Πλήρης και με επιλογές πρώτης γραμμής σε όλες τις θέσεις η ΑΕΚ με τον Ουίλμπεκιν

Είναι φανερό, πως η πορεία της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο έχει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Επί της ουσίας συζητάμε για την Ενωση προ Αγγελόπουλου και στη μετά Αγγελόπουλου εποχή

wilbekin2-ουιλμπεκινΕίναι φανερό, πως η πορεία της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο έχει δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Επί της ουσίας συζητάμε για την Ενωση προ Αγγελόπουλου και στη μετά Αγγελόπουλου εποχή. Από το καχεκτικό πρόσωπο, τους ξένους της σειράς (η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση του Γουίλιαμσον), η «Βασίλισσα» στέκεται ξανά στα πόδια της. Με την τελευταία προσθήκη του Σκότι Ουίλμπεκιν μάλιστα, η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται πλήρης και με επιλογές πρώτης γραμμής σε όλες τις θέσεις.

Πλέον, ο Σάκοτα έχει στην επιλογή του λύσεις για κάθε ανάγκη: τους Αθηναίου, Ουίλμπεκιν και Παπαντωνίου για την οργάνωση του παιχνιδιού. Τους Ινγκλις, Ντελινινκάιτις και Πολυτάρχου για τον ρόλο του πόιντ γκαρντ. Τους Χέρστον και Κασελάκη (όπως και τον Ινγκλις) ως σμολ φόργουορντ. Τους Σάκοτα και Μιλόσεβιτς στα πάουερ φόργουορντ. Τον Μενσά Μπονσού, τον Σαρικόπουλο και τον Τσιάκο ως σέντερ της ομάδας. Παίκτες με εμπειρία, ποιότητα και ενθουσιασμό.

Η αλλαγή στην ΑΕΚ αποτυπώνεται και στους αριθμούς, όπου η ΑΕΚ έχει πλέον εκπροσώπους σε κάθε κατηγορία. Ο Ινγκλις είναι 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, 1ος στα τρίποντα, αλλά και 3ος στα λάθη. Ο απίστευτος Μενσά Μπονσού είναι 5ος στον πίνακα αξιολόγησης και 1ος σε ποσοστό στα σουτ δύο πόντων. Εντυπωσιακό πως ο Γιάννης Αθηναίου είναι 1ος σε ποσοστό στα σουτ τριών πόντων. Και ο Σάκοτα βλέπει κάθε μέρα την ομάδα να βελτιώνεται.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

Δείτε επίσης

Τσαϊρέλης: «Τα λόγια τελειώνουν…»

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης αναφέρθηκε στις… πράξεις που θέλει ο Ήφαιστος Λήμνου, αρχής γενομένης από το …