίδι στα συμβόλαια στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι αρχηγοί μετέφεραν την απόφαση της διοίκησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του enwsi.gr αυτό μετέφεραν οι 4 αρχηγοί της ΑΕΚ στους συμπαίκτες τους στα Σπάτα. Συγκεκριμένα, οι Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης, Αντρέ Σιμόες και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι γνωστοποίησαν ενώπιον όλων την απόφαση της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης για «ψαλίδι» της τάξης του 60% για τους τρεις μήνες της πανδημίας (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος). Συνολικά αυτό φτάνει περίπου στο 12% του ετήσιου συμβολαίου του κάθε ποδοσφαιριστή, ενώ κεντρική απόφαση ήταν, ότι δεν αφορά το «ψαλίδι» τα συμβόλαια κάτω των 40.000 ευρώ.

Το κίνητρο της ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές

Ωστόσο, η διοίκηση της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισαν να δώσουν… κίνητρο στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Ετσι έβαλαν τρεις στόχους και αντίστοιχα μπόνους επιστροφής 10% από την μείωση για επίτευξη του κάθε στόχου αντίστοιχα. Αναλυτικότερα, 10% (από το «ψαλίδι») θα επιστραφεί σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος, 10% σε περίπτωση κατάκτησης της 2ης θέσης και συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League και άλλο τόσο αν η ΑΕΚ καταφέρει στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν να μπει σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Έτσι αν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι τότε θα «επιστραφεί» η μισή μείωση στους «κιτρινόμαυρους» και ουσιαστικά θα έχει μειωθεί στο… ελάχιστο το ψαλίδι λόγω κορωνοϊού.

Το συζήτησαν εντός αποδυτηρίων

Από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το συζήτησαν εντός αποδυτηρίων και υπήρχαν διάφορες απόψεις για την απόφαση της διοίκησης, αλλά άπαντες καλούνται να το αφήσουν πίσω τους καθώς σε μία εβδομάδα η ομάδα δίνει το πρώτο ματς των πλέι οφ της Super League και έχει μπροστά της παιχνίδια-φωτιά για την επίτευξη των στόχων της σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική κουβέντα Super League και ΠΣΑΠ ήθελε μείωση 25% στα συμβόλαια των παικτών αν συνεχιστεί η σεζόν και 33% αν είχαμε διακοπή. Ωστόσο, ο ΠΣΑΠ απάντησε αρνητικά και έτσι η κάθε ομάδα όρισε ξεχωριστά το… ψαλίδι με εσωτερικές διαδικασίες με τους αρχηγούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X