Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Κομνηνός για το Final 8: «Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό, δεν θα μειωθεί το έπαθλο του πρωταθλητή»

Όσα είπε εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League για τη διεξαγωγή του Final 8

0

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την απόφαση να διεξαχθεί Final 8 τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας πως δεν υπήρχε ιδανική λύση τη δεδομένη στιγμή, καθώς προέχει η υγεία, με όσα συμβαίνουν με την πανδημία του κορωνοϊού.

 Αναλυτικά όσα είπε στην σερβική ιστοσελίδα «nova.rs»:

«Σε μία περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας, η οποία, δυστυχώς, έχει πλήξει όλο τον πλανήτη, το πιο σημαντικό είναι να διαφυλάξεις την υγεία όλων, όχι μόνο των μελών των ομάδων, αλλά και των φιλάθλων. Δεν θέλαμε να αφήσουμε τους πάντες σε αναμονή.

Στόχος από μέρους μας, ήταν να παρέχουμε ασφάλεια. Γι΄αυτό το Basketball Champions League πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, ώστε η σεζόν να ολοκληρωθεί, όταν οι συνθήκες σε όλες τις χώρες θα είναι κατάλληλες. Πρώτο και κυριότερο αγαθό είναι η υγεία, που θα επιτρέπει επιστροφή στις προπονήσεις, εν συνεχεία την επικοινωνία και τις μετακινήσεις.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι εφικτό την χρονική στιγμή που τοποθετήσαμε την επανεκκίνηση της σεζόν, αλλά προφανώς μελετάμε καθημερινά τα δεδομένα. Θέλουμε όλα να είναι ιδανικά, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Έτσι όπως είναι οι συνθήκες, δεν υπάρχει ιδανική λύση. Προσπαθήσαμε, όμως, για το καλύτερο δυνατό, εν μέσω αυτής της κατάστασης.

Το μπάσκετ, όπως κι όλα τα αθλήματα, παίζεται για χάρη των φιλάθλων. Σκεφτείτε η τελική φάση, που είναι σχεδιασμένη σαν μια αθλητική γιορτή για την πόλη που το αναλαμβάνει, πώς θα ήταν χωρίς φιλάθλους… Ποιος θα το ευχαριστιόταν;

Θα το ξαναπώ ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει ιδανική λύση ή επιλογή. Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι τώρα. Αν δεις, όμως, πόσο ενδιαφέρονται όλοι, για να τελειώσει σε αθλητικά πλαίσια η σεζόν, με τις ομάδες στο γήπεδο και τους φιλάθλους στις κερκίδες, τότε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σχετικά με τα ρόστερ, είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που θα υπήρχαν, μπροστά σε μια μεγάλη νίκη για όλους μας, τις ομάδες, τους παίκτες και τους φιλάθλους.

Ας είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το οικονομικό κομμάτι για τις ομάδες αυτήν την στιγμή. Γνωρίζουμε, επίσης, πως δεν είναι εύκολο να στηριχθούν οικονομικά οι ομάδες. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Το να μειώνεις το πρόγραμμα, δεν θα μειώσει την ομορφιά του αθλήματος ή τις προσπάθειες που θα κάνουν οι ομάδες. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το έπαθλο δεν θα έπρεπε να μειωθεί. Οι ομάδες πραγματικά το αξίζουν».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα