Παπαθεοδώρου: Ετσι τον είδαμε -Αυτά θέλει στην ΑΕΚ

Ο Θάνος Τσίμπος είδε τον Ηλία Παπαθεοδώρου από κοντά και σας τον παρουσιάζει… χτενίζοντας τον

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε επίσημα από την ΑΕΚ την Παρασκευή και θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Μάκης Αγγελόπουλος βρέθηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξη τύπου προπονητή επί θητείας του, περνώντας και τα μηνύματα στήριξης που έπρεπε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αποφασισμένος να πετύχει

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου για όσους δεν το έχουν προσέξει, είναι πολύ εκφραστικός, καταλαβαίνεις την ψυχολογία του από το πρόσωπο του. Θυμάμαι στον επαναληπτικό αγώνα του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, που η ΑΕΚ έχασε αλλά προκρίθηκε λόγω διαφοράς πόντων, πώς εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου. Μπορούσες να καταλάβεις από το πρόσωπο και το ύφος του ότι ήταν σκασμένος και πραγματικά πίστευε ότι η ομάδα του με τα χίλια προβλήματα που είχε, μπορούσε να ανατρέψει την διαφορά και βέβαια αυτή η πίστη βγήκε στο γήπεδο από τους παίκτες του.

Η εικόνα που έβγαλε στην συνέντευξη παρουσίασης του, ήταν ενός ανθρώπου που πατάει γερά στα πόδια του, πιστεύει στις δυνατότητες του και στην δουλειά του και νοιώθει ότι αυτή η ευκαιρία είναι που μπορεί να απογειώσει την καριέρα του.

Δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις και απάντησε σε όλες με σιγουριά και ξεκάθαρες ιδέες και σκέψεις που σημαίνει ότι έχουν αναλυθεί και συμφωνηθεί με την διοίκηση που είναι και το βασικό ζητούμενο. Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του είναι τα παρακάτω:
• Δημιουργία Ελληνικού κορμού με προοπτική
• Αξιολόγηση και αξιοποίηση των νεαρών παικτών της ομάδας
• Να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει
• Να γίνει ξεκάθαρα η 3η δύναμη στην Ελλάδα

Προσωπικά μιλώντας, χάρηκα με αυτά που είπε ο κόουτς, γιατί όλα αυτά ήταν που ανέφερα στο προηγούμενο blog ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ και να φτιάξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, αντί για το ράβε-ξήλωνε κάθε χρονιάς.

Ελληνικός κορμός

Η Ένωση αυτή τη στιγμή έχει 2 Έλληνες με συμβόλαιο (εκτός από τους μικρούς) σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα που έχουν μια σταθερή βάση 5-6 Ελλήνων που χρησιμοποιούνται συστηματικά στο ροτέισον. Θα προσπαθήσει λοιπόν να ενισχύσει τους Σάκοτα, Λαρεντζάκη και με άλλους Έλληνες από μια δεξαμενή παικτών, που για να λέμε την αλήθεια είναι ιδιαίτερα περιορισμένη για παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ΑΕΚ. Σίγουρα αυτή η σκέψη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αν σκεφτούμε ότι φέτος η ΑΕΚ έπαιζε ουσιαστικά με 6 ξένους και τον Λάρυ με τον αρχηγό σε σταθερή βάση, έχοντας πολύ κλειστό ροτέισον που της στοίχησε.

Ανάπτυξη νεαρών

Στο κομμάτι των νεαρών, που είχε και το περισσότερο ενδιαφέρον, νομίζω με τις απαντήσεις του, έδειξε πως ξέρει τι χρειάζεται και τι απαιτείται από μια ομάδα για να αναδείξει κάποιους παίκτες. Στην ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια απαίτηση να παίζουν οι νεαροί παίκτες, ταυτόχρονα να κερδίζει η ομάδα σε κάθε ματς γιατί είναι η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα τίποτα από τα 2 να γίνεται.
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον με γερά θεμέλια, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα μπορέσει ένας νεαρός παίκτης να «ανθήσει» και να δείξει μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες του. Ο κόουτς, που ξέρει ακριβώς πως γίνεται αυτή η διαδικασία, τόνισε κάτι που πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι στην ΑΕΚ να υποστηρίξουν. Είπε ότι για να μπορέσουν να εξελιχθούν θα χρειαστούν και θυσίες, εννοώντας ότι μπορεί να χαθούν κάποια ματς λόγω λαθών απειρίας στο βωμό της ωρίμανσης τους.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει και ο κόσμος αλλά και η διοίκηση να στηρίξουν την ομάδα και τον προπονητή αν θέλουν να έχουν πολλαπλά οφέλη στο μέλλον. Αυτή η διαδικασία θα δείξει και ποιοι μπορούν να γίνουν παίκτες επιπέδου ΑΕΚ και ποιοι όχι, αφού υπάρχει μια λάθος εντύπωση ότι από τους 6-7 πιτσιρικάδες που έχει η ΑΕΚ θα παίξουν όλοι. Αν ένας από αυτούς γίνει πρωτοκλασάτος παίκτης και άλλοι 1-2 παίκτες ροτέισον θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία.

Στόχος της ΑΕΚ

Ως είθισται, έγινε και η κλασική ερώτηση αν η ΑΕΚ μπορεί να σπάσει το δίπολο. Ο κόουτς στάθηκε σε αυτό που πρέπει να στοχεύσουν όλοι στην ΑΕΚ, δηλαδή στο να γίνει ξεκάθαρα η 3η δύναμη στην Ελλάδα και αφού το καταφέρει αυτό τότε να κοιτάξει προς τα πάνω. Φέτος η ΑΕΚ ξεπεράστηκε από τον Προμηθέα ενώ πέρσι από τον ΠΑΟΚ, άρα το να μιλάμε για δίπολο είναι ουτοπικό όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Η Ένωση για να εδραιώσει την θέση της σαν 3η δύναμη στην Ελλάδα, θα πρέπει να τελειώνει την χρονιά με 5-6 ήττες, να είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τους από κάτω και τότε να έχει βλέψεις προς τα πάνω. Αυτό θέλει γερές βάσεις, δυνατά θεμέλια και συνέχεια σε μια ομάδα για να μπορεί να προσθέτει πράγματα και να ανεβαίνει επίπεδο, πράγμα που η ΑΕΚ δεν κάνει αφού κάθε χρόνο δημιουργείται καινούργια ομάδα με πολλές αλλαγές.

Οι ξένοι που θέλει

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι και η φιλοσοφία του στις μεταγραφές ξένων παικτών. Όπως τόνισε, θα προτιμήσει παίκτες που μπορεί να είναι λιγότερο ποιοτικοί αλλά θα έχουν τη δίψα και την θέληση να παίξουν στην ΑΕΚ και να βελτιωθούν αντί για κάποιους άλλους που δεν θα έχουν κίνητρο. Αυτό το έχουμε δει στις ομάδες του κόουτς, αφού πάντα έβρισκε ξένους άγνωστους στο ευρύ κοινό, που όμως με σκληρή δουλειά εξελίχτηκαν και πήγαν σε άλλα πρωταθλήματα.

Η τελική αποτίμηση της συνέντευξης μπορεί να χαρακτηριστεί θετική και ελπιδοφόρα, αφού ο κόουτς έδειξε σίγουρος και κατασταλαγμένος. Αυτό που τονίζουμε εδώ και καιρό, ότι στην ΑΕΚ υπήρχε έλλειψη σχεδίου, δείχνει να είναι το πρώτο που θέλουν να διορθώσουν, δίνοντας τα κλειδιά στον κόουτς για να φτιάξει ένα πλάνο τουλάχιστον διετίας, με σταθερά βήματα και προγραμματισμό. Όλα βέβαια κρίνονται μέσα στο γήπεδο και από τα αποτελέσματα (δυστυχώς), αλλά θα πρέπει και ο κόσμος αλλά κυρίως η διοίκηση της ΑΕΚ να είναι έτοιμη να στηρίξει τον προπονητή για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πλάνο του. Δεν μπορεί η Ένωση κάθε χρόνο να αλλάζει προπονητή και 7-8 παίκτες υπό το βάρος των απαιτήσεων.

Τις επόμενες εβδομάδες που θα αρχίσει να ξετυλίγεται ο σχεδιασμός να μπορούμε να πούμε περισσότερα για την ΑΕΚ της σεζόν 2019-2020.

Δείτε επίσης

Στη 11η θέση η ΑΕΚ – Αποτελέσματα, βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στην Basket League

Αυτή είναι η βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής

13 Σχόλια

 1. Τον παρις λι θα τον φορτωθει τελικα?

 2. Να προσθεσω στον προβληματισμό για το νέο γήπεδο στα Λιόσια κάτι που δεν άκουσα να αναφέρεται μέχρι τώρα. Πως θα φεύγουμε από το γήπεδο μετά τους αγώνες; Τώρα στο ΟΑΚΑ η τροχαια διακόπτει την κίνηση στην Σπύρου Λούη έως και 20 λεπτά μετά τον αγώνα και στις δύο εξόδους του πάρκινγκ για να δώσει προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που φεύγουν από το γήπεδο, σε ματς με 2000 κόσμο. Στα Λιοσια όταν οι περισσότεροι θα προσπαθούν να μπουν στην Αττική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα με μια διαθέσιμη μπάρα εισόδου έχει υπολογίσει κάνεις πόσο χρόνο θα χρειαστούν 1000 αυτοκίνητα; Η απάντηση είναι 200 τουλάχιστον λεπτά δηλ. κοντά τρισημιση ώρες. Το έχουν υπολογίσει αυτό το θέμα στην ΚΑΕ; Δεν είναι μόνο το θέμα της πρόσβασης στο γήπεδο που προβληματίζει, αλλά κυρίως το έμφραγμα που θα δημιουργηθεί στην προσπάθεια για είσοδο στην Αττική οδό κατά την αποχώρηση.

  • θα κανουμε ενα γηπεδο διπλα στο σπιτι του καθενος για να λυθει το προβλημα.

   κοψτε τη κλαψα, οποιος ΘΕΛΕΙ βρισκει λυσεις κ αυτες θα βρεθουν.

 3. Την ειδα ολη τη συνεντευξη. Μια χαρα τα ειπε ο κοουτς. Ειδικα στο κομματι με τους νεους και στην ερωτηση για το διπολο οτι πρεπει πρωτα να εδραιωθεις 3ος και βλεπουμε. Αρκει να μην ειναι για μια ακομα φορα απλα λογια κενο γραμμα και στην πορεια αρχισουμε τα φτου κι απο την αρχη. Επισης εκτος του ελληνικου κορμου και το να βγει καποιος νεος για την ΑΕΚ στοχος θα πρεπει να ναι το να τελειωσουν τη σεζον οι ξενοι που θα επιλεγουν στην αρχη. Αυτο κι αν θα ναι επιτυχια…
  Και καποιες ερωτησεις θανο. Απο ελληνες μιλησε μονο για λαρυ σακοτα. Να υποθεσω τον γιαννοπουλο που χει συμβολαιο δεν τον υπολογιζει καν ε? Εχει γινει καποια συζητηση για τους ξενους? Βινς σαντ ρος μασιουλις ντελροι γιορκ βλεπεις να μενει κανεις? Απο ελληνες ξερεις καποιο ονομα που θα θελε ο κοουτς? Ο Ζησης παιζει?
  Και μια γνωμη για τις ομαδες του bcl αν ειδες. Προσωπικα απογοητευτηκα χειροτερο επιπεδο με περυσι

  • Θάνος Τσίμπος

   -Θεωρώ οτι ξέχασε τον Γιαννόπουλο γιατί μίλησε για Ελληνες του βασικού ροτέισον, ο Χάρης είναι 11ος-12ος χωρίς να σημαίνει οτι μπορεί να μην τον υπολογίζει κιόλας.
   -Οπως έχω γράψει εδώ και καιρό, αίσθηση μου είναι οτι αν μείνει κάποιος θα είναι ο Γίονας, για τους άλλους είτε η ομάδα δεν τους θέλει, είτε δεν μπορεί να τους κρατήσει (θα γίνει προσπάθεια για ΣαντΡος).
   -Ο Ζήσης είναι σίγουρα στόχος αν αποφασίσει να συνεχίσει το μπάσκετ
   -Με την αποχώρηση της Βίρτους και της Βενέτσια σίγουρα αποδυναμώθηκε.

   • Ο Σαντ Ρος θα μείνει Θάνο. είναι σίγουρο.

    • Θάνος Τσίμπος

     Μακάρι φίλε, θα μιλάμε για μεγάλη υπέρβαση.

     • Θάνο κατά πόσο είναι εφικτό το παρακάτω ρόστερ και τι βλέπεις εσύ αν και ακόμη είναι νωρίς

      1)Λι, Ξανθόπουλος + Μωραίτης
      1-2) Ζήσης
      2) Λάρυ + ξένος μπόμπερ + Αγραβάνης
      3) Σαντ Ρος , Πέρπε, Γιαννόπουλος +Ρογκαβόπουλος
      4) Ματσιούλις , Σάκοτα + Τσαλμπόύρης
      4-5) ντελρόυ
      5) ξένος ΄σεντερ (δύσκολο για Χαντερ να μείνει), Όγκαστ +Χατζηδάκης
      εννοείται από τους μικρούς τα + που έχω δεν γίνεται να μείνουν όλοι,κάποιοι θα δοθούν δανεικοί.
      αλλά μοιάζει γεμάτο ρόστερ χωρίς τρελές υπερβολές οικονομικά σε σχέση με το περυσινό
      και αν γίνει σωστό ροτέισον μπορεί να πετύχει.

      • Θάνος Τσίμπος

       Οπως λες και εσυ ειναι πολύ νωρίς,οπότε δεν ξέρω να σου πω ακόμα..σιγά σιγά θα δούμε τις κινήσεις και το που το πάει ο κόουτς.Πάντως ο Ογκαστ με την χρονιά που έκανε φέτος παίρνει τα διπλά απο τον Χάντερ πληροφοριακά..

 4. Ελπίζω όταν λέμε δημιουργία κ αναβάθμιση ελληνικού κορμού, να μιλάμε για παίχτες στο επίπεδο Λαρι,Ντούσαν κ πάνω(π.χ.Ζησης) … Γιατί αν εννοούμε να μαζέψουμε αυτούς που διώχνει ο Προμηθεας (π.χ. Σαλουστρους, Τσαιρεληδες,Γκικες κ σία…), χίλιες φορές να παίζουν 20-25 λεπτά οι μικροί κ ας κάνουμε όσες ήττες χρειαστεί…

 5. μοναχά ΕΝΩΣΙΣ

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΙΑ

  Μ Α Ζ Ι

  ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΒΟΛΛΕΙ, ΧΑΝΤΜΠΟΛ

  ΠΑΝΤΟΥ

  ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ

  ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

 6. Απ’τα λίγα που καταλαβαίνω απ’το άθλημα,είναι ότι από φέτος πάμε να κάνουμε αυτά που δεν κάναμε εδώ και 5 χρόνια και που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του Μάκη.Τα παππούδια,ίσως από το κράξιμο που έπεσε φέτος,παίζουν το τελευταίο τους χαρτί(επιλογή Παπαθεοδώρου)και ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα βάζουν στην άκρη το μεγάλο τους «εγώ» για το καλό της ομάδος και του αθλήματος.

  Υ.Γ Θάνο είχα πάντα την αμφιβολία ότι το αρχικό πρότζεκτ δεν τηρήθηκε ποτέ εξαιτίας της έλλειψης υπομονής από τον κόσμο.Δεν διέκρινα καμιά χρονιά το δίλημμα «αποτέλεσμα εδώ και τώρα» ή «μακρόπνοο σχέδιο» από την εξέδρα,μάλλον το αντίθετο συνέβαινε και ένα γενικό ξενέρωμα.Το πιθανότερο είναι είτε ο Μάκης είτε οι γύρω του,συνεπάρθησαν απ’τις σειρήνες του πρωταθλητισμού και λοξοδρόμησαν στην πορεία.Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να σταθούν όλοι στο ύψος τους.

  • Θάνος Τσίμπος

   Φίλε μου αυτά είναι αλληλένδετα. Οπως γράφω και στο κείμενο ούτε η ΑΕΚ είχε φτιάξει ενα σταθερό περιβάλλον με γερά θεμέλια για να μπορεί να μπει ενας νεαρός να παίξει.Οταν αλλάζεις ξένους τόσες φορές δεν έχεις σχέδιο,που να βρεθεί σταθερότητα για να παίξει και ο νέος. Απο την άλλη μπορεί ο κόσμος να λέει να παίζουν οι μικροί αλλά αν γίνουν 2-3 ήττες στην αρχή με τους μικρούς να παίζουν 20 λεπτά θα έχουμε μουρμούρες, είναι πολύ λεπτή η γραμμή.Ο προπονητής αρχίζει να νοιώθει την πίεση και πάει στα σίγουρα με τους έμπειρους παίκτες και έχει το κεφάλι του ήσυχο.Εκεί ειναι που πρέπει να υπάρξει στήριξη και να πει η διοίκηση δεν πειράζει συνεχίζουμε το πλάνο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *