Δρόσος: «Όποιος θέλει να φύγει το VAR, ψάχνει για μια παράγκα»

Αυτός είναι ο τεχνοκράτης πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «όποιος θέλει να φύγει το VAR, ψάχνει για μια νέα παράγκα».

Αναλυτικά όσα είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Για τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να υπαγορεύει, και μάλιστα εκ μέρους του κ. Σαββίδη, στην κυβέρνηση την πολιτική της για το ποδόσφαιρο και στον κ. Γεραπετρίτη τη γνωστή τροπολογία για τη μείωση των ποινών σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας:

«Πρόκειται για ψεύδη που πηγάζουν από έναν γνωστό ημίκοσμο, ο οποίος συστηματικά με κακοσυκοφαντεί, αλλά με διάφορους τρόπους διαδίδονται από «έγκυρους» καλοθελητές, π.χ από «δημοσιογράφους» που χρωστούν σε όποιον περπατά στην Αθήνα, και ίσως έτσι νομίζουν ότι εξοφλούν. Το θέμα βρίσκεται ήδη σε δικαστικό δρόμο. Η συνέχεια εκεί».

Για το αν γνωρίζει τον Ιβάν Σαββίδη: «Υπηρέτησα ως πρόεδρος της ΕΠΟ και στη συνέχεια στην ΕΡΤ, θυμάστε; Γνωρίζω τον κ. Σαββίδη, όπως και τον κ. Μελισσανίδη, τον κ. Αλαφούζο, τον κ. Λυσσάνδρου, τον κ. Μπαταγιάννη, τον κ. Σπανό, τον κ. Χριστοβασίλη, τον κ. Μονεμβασιώτη, τον κ. Λεουτσάκο, τον κ. Μπέο και άλλους πολλούς, πάρα πολλούς. Όποιος όμως με εμφανίζει ως κινούμενο από τον οποιονδήποτε, θα το πληρώσει».

Για το ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δείχνει να περνά δύσκολα: «Το φετινό πρωτάθλημα, με τις εναλλαγές του σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες θέσεις της βαθμολογίας, είναι συναρπαστικό. Αυτό ίσως ενοχλεί όσους θα προτιμούσαν ένα πρωτάθλημα λιγότερο ανταγωνιστικό και περισσότερο σιγουρεμένο. Όμως η ένταση και η τοξικότητα των εκτός αγωνιστικού χώρου συγκρούσεων ανάμεσα στους ισχυρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κινδυνεύει να το οδηγήσει σε καταστροφικούς δρόμους, αλλά και να συμπαρασύρει και να πνίξει το άθλημα «ποδόσφαιρο», μια δραστηριότητα με την οποία ευθέως εμπλέκονται και βιοπορίζονται, τουλάχιστον μερικώς, πάνω από 200.000 άνθρωποι και την παρακολουθούν εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Για την κυβερνητική παρέμβαση:«Η στιγμή απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αποφεύγω λοιπόν τον πειρασμό να μεταφέρω στην πολιτική περισσότερη ποδοσφαιρική τοξικότητα. Η τροπολογία που μειώνει τις ποινές των ΠΑΕ για τις οποίες η πολυϊδιοκτησία είναι και μάταιη και εσφαλμένη. Είναι μάταιη γιατί εφαρμοστέο στην περίπτωση είναι το εναρμονισμένο με τα πρότυπα των FIFA/UEFA πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ και όχι η ψηφισμένη τροπολογία. Είναι εσφαλμένη γιατί προσκρούει στις αρχές του κράτους δικαίου, που δεν επιτρέπει την μεταβολή των κανόνων του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του. Αυτό άλλωστε επισήμανε δημόσια και ο πρόεδρος της UEFA κ. Τσέφεριν μετά τις συζητήσεις του κ. Γεραπετρίτη με παράγοντες της UEFA κατά την πρώτη από τις δύο διαδοχικές ποδοσφαιρικές μεταβάσεις του στην Ελβετία».

Για το αν πρέπει να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη: «Βιάζεστε, τρέχετε πολύ και μπορεί να σκοντάψετε. Η υπόθεση είναι ανοιχτή σε δικαστικές διαδικασίες και θα δούμε το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να κρύψω την απορία μου για το ότι το συμπέρασμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χωρίς μάλιστα το σκεπτικό να είναι έτοιμο, ανακοινώθηκε τη στιγμή ακριβώς που άρχιζε ένας αγώνας του ΠΑΟΚ σε μια Τούμπα με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς. Η επιλογή της επικίνδυνης αυτής στιγμής ελέγχεται ήδη εισαγγελικά και ελπίζω η σχετική έρευνα να φωτίσει τα πράγματα».

Για το αν είναι «κακή» η κυβερνητική προσπάθεια με τις FΙFA και UEFA και το εξαγγελλόμενο ποδοσφαιρικό μνημόνιο: «Πολύ καλώς γίνεται προσπάθεια στενότερου συντονισμού με τις FIFA και UEFA. Αν μάλιστα γινόταν με την αναγκαία περίσκεψη και με τον αρμόζοντα επαγγελματισμό – ώστε να μη φέρνει τα χλιαρά και ασαφή αποτελέσματα που μέχρι στιγμής φέρνει- θα ήταν καλύτερα. Όσο για το «μνημόνιο», περιμένω να το δω. Με παραξενεύει πάντως η έννοια «μνημόνιο». Συνήθως οι FIFA/ UEFA θέτουν τους κανόνες, δεν τους παζαρεύουν. Αλλιώς, Grexit».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο θέμα μεταξύ διοίκησης ΕΠΟ, βίας και πολυϊδιοκτησίας: « Η διαιτησία. Είναι η μάχη των μαχών. Γι΄ αυτό και θεωρώ την εισαγωγή του VAR μεγάλη θεσμική τομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν λειτουργεί μια χαρά το VAR: «Υπάρχουν προβλήματα τόσο στο ίδιο το VAR (έπρεπε από την αρχή να έχει τις γραμμές του οφσάιντ και του τέρματος) όσο και σε κάποιες στιγμές της εφαρμογής του (είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται άλλωστε), όμως ο το VAR προσέφερε και προσφέρει. Πρέπει να είναι κανείς τίμιος με την κριτική του. Υπάρχει κριτική που αποσκοπεί στο να διορθωθούν ελλείψεις και λάθη και κριτική που αποσκοπεί στο να το υπονομεύσει. Όποιος θέλει να φύγει το VAR, ψάχνει για μια παράγκα».

Για την ΕΠΟ:«Διοικητικό συμβούλιο με 5-7 μέλη αιρετά από τις ενώσεις και δύο οριζόμενα με ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος, ή μία παραλλαγή αυτής της πρότασης. Εκτελεστικός γραμματέας με ανοιχτό διαγωνισμό ( ίσως και διεθνή) βάσει προσόντων. Οικονομικός έλεγχος. Διαιτησία απεξαρτημένη από τις ΕΠΣ, και, για τουλάχιστον 4-5 χρόνια, υπό τον άμεσο έλεγχο των FIFA/ UEFA. Ποινές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ή και αφαίρεση βαθμών για έγχαρτο και ηλεκτρονικό λόγο ποδοσφαιρικού μίσους, επιβαλλόμενες από δικαστικές επιτροπές υπό κάποια αναιρετική διαδικασία ενώπιον των FIFA/ UEFA όμως»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X