Μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη…

4 Απριλίου 1968-4 Απριλίου 2016. Η ιστορία συνεχίζεται…

Η ΑΕΚ γιορτάζει. Το ελληνικό μπάσκετ γιορτάζει. Ο ελληνικός αθλητισμός γιορτάζει. Μια ημερομηνία-σταθμός για την χώρα, αλλά και για την ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινούπολης, η οποία έφτασε στο… Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά!

Η Ένωση έγινε… Βασίλισσα, σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. Ήταν 4 Απριλίου του 1968, όταν η παρέα του Γιώργου Αμερικάνου, του Γιώργου Τρόντζου, του Λαρεντζάκη, του Τσάβα, του Ζούπα, του Χρηστέα, του Νεσιάδη, του Βασιλειάδη, του Δημητριάδη και του Πετράκη, υπό τις οδηγίες του Νίκου Μήλα κατάφερε να υποτάξει μία από τις υπερδυνάμεις της εποχής.

Η Σλάβια Πράγμας «προσκύνησε» την ΑΕΚ με 89-82, σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, στο οποίο βρέθηκαν 80.000 Έλληνες, υποστηρίζονταςι με όλη τη δύναμη της ψυχής τους την ΑΕΚ. Οδηγώντας την, με τον δικό τους τρόπο, στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα.

Τότε που  η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα, η μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη.

48 χρόνια μετά και η ιστορία μοιάζει πιο έντονη και πιο δυνατή από ποτέ… Όπως αρμόζει στο βεληνεκές αυτού του συλλόγου!

Για την ιστορία, οι πόντοι της ομάδας: Χρηστέας 4, Αμερικάνος 29, Βασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Ζούπας 12, Τρόντζος 24, Τσάβας 3, Νεσιάδης, Δημητριάδης, Πετράκης.

Δείτε επίσης

Τολιόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ»

Όσα είπε ο Βασίλης Τολιόπουλος για το ματς με τον ΠΑΟΚ