Τελευταία Νέα

Ζήσης: «Μερικές φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις»

Πικραμένος, αλλά συνειδητοποιημένος εμφανίστηκε ο Νίκος Ζήσης μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Ισπανία, επισημαίνοντας τα κακά διαστήματα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ανασύνταξης για την πρόκριση στο προολυμπιακό.

Αναλυτικά τι είπε ο αρχηγός της Εθνικής:

Για τον αποκλεισμό: «Είμαστε δυσαρεστημένοι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ κακοί, δεν είχαμε καθόλου μυαλό. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και ήμασταν παθητικοί. Στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να αλλάξουμε τον ρυθμό και να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ. Το κρίσιμο σημείο ήταν το διάστημα στο τέλος της τρίτης και στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όπου μικρά λάθη και λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο. Οι Ισπανοί πήραν τα ηνία του αγώνα πάλι και ουσιαστικά εκεί χάθηκε το ματς».

Για το που οφείλεται το κακό ξεκίνημα και το άσχημο διάστημα σε τρίτη και τέταρτη περίοδο: «Δεν μπορείς μερικές φορές να εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό το κακό ξεκίνημα. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες και μοιραία ήρθε το αποτέλεσμα που ήρθε».

Για τα προβλήματα τραυματισμών των Ισπανών: «Ξέραμε ότι θα παίξουν όλοι. Είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό».

Για το αν επηρέασε η διαιτησία: «Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Εγιναν όμως κάποια πράγματα. Ηταν κάποιες φάσεις που θα μπορούσαμε να χτίσουμε μομέντουμ».

Για τη συνέχεια: «Από το βράδυ κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που θα κλειδώσει την πρόκριση στο προολυμπιακό. Να ανασυνταχθούμε για την επόμενη μέρα, γιατί η ομάδα πρέπει να μείνει ζωντανή σε τουρνουά που θα της δώσει στόχους».

Για το τι θα κάνει την «επόμενη μέρα»: «Δεν ξέρω παιδιά. Είναι μια δύσκολη στιγμή γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε. Δεν παίξαμε τόσο καλά, παρά μόνο για κάποια διαστήματα. Το σημαντικό είναι να κλειδώσουμε το προολυμπιακό και μετά βλέπουμε».

Δείτε επίσης

Ρίβερς: «Κανείς δεν έχει το μυαλό του Λεμπρόν…»

Μπορεί ο πολύπειρος κόουτς να προπονεί τους Λος Άντζελες Κλίπερς που αποτελούν το αντίπαλο δέος …