Σε καλό δρόμο η αποθεραπεία του Ματσιούλις

Ο Λιθουανός παίκτης της ΑΕΚ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Μουντομπάσκετ

Ο Γιόνας Ματσιούλις αποτέλεσε σίγουρα την σημαντικότερη απώλεια για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν για την ΑΕΚ. Τώρα, ο Λιθουανός δουλεύει καθημερινά για να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα

Λίγο αργότερα από τον τραυματισμό του ο Λιθουανός άσος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο αριστερό χέρι. Σχεδόν αμέσως άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης, με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμος το συντομότερο δυνατό. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή στη δράση στα μέσα Αυγούστου, χρονικό σημείο κατά το οποίο ο «Ταύρος» θα είχε ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι.

Παρ’ όλα αυτά, η αποκατάσταση του διεθνή άσου πάει πολύ καλύτερα από κάθε εκτίμηση. Κι αυτό γιατί ο Ματσιούλις ανταποκρίνεται πολύ καλά στην θεραπευτική αγωγή, αλλά και στις ασκήσεις που ακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα, τόσο στη Λιθουανία, όσο και στην Ελλάδα. Και μάλιστα ήδη έχει δείξει πολύ καλά δείγματα κατά τους πρώτους μήνες αποθεραπείας.

Ο 35χρονος φόργουορντ διαθέτει την εμπειρία να φροντίσει το σώμα του, κάτι που έχουν επισημάνει άνθρωποι από το περιβάλλον του στη Λιθουανία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του φρόντιζε πολύ καλά το σώμα του. Έτσι, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, όσο αυτή κατά την οποία βρίσκεται στα… pits και είναι ανήμπορος να βοηθήσει την ΑΕΚ εντός παρκέ, ο Ματσιούλις έχει τον τρόπο να ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Και η εξέλιξη αυτή σκορπάει χαμόγελα στα ενδότερα της Ένωσης, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση ο «Ταύρος» αναμένεται να επιστρέψει στη δράση πιο σύντομα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Εκκρεμούν βέβαια και οι συζητήσεις της ΑΕΚ με τον Λιθουανό για ανανέωση της συνεργασίας τους με τις πρώτες ενδείξεις να είναι πολύ θετικές.

Δείτε επίσης

ΑΕΚ: «567 χρόνια. Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Εθνικής Περισυλλογής» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΚΑΕ για την ημέρα μνήμης