Τελευταία Νέα

Τέλος ο Φαλέκας από την ΑΕΚ!

Ο Αλέξης Φαλέκας αποχωρεί από τη «Βασίλισσα» έπειτα από 8 χρόνια

Οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Αλέξη Φαλέκα «χώρισαν» το μεσημέρι της Τρίτης (10/09) έπειτα από οκτώ χρόνια κοινής πορείας. Ο μέχρι πρότινος Assistant Coach της «Βασίλισσας», που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην ομάδα κατά την πορεία της σε Β’ Εθνική και Α2, δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η ΚΑΕ ευχαρίστησε τον Έλληνα προπονητή για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «του και κρατά ορθάνοικτη την πόρτα της, διότι έτσι συμβαίνει με τους πρεσβευτές των ιδανικών της».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι αίφνης οι δρόμοι της με τον Αλέξη Φαλέκα χωρίζουν…

Αυτό επέβαλε η συγκυρία της στιγμής…

Έπειτα από 8 χρόνια…

Ο Αλέξης υπήρξε ως αθλητής, πρωταγωνιστής στα δύσκολα, αλλά απαιτητικά  της Β΄ Εθνικής και της Α2, εκεί που η καταραμένη μοίρα όρισε να παίζει η ένδοξη «Βασίλισσα», παρά τη θέλησή της.  Ως θέσει ηγέτης της, τη καθοδήγησε μέχρι την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, όταν και άρχισε η αναγεννησιακή της πορεία.

Ως προπονητής πια στο πλευρό του Βαγγέλη Ζιάγκου, του Ντράγκαν Σάκοτα, του Γιούρι Ζντοβτς, του Σωτήρη Μανωλόπουλου και του Λούκα Μπάνκι, πιστώνεται μέρος των εγχώριων και διεθνών διακρίσεων της ΑΕΚ.

Υπήρξε πρωταγωνιστής του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΑΕΚ, με καταλυτική συμμετοχή στην ανάδειξη νέων αθλητών, ενώ η Ιστορία τον κατέγραψε ως τον προπονητή, που άνοιξε το χορό των τροπαίων της Αναγέννησης, αφού καθοδήγησε την Ομάδα Νέων της ΑΕΚ στον τίτλο της περιόδου 2015-2016.

Η αξιοσύνη, η σεμνότητα και η εργατικότητά του αποτελούν στοιχεία, που παρέμειναν ανεξίτηλα στο χρόνο και ξέρουμε, ότι ανεξίτηλα θα παραμείνουν, διότι έτσι συμβαίνει με τους σπουδαίους…

Η οικογένεια της ΑΕΚ ΒC τού εύχεται κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του και κρατά ορθάνοικτη την πόρτα της, διότι έτσι συμβαίνει με τους πρεσβευτές των ιδανικών της…

Ευχαριστούμε, Κόουτς».

 

Δείτε επίσης

BCL: Θυμήθηκε το εκπληκτικό Final 4 της Αθήνας και την κατάκτηση της ΑΕΚ!

Γύρισε πίσω τον χρόνο