«Αυτό θα είναι το κέρδος του Δέλλα», γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης στο blog του

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο προσωπικό του blog για τον Δέλλα και το μεγάλο του …κέρδος από τη φετινή παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ

dellas_aek0904_Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι αφορά στη φετινή παρουσία του Δέλλα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ξαφνικά δεν ανακάλυψα ότι δεν έχει εμπειρία από προπονητική. Ήταν γνωστό απ’ την ώρα τον επέλεξε ο Μελισσανίδης, ενώ αν δε με απατά η μνήμη μου ούτε ο ίδιος επικαλέστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τρία ήταν τα «όπλα» του απ’ την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Η τεράστια εμπειρία του από το χώρο, η ισχυρή προσωπικότητά του και η σκληρή δουλειά. Το αν χαρακτηριστεί πετυχημένη η πρώτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους. Για μένα τρεις είναι οι πιο σημαντικοί άξονες απ’ τους οποίους θα πρέπει να κριθεί. Από την εκπλήρωση του στόχου της ανόδου, απ’ την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου και απ’ τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το έμψυχο υλικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η «μαγιά» για την επόμενη σεζόν. Ενδεχομένως μάλιστα η σωστή σειρά να ήταν η …ανάποδη, με δεδομένο ότι ο πρώτος στόχος ήταν σίγουρος και δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την επίτευξή του.

Σε ότι αφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, είναι αλήθεια ότι σε πολλά ματς η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της, κόντρα σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Εννοείται ότι υπήρχαν και παιχνίδια που χαιρόσουν να τη βλέπεις, αλλά στην πλειοψηφία τους δε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αυτό σίγουρα δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με τη δουλειά του Δέλλα στις προπονήσεις, αφού είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν προπονητή που δουλεύει πολύ για να βγάλει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Σε αρκετά ματς η Ένωση δεν τα κατάφερε κι αυτό ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο «μείον» στην πρώτη του απόπειρα στον πάγκο. Δεν εξαρτιώνταν όμως μόνο από τον ίδιο, αφού σε πολλές περιπτώσεις ορισμένοι ποδοσφαιριστές δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσε η δυναμική της φανέλας της ΑΕΚ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο προγραμματισμός του προηγούμενου καλοκαιριού.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το μεγαλύτερο στοίχημα του Δέλλα θα έπρεπε να ήταν η τρίτη παράμετρος. Η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών από τη φετινή ομάδα, οι οποίοι θα προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν στο ρόστερ και σε πιο υψηλή κατηγορία. Εκεί θα έπρεπε να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος του ο τεχνικός της ΑΕΚ, αφού οι φίλαθλοι, εκτός από τις μεταγραφές …αεροδρομίου, πάντα έλκονται από την προοπτική να βλέπουν παίκτες από τα «σπλάχνα» της ομάδας τους ή γενικά μικρούς σε ηλικία γηγενείς ποδοςφαιριστές να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Προς το παρόν ο Πεταυράκης ήταν ο πρώτος που πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοσή του και το τελευταίο διάστημα ο Τζανετόπουλος. Αυτοί οι δύο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν πείσει ότι μπορούν να αγωνιστούν και σε υψηλότερο επίπεδο. Προσέξτε, αναφέρομαι μόνο σε παίκτες που δε γνωρίζαμε μέχρι το καλοκαίρι και η παρουσία τους αποτελούσε μεγάλο ερωτηματικό. Για μένα ο Δέλλας θα έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να έχει αρχίσει τα …πειράματα και τις ευκαιρίες στους μικρούς. Έτσι κι αλλιώς η άνοδος δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί. Περίμενε να φτάσουμε κοντά στη μαθηματική επίτευξη του στόχου για να το κάνει. Ακόμα και τώρα, στα ματς που μένουν έχει τη δυνατότητα να δώσει ευκαιρίες σε όσους δεν το έχει κάνει, με την ελπίδα να …βγει κάποιος ακόμα Τζανετόπουλος, ο οποίος θα αφήσει υποσχέσεις για το αύριο. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο κέρδος του Δέλλα στην πρώτη χρονιά …μαρτύριο της ΑΕΚ στα «αλώνια» της Γ’ Εθνικής.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Δείτε επίσης

Πρόκριση στο… ρελαντί: Νίκησε εύκολα (3-0) τον Αιολικό η Λαμία

Η Λαμία νίκησε με 3-0 και στη ρεβάνς τον Αιολικό. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν …