Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

“Δύσκολη” αγορά και με ρίσκο

O Mπράνκο Μιλοβάνοβιτς δείχνει να πείθεται από την ποδοσφαιρική αγορά της Βραζιλίας και ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα κι αυτές που ετοιμάζονται στην επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League

5

milovanovic lucca bajevicΜέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πραγματοποίησε και δεύτερο ταξίδι στη Βραζιλία προκειμένου να δει από κοντά ποδοσφαιριστές που του είχαν προταθεί και θεωρεί ότι αποτελούν “λαβράκια” για την ενίσχυση της ομάδας. Το γεγονός αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ πιστεύει ότι στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αγορά η Ένωση μπορεί να καταφέρει βρει εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στη χώρα μας. Προσωπικά για τον Λούκα δεν έχω εικόνα, εκτός από τα βίντεο που ενδεχομένως έχετε δει κι εσείς στο enwsi.gr.

Το γεγονός όμως ότι αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ με έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα να ασχοληθώ περισσότερο με την περίπτωσή του, ψάχνοντας δημοσιεύματα και βίντεο από τη Βραζιλία, προσπαθώντας να ανακαλύψω πιο πολλές λεπτομέρειες στο παιχνίδι του. Στην ΑΕΚ τον πιστεύουν πάρα πολύ και θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά. Το ότι ενδεχομένως να έχουν δίκιο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το κασέ του (σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους) ανεβαίνει συνεχώς, ενώ για τα δικαιώματά του “σφάζονται” τόσο διάφοροι μάνατζερ όσο και η Κρισιούμα.

Γενικά πιστεύω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μεταγραφές από τη συγκεκριμένη χώρα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος από που θα σου “ξεφυτρώσει” κάποιος νέος ατζέντης που θα έχει ένα έγγραφο ιδιοκτησίας των ποδοσφαιρικών δικαιωμάτων ενός παίκτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα να διαφοροποιούνται τα κασέ των παικτών από …μέρα σε μέρα. Για το λόγο αυτό θα τη χαρακτήριζα “δύσκολη” αγορά και με αρκετή δόση ρίσκου για το αποτέλεσμα. Εννοείται βέβαια ότι η γνώμη που θα μετρήσει είναι αυτή του Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος έχει δει αρκετές φορές τον Λούκα (και τους υπόλοιπους) και σίγουρα έχει την ευθύνη για τις επιλογές που θα γίνουν.

Θα επιμείνω πάντως σε κάτι που πιστεύω και έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της κάθε ομάδας. Τώρα γίνεται ο σωστός προγραμματισμός και οι κινήσεις για την επόμενη σεζόν. Αν περιμένεις το καλοκαίρι, οι τιμές των ποδοσφαιριστών (που κάνουν τη διαφορά) ανεβαίνουν στα ύψη και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η απόκτησή τους. Τώρα “χτυπάς” αυτούς που θέλεις και πιστεύεις ότι θα σου κάνουν τη δουλειά. Οι παίκτες για να νιώσουν ασφαλείς, προτιμούν να υπογράψουν από τώρα (ενδεχομένως ακόμα και με λιγότερα χρήματα) και να ξέρουν που θα παίζουν του χρόνου, παρά να μπουν στη διαδικασία του καλοκαιρινού …παζαριού.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα