Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Δύο στόπερ, έναντι 11,5 εκατομμυρίων ευρώ; Μάλιστα…

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για το εντυπωσιακό ρεκόρ του Ολυμπιακού, αν επιβεβαιωθεί επίσημα πως πλήρωσε 4,5 εκατ.ευρώ για Σεμέδο

63

Έβλεπα πριν από λίγο την επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού, για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο. Αναφέρει πως υπέγραψε το συμβόλαιο του. Τίποτε άλλο, ειδικότερα για την χρονική του διάρκεια. Στις ανακοινώσεις της ΑΕΚ πάντα υπάρχει η χρονική διάρκεια, πάντα υπάρχει η διευκρίνιση αν ένας παίκτης είναι δανεικός ή όχι, ακόμη και αν υπάρχει οψιόν απόκτησης του, εφόσον είναι δανεικός.

Στα περισσότερα sites κι ακόμη περισσότερο στα φιλικά προσκείμενα στον Ολυμπιακό, αναφέρεται πως ο παίκτης έχει αγοραστεί έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και πως το συμβόλαιο του είναι τετραετές. Αυτή είναι μια πληροφορία που έχει έρθει από δημοσιεύματα στην Πορτογαλία. Για τον τρόπο που αποκτήθηκε ο Σεμέδο, για ποσά, για χρονική διάρκεια συμβολαίου, δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη τοποθέτηση από πλευράς της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Αν μου επιτρέπεται, θα κάνω την εκτίμηση πως δεν πρόκειται και να υπάρξει. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Σπάνια υπάρχουν τέτοιες τοποθετήσεις, γύρω από μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Θα θυμίσω εδώ, πως φυσικά βάσει δημοσιευμάτων κυρίως από το εξωτερικό, πιστεύαμε στο παρελθόν και στο πρόσφατο, πως κάποια μεταγραφή του Ολυμπιακού είχε γίνει με συγκεκριμένα δεδομένα, αλλά στην διάρκεια ή στο τέλος της σεζόν και ειδικά για περιπτώσεις που δεν βγήκαν, ανακαλύψαμε πως τα δεδομένα ήταν άλλα από αυτά που πιστεύαμε. Κοινό σημείο σε όλες τις περιπτώσεις; Κανείς δεν μπορούσε να προσάψει στον επίσημο Ολυμπιακό τίποτα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσες να βρεις ούτε μία επίσημη τοποθέτηση, που να επιβεβαίωνε όσα είχαν γραφτεί γύρω από αυτές τις μεταγραφές.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον εντυπωσιασμό μου, για το γεγονός πως εφόσον ο Ολυμπιακός έχει ξοδέψει 4,5 εκατομμύρια για την αγορά του Σεμέδο, τότε θα έχουμε μια ελληνική ομάδα, η οποία μέσα σε δύο χρόνια, θα έχει δαπανήσει το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων για την αγορά δύο στόπερ! Των Ένγκελς και Σεμέδο!

Σεμέδο και Ζεράλδες…

Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Για τις θέσεις των στόπερ, που παραδοσιακά στην Ελλάδα οι ομάδες βρίσκουν λύσεις που τις καλύπτουν σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες, θα υπάρχει μια ομάδα που θα έχει αγοράσει δύο στόπερ με 11,5 εκατομμύρια ευρώ! Και βάλτε κι άλλους παίκτες που έχουν έρθει στο ίδιο διάστημα στα στόπερ. Κάτι Σισέ, κάτι Βούκοβιτς, κάτι Μεριά, κάτι Μπα τώρα. Δεν ξέρω μη ξεχνάω και κανένα. Λέω εφόσον, γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Κανένας από τον Ολυμπιακό δεν έχει πει πως αγοράστηκε ο Σεμέδο και μάλιστα με το ποσό που αναφέρεται. Γι’ αυτό λέω «εφόσον», επαναλαμβάνω.

Στην ΑΕΚ αντίθετα, για μέρες πριν υπογράψει ο Ζεράλδες, είχε γίνει μέγα θέμα, το αν θα υπάρχει ή όχι οψιόν στον δανεισμό. Και στις εντυπώσεις που μένουν από αυτή την σημαντική μεταγραφή, μετράει πολύ τελικά αυτό. Πως είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει οψιόν. Κι όσο και να πάω πίσω από το 2013 μέχρι σήμερα, δεν θυμάμαι ποτέ να έχει αφεθεί η εντύπωση στην ΑΕΚ, πως έρχεται ένας παίκτης έτσι και μετά να αποδεικνύεται πως ήταν «γιουβέτσι». Κι αν πάω ακόμη πιο πίσω, το ίδιο θα θυμηθώ. Την προηγούμενη δεκαετία δηλαδή.

Δεν λέω πως ο Σεμέδο έρχεται έτσι και θα αποδειχθεί «γιουβέτσι». Λέμε «αν». Και στο κάτω κάτω ουδείς ξέρει πως έρχεται. Μόνο πως ήρθε, έχει ειπωθεί επίσημα. Εντυπώσεις επικοινωνιακές πάντως, είναι αλήθεια πως διαμορφώνονται πολύ εύκολα, αρκεί να σε ενδιαφέρει να τις διαμορφώσεις. Το συμπέρασμα κι από τα παραδείγματα που έχουμε από το παρελθόν, είναι πως άλλοι δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτές, άλλοι όχι. Όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Η πραγματικότητα

Τι προτιμώ προσωπικά; Να ξέρω πάντα την πραγματικότητα. Και ως επαγγελματίας ρεπόρτερ και ως απλός οπαδός, αν ήμουν μόνο αυτό. Οπότε με ικανοποιεί πολύ το γεγονός πως από την ΑΕΚ γίνεται άμεσα γνωστό, τουλάχιστον για πόσο είναι σίγουρα δικός της ένας νέος παίκτης που έρχεται. Κι αν πάρουμε και παράδειγμα τις τελευταίες περιπτώσεις με τους Πόνσε και Μπογέ, έγινε γνωστό από την ίδια την ΑΕΚ και το ακριβές ποσό της κάθε οψιόν.

Το τίμημα πολλές φορές είναι μεγάλο. Αλλά τουλάχιστον κρίνεσαι και το πληρώνεις αυτό το τίμημα σε επίπεδο εντυπώσεων, επί πραγματικών δεδομένων. Κι αυτό σε κάνει να διαφέρεις.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα