Αδωνις Γεωργιάδης: «Το ποδόσφαιρο που μας αξίζει»

Γράφει ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών

Σε άρθρο του για το ποδόσφαιρο που απέστειλε στο «Enwsi.gr», ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών, Αδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τον… βασιλιά των σπορ στην Ελλάδα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας, με τις δηλώσεις του για το ποδόσφαιρο τα έκανε… θάλασσα, καταφέρνοντας να χάσει τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης:

Υπάρχει ποδόσφαιρο της κεντροδεξιάς και ποδόσφαιρο της αριστεράς; Πώς παίζουν μπάλα οι μεν και πώς παίζουν μπάλα οι δε;

Είναι βέβαιο πώς η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παίξει καλύτερα μπάλα και θα κάνει όλα εκείνα τα βήματα προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόλις πρόσφατα ο Α. Τσίπρας έκανε δηλώσεις για το ποδόσφαιρο και τα έκανε μούσκεμα καταφέρνοντας να χάσει τους Αεκτζήδες, τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς. Αν συνεχίσει να υποδύεται τον ειδήμονα με άμπαλες δηλώσεις θα τους χάσει όλους, δηλαδή θα τους απογοητεύσει.

Στις 8 Ιουλίου θα ξημερώσει μια καινούρια μέρα για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Θα ξημερώσει μια πιο φωτεινή μέρα για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θαύματα δεν γίνονται , θέλει πολλή δουλειά και αν αναζητούν κάποιοι ιδεολογία στη μπάλα, δεν θα βρουν. Όπως δεν υπάρχει ιδεολογία και στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Τι έχουμε ακούσει…

Η εξάλειψη της βίας στα γήπεδα είναι προτεραιότητα μας. Ο κοινωνικός ψυχολόγος και ακαδημαϊκός Πίτερ Μαρς , που μελέτησε όσο κάνεις άλλος την βία των χούλιγκαν και των αστικών συμμοριών, υποστηρίζει πώς η βία των χούλιγκαν εμποδίζει την εμφάνιση άλλου τύπου βίας πιο ακραίας εξαιτίας κοινωνικών προβλημάτων. Αν το δεχθούμε αυτό, αυτά τα κοινωνικά προβλήματα ή ένας συνδυασμός προβλημάτων θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Αν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας θα πρέπει να το κάνει ριζοσπαστικά, όπως έκανε η Θάτσερ. Δεν θα κάνουμε κοινωνιολογική μελέτη αν και τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο χουλιγκανισμός έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όχι στους βανδαλισμούς, στον χουλιγκανισμό, στην αρρωστημένη και εμπρηστική επιθετικότητα των βεγγαλικών και των καπνογόνων, των καταστημάτων που καταστρέφονται και των άγριων καυγάδων στο κέντρο των πόλεων. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η γενικότερη εικόνα του κράτους και η κατάρρευση του, που οφείλεται στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Σε όλα τα προηγμένα κράτη το ποδόσφαιρο, κατ’ εξοχήν λαϊκό άθλημα ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, αντιμετωπίζεται ως μία επικερδής οικονομική, επενδυτική δραστηριότητα. Εξαιρείται η Ελλάδα. Στη χώρα της Ευρωζώνης, ο θεσμικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας διοργανώνεται κεκλεισμένων των θυρών διότι η ΕΛΑΣ αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μαζί με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Η ανομία είναι παρούσα και στα γήπεδα. Εφαρμόζεται ως δήθεν μηχανισμός αποτροπής που γεννά μεγαλύτερη παραβατικότητα η οποία καταλήγει σε εγκληματικότητα.

Ο Α.Τσίπρας δίχασε και στο ποδόσφαιρο. Στοχοποίησε παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απέτρεψε τη δημιουργία παραγωγικών ομάδων που θα μπορούσαν να ωθήσουν αναπτυξιακά την οικονομία. Και βύθισε το προϊόν στην ανυποληψία. Παράλληλα με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μέσω των υφυπουργών αθλητισμού Κοντονή και Βασιλειάδη σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Ευάγγελο Γραμμένο, που εξελέγει κυρίως βέβαια από ποδοσφαιρικές δυνάμεις που ήταν στενά συνδεδεμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατόρθωσαν να παραμερίσουν την αξιοκρατία, να εγκαταστήσουν σε όλες τις θέσεις ανθρώπους δικούς τους και ουσιαστικά να καταργήσουν το περίφημο αυτοδιοίκητο σε τέτοιο βαθμό που δικαιολογημένα η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ να έχουν εγκαταστήσει δικούς της ανθρώπους, στο πάρκο Γουδή για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, σαν ένα είδος ιδιότυπης τρόικας που προσβάλει όμως κάθε έννοια ανεξαρτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτό π.χ. διαιτητές, παράγοντες, κλπ.

Η διοίκηση Γραμμένου έχει κατορθώσει όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό να αυξήσει τα έξοδα που τα περισσότερα αφορούν για μισθούς των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων και συνεργατών, οι ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που αποτελούν την βάση της προόδου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να μαστίζονται από οικονομικά προβλήματα, να μη γνωρίζουν οι ομάδες τι θα ισχύει τη νέα αγωνιστική περίοδο, τι έσοδα θα υπάρχουν, πως θα λειτουργήσουν, με τι πειθαρχικούς κώδικες θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, ποιο θα είναι το μέλλον της Εθνικής ομάδας, με ποιόν προπονητή και με ποιους ανθρώπους κοντά της θα πορευτεί στο μέλλον για να αποκατασταθεί το κύρος του παρελθόντος και δεκάδες άλλα προβλήματα που τα έχει δημιουργήσει αυτή και θα πρέπει να λυθούν άμεσα πριν δηλαδή από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ακούγονται φωνές που έχουν σχέση με τον τρόπο της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης της Ε.Π.Ο. από τον Ευάγγελο Γραμμένο, θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν με σύνεση και προσοχή τη νέα πολιτική ηγεσία στον χώρο του αθλητισμού που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αλλά και πιθανόν τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ήδη η Ν.Δ. έχει σκέψεις στόχους πλάνα αλλά και τα κατάλληλα στελέχη για να μπορέσει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, να ενισχυθούν οι ενώσεις και οι ομάδες, να αποβληθεί ο κομματισμός από αυτό για να μπορεί το λαϊκό αυτό άθλημα να το παρακολουθούν και να το απολαμβάνουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Να βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, να επιβραβεύεται από αυτές γιατί θα έχει γίνει ένα ποδόσφαιρο απόλυτα ανεξάρτητο, αυτοδιοίκητο και απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το σκηνικό της αρνητικής κατάστασης του ποδοσφαίρου που υπάρχει τώρα στην Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και να γίνει ευρωπαϊκό. Δεν αξίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι τέτοιο ποδόσφαιρο που υπάρχει τώρα.

Δείτε επίσης

Συνελήφθη οπαδός της Νάπολι για δολοφονία φιλάθλου της Ίντερ, τον περασμένο Δεκέμβριο

Ο 39χρονος «Ναπολιτάνος» είναι στα χέρια των Αρχών

6 Σχόλια

 1. Δηλαδη θα παιζουν 7 μερες τη βδομαδα χωρις ρεπο και θα πληρωνουν δευτερη ασφαλεια,ιδιωτικη φυσικα, υποχρεωτικα?

 2. Έχουμε την τελευταία τριετία το πιο καθαρό ποδόσφσιρο που είχαμε τα τελευταία 25 χρόνια! Αντικειμενικότατη άποψη είναι αυτή παρά τα όσα στραβά έχουν συμβεί! Δεν ξέρεις τον πρωταθλητή πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και δεν ευνοείται συνεχώς ο οσφπ. Άρα είμαστε καλύτερα από ποτέ θέλει ακόμα τρομερή βελτίωση αλλά σίγουρα δε θέλει το ποδόσφαιρο μας αυτό το νούμερο να μιλάει για μπάλα και να γυρίσει εκεί που το είχαν καταντήσει! Πρέπει πάνω σ αυτό που κατάφεραν ο Τίγρης με τον Ρώσο να συνεχίσουν τη δουλειά όσο πιο καθαρά γίνεται για ένα δίκαιο και ανταγωνιστικότατο ποδόσφαιρο! Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε και όχι το ποδόσφαιρο που νομίζει οτι θα επιβάλει ξανά ο Μαρινάκης μεσω του κουμπάρου του και νούμερου αυτού που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα! ΜΟΝΟ Α.Ε.Κ !!!

  • Την τελευταία 3ετία έχουν γίνει τόσα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια μαζί.Από πού ν’αρχίσουμε,από εισόδους πιστολέρο προέδρους,από επεισόδια με μπούκες οπαδών σε τελικούς Κυπέλλων,από μπούκες οπαδών σε αντίπαλες έδρες,από καθεστωτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων οπαδών ομάδων που δεν γουστάρουν οι 2 γαύροι,από βόμβες μολότωφ μέσα σε εξέδρες αντιπάλων,από ρέφερι καμικάζι που γελάει και το πανελλήνιο,θυγατρικές με εξώφθαλμους δανεισμών παικτών…Να συνεχίσω…?Άστο καλύτερα,θα μας πάρει η μαύρη νύχτα.

   Ο Σύριζα όπως ξεφτίλισε όλη τη χώρα,έτσι γελοιποίησε και το ποδόσφαιρο.Οι Έλληνες φίλαθλοι-πολίτες δεν επιθυμούμε ΚΑΝΕΝΑΝ Μελισσανίδη,κανέναν Ρώσο γκάνγκστερ,κανέναν υπόδικο για ναρκωτικά και γενικώς κανέναν πρόεδρα να κάνει κουμάντο στον επαγγελματικό αθλητισμό.Θέλουμε επιφανείς μάνατζερ και αν υπάρχουν παλαιοί ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και γνώση του διοικείν. Ζούμε στον 21ο αιώνα και θέλουμε να ανήκουμε στις προοδευμένες χώρες,όχι στους Μάο-Μάο…

   • Καλώς το χρυσόψαρο που ξέχασε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια….
    Θα τα θυμηθείς πολύ σύντομα. Αυτό που διάβασες είναι η προϊδέα του τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
    Βέβαια τώρα είσαι μαζί του. Πιστεύεις ότι θα είσαι μέρος της επόμενης κατάστασης που έρχεται.
    Πολύ γρήγορα θα θυμηθείς τα λόγια μου. Ο λύκος ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ.
    Ξέρω δε συμφωνείς αλλά θα καταλάβεις τι σου λέω σε κανα 6μηνο.
    Ετσι κι αλλιώς άυριο θα φάτε τον Γραμμένο σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.
    Κάτσε να δεις τι έρχεται…

 3. ωραια η εκθεση ιδεων μανα μου αλλα επι της ουσιας?

  • Η ουσια Μπαμπη ειναι οτι αυτοι που βολεψαν εκατομμυρια κοσμου,για δεκαετιες με ξεκαθαρα πολιτικα κριτηρια και στην συνεχεια κουκουλωμενα..αυτοι που εβαλαν στο ΑΣΕΠ 40 τοις 100 μοριοδοτηση στην συνεντευξη!!..αυτοι που εχουν την συντριπτικα μεγαλυτερη ευθυνη για οτι περναμε..αυτοι που εφαγαν οσο κανεις αλλος …κατηγορουν τους αλλους!! και κανουν και προτασεις…
   Που ακομα κι αυτες οποιος τις διαβασει προσεχτικα..δικαιωνουν τον μπουμπουκο που δηλωσε..Δεν θ αφησω την τροικα να μου παρει τη δοξα!! Οσα μας ειπαν να κανουμε..και αλλα τοσα!! θα τα εκανε η ΝΔ ετσι κι αλλιως!!!
   Αλλα για να διαβασεις προσεχτικα χρειαζεται κατι…Εγκεφαλος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *