Αδωνις Γεωργιάδης: «Το ποδόσφαιρο που μας αξίζει»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Το ποδόσφαιρο που μας αξίζει»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε άρθρο του για το ποδόσφαιρο που απέστειλε στο «Enwsi.gr», ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών, Αδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τον… βασιλιά των σπορ στην Ελλάδα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας, με τις δηλώσεις του για το ποδόσφαιρο τα έκανε… θάλασσα, καταφέρνοντας να χάσει τους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης:

Υπάρχει ποδόσφαιρο της κεντροδεξιάς και ποδόσφαιρο της αριστεράς; Πώς παίζουν μπάλα οι μεν και πώς παίζουν μπάλα οι δε;

Είναι βέβαιο πώς η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παίξει καλύτερα μπάλα και θα κάνει όλα εκείνα τα βήματα προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόλις πρόσφατα ο Α. Τσίπρας έκανε δηλώσεις για το ποδόσφαιρο και τα έκανε μούσκεμα καταφέρνοντας να χάσει τους Αεκτζήδες, τους Ολυμπιακούς και τους Παναθηναϊκούς. Αν συνεχίσει να υποδύεται τον ειδήμονα με άμπαλες δηλώσεις θα τους χάσει όλους, δηλαδή θα τους απογοητεύσει.

Στις 8 Ιουλίου θα ξημερώσει μια καινούρια μέρα για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Θα ξημερώσει μια πιο φωτεινή μέρα για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Θαύματα δεν γίνονται , θέλει πολλή δουλειά και αν αναζητούν κάποιοι ιδεολογία στη μπάλα, δεν θα βρουν. Όπως δεν υπάρχει ιδεολογία και στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Τι έχουμε ακούσει…

Η εξάλειψη της βίας στα γήπεδα είναι προτεραιότητα μας. Ο κοινωνικός ψυχολόγος και ακαδημαϊκός Πίτερ Μαρς , που μελέτησε όσο κάνεις άλλος την βία των χούλιγκαν και των αστικών συμμοριών, υποστηρίζει πώς η βία των χούλιγκαν εμποδίζει την εμφάνιση άλλου τύπου βίας πιο ακραίας εξαιτίας κοινωνικών προβλημάτων. Αν το δεχθούμε αυτό, αυτά τα κοινωνικά προβλήματα ή ένας συνδυασμός προβλημάτων θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Αν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας θα πρέπει να το κάνει ριζοσπαστικά, όπως έκανε η Θάτσερ. Δεν θα κάνουμε κοινωνιολογική μελέτη αν και τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο χουλιγκανισμός έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όχι στους βανδαλισμούς, στον χουλιγκανισμό, στην αρρωστημένη και εμπρηστική επιθετικότητα των βεγγαλικών και των καπνογόνων, των καταστημάτων που καταστρέφονται και των άγριων καυγάδων στο κέντρο των πόλεων. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η γενικότερη εικόνα του κράτους και η κατάρρευση του, που οφείλεται στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Σε όλα τα προηγμένα κράτη το ποδόσφαιρο, κατ’ εξοχήν λαϊκό άθλημα ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, αντιμετωπίζεται ως μία επικερδής οικονομική, επενδυτική δραστηριότητα. Εξαιρείται η Ελλάδα. Στη χώρα της Ευρωζώνης, ο θεσμικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας διοργανώνεται κεκλεισμένων των θυρών διότι η ΕΛΑΣ αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μαζί με τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας. Η ανομία είναι παρούσα και στα γήπεδα. Εφαρμόζεται ως δήθεν μηχανισμός αποτροπής που γεννά μεγαλύτερη παραβατικότητα η οποία καταλήγει σε εγκληματικότητα.

Ο Α.Τσίπρας δίχασε και στο ποδόσφαιρο. Στοχοποίησε παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απέτρεψε τη δημιουργία παραγωγικών ομάδων που θα μπορούσαν να ωθήσουν αναπτυξιακά την οικονομία. Και βύθισε το προϊόν στην ανυποληψία. Παράλληλα με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μέσω των υφυπουργών αθλητισμού Κοντονή και Βασιλειάδη σε αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Ευάγγελο Γραμμένο, που εξελέγει κυρίως βέβαια από ποδοσφαιρικές δυνάμεις που ήταν στενά συνδεδεμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατόρθωσαν να παραμερίσουν την αξιοκρατία, να εγκαταστήσουν σε όλες τις θέσεις ανθρώπους δικούς τους και ουσιαστικά να καταργήσουν το περίφημο αυτοδιοίκητο σε τέτοιο βαθμό που δικαιολογημένα η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ να έχουν εγκαταστήσει δικούς της ανθρώπους, στο πάρκο Γουδή για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, σαν ένα είδος ιδιότυπης τρόικας που προσβάλει όμως κάθε έννοια ανεξαρτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτό π.χ. διαιτητές, παράγοντες, κλπ.

Η διοίκηση Γραμμένου έχει κατορθώσει όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό να αυξήσει τα έξοδα που τα περισσότερα αφορούν για μισθούς των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων και συνεργατών, οι ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων που αποτελούν την βάση της προόδου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να μαστίζονται από οικονομικά προβλήματα, να μη γνωρίζουν οι ομάδες τι θα ισχύει τη νέα αγωνιστική περίοδο, τι έσοδα θα υπάρχουν, πως θα λειτουργήσουν, με τι πειθαρχικούς κώδικες θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα, ποιο θα είναι το μέλλον της Εθνικής ομάδας, με ποιόν προπονητή και με ποιους ανθρώπους κοντά της θα πορευτεί στο μέλλον για να αποκατασταθεί το κύρος του παρελθόντος και δεκάδες άλλα προβλήματα που τα έχει δημιουργήσει αυτή και θα πρέπει να λυθούν άμεσα πριν δηλαδή από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ακούγονται φωνές που έχουν σχέση με τον τρόπο της διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης της Ε.Π.Ο. από τον Ευάγγελο Γραμμένο, θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν με σύνεση και προσοχή τη νέα πολιτική ηγεσία στον χώρο του αθλητισμού που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 αλλά και πιθανόν τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ήδη η Ν.Δ. έχει σκέψεις στόχους πλάνα αλλά και τα κατάλληλα στελέχη για να μπορέσει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, να ενισχυθούν οι ενώσεις και οι ομάδες, να αποβληθεί ο κομματισμός από αυτό για να μπορεί το λαϊκό αυτό άθλημα να το παρακολουθούν και να το απολαμβάνουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Να βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, να επιβραβεύεται από αυτές γιατί θα έχει γίνει ένα ποδόσφαιρο απόλυτα ανεξάρτητο, αυτοδιοίκητο και απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το σκηνικό της αρνητικής κατάστασης του ποδοσφαίρου που υπάρχει τώρα στην Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και να γίνει ευρωπαϊκό. Δεν αξίζουν οι Έλληνες φίλαθλοι τέτοιο ποδόσφαιρο που υπάρχει τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X