Βασιλειάδης στο enwsi.gr: «Πρέπει να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο γιατί…»

Ο «Βάσκος» κάνει τον απολογισμό της σεζόν και βάζει πρόσημο στην πορεία της ΑΕΚ

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ με χαμόγελα. Η Ένωση κατάφερε να φτάσει ως την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης και να διατηρήσει τα… κεκτημένα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως είναι η τρίτη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ, ακολουθώντας κατά πόδας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Στη φετινή προσπάθεια βοήθησαν πολλοί παίκτες. Ένας εξ αυτών και ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο «Βάσκος» στην πρώτη του σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα παρά τις ατυχίες και τους τραυματισμούς ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στα αποδυτήρια, χάρη στην εμπειρία του.

Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ μίλησε στο enwsi.gr και έκανε τον απολογισμό της φετινής προσπάθειας, ενώ εξήγησε και το γιατί είναι σημαντικοί οι νεαροί παίκτες του συνόλου, αλλά και ο τρόπος που θα αξιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Αρχικά, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, λέγοντας: «Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν με 30άρες και 40άρες. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλή άμυνα. Στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα και όπως ήταν φυσιολογικό θα υπήρχε μία Α κοιλιά για την ομάδα. Χάσαμε κάποια ματς, όμως σε γενικές γραμμές το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό και η ομάδα ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική. Αυτό το λέγαμε από την πρώτη μέρα, ότι έπρεπε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η ήττα από την Μονακό μας πλήγωσε, γιατί θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε στο Champions League και να φτάσουμε στο Final Four, γιατί είχαμε την ομάδα να το κάνουμε.

Συνεχίσαμε όμως και η ομάδα παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο με τον Σωτήρη (Μανωλόπουλος) προπονητή. Πολύ σημαντικό το ότι στα Play off κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και βγάλαμε όλη την… ένταση! Και στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Η χρονιά έκλεισε πολύ καλά. Είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Η ΑΕΚ έκανε το… καθήκον της κόντρα στον Άρη, όμως ο «Βάσκος» δεν ξέχασε τον ημιτελικό Κυπέλλου. Όπως κανείς άλλος εντός των τειχών. «Πολλές φορές το σκεφτόμασταν! Έπρεπε να το χτυπάμε στον τοίχο! Μέσα στο παιχνίδι δεν το καταλαβαίνεις, αλλά όταν το βλέπεις πιο μετά από μια… ψυχρή ματιά και βλέπεις πως έχασες ένα παιχνίδι όπως ήταν το συγκεκριμένο, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι άλλο. Μέσα απ’ αυτά τα λάθη μαθαίνεις για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι, για να είμαστε έτοιμοι».

Παράλληλα, φρόντισε να βάλει πρόσημο στην σεζόν, τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό, στην πρώτη σεζόν του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Ομαδικό το πρόσημο είναι θετικό. Και με τραυματισμούς και με όσα πέρασε η ομάδα το επίπεδο ήταν καλό. Σε προσωπικό, θα μπορούσα και καλύτερα. Έμπαινα πάντα για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου να είμαι αρνητικός. Προσπαθούσα να μιλάω στα παιδιά για να τους βοηθήσω με την εμπειρία μου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στη «νουβέλ βαγκ» της ΑΕΚ. Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε από… κοντά τους νεότερους, στους οποίους έδινε συνεχώς συμβουλές. «Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα παιδιά να δουλευτούν και αυτό το καλοκαίρι, αλλά και την επόμενη χρονιά να έχουν χρόνο συμμετοχής. Όχι στα τελευταία λεπτά, αλλά ουσιαστικό χρόνο. Ας είναι 3 και 5 λεπτά, αρκεί να πάρουν εμπειρίες και να βοηθούν».

Δείτε επίσης

BCL: Θυμήθηκε το εκπληκτικό Final 4 της Αθήνας και την κατάκτηση της ΑΕΚ!

Γύρισε πίσω τον χρόνο