Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Οριστικό: Θα γίνει Final 8 στο BCL τον Σεπτέμβριο!

Αλλαγή δεδομένων στο Basketball Champions League

0 0

Ο κορωνοϊός έφερε… τούμπα τα πράγματα, με αποτέλεσμα την διεξαγωγή Final 8 στο BCL.

Ο φονικός ιός έχει κάνει άνω-κάτω τα πράγματα, έχει περιπλέξει καταστάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Όπως την διεξαγωγή Final 8 στο BCL τον Σεπτέμβριο. Κάτι που προτάθηκε από την ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπως διαβάσατε χθες (30/3) από το enwsi.gr.

Επίσης, αναφέρεται εντός της ανακοίνωσης ότι ο τόπος διεξαγωγής και οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, το Final 8 θα γίνει σίγουρα με κόσμο!

Παράλληλα, οι μοναδικές ενστάσεις στην εν λόγω πρόταση της ΑΕΚ ήρθαν από Χάποελ Ιερουσαλήμ και Νίμπουργκ, που είναι και η αντίπαλος της ΑΕΚ στους «8».

Αναλυτικά ό,τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της BCL, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το BCL αποφάσισε να αναβάλει για τα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου του 2020 όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, αρχικά προγραμματισμένα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, και την ασφάλεια των παικτών, προπονητών, αξιωματούχων και οπαδών.

Το Συμβούλιο της BCL συζήτησε εκτενώς τη συνεχιζόμενη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία COVID-19 και τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό και επιβεβαίωσε τις ακόλουθες προϋποθέσεις για την επανέναρξη της περιόδου BCL σε περίπτωση που η FIBA ​​θα άρει την αναστολή όλων των διαγωνισμών της σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στις 12 Μαρτίου και επιβεβαιώθηκε στο κεντρικό συμβούλιο της FIBA ​​στις 26-27 Μαρτίου 2020

Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των αξιωματούχων και των οπαδών:

  • αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές όλων των χωρών με ομάδες που εξακολουθούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα σεζόν.     
  • Προκειμένου να διασφαλισθεί ένας θεμιτός ανταγωνισμός: οι παίκτες πρέπει να είναι διαθέσιμοι για επαρκή περίοδο κατάρτισης μόλις ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες.     
  • Για την σωστή οργάνωση: να αρθούν οι διασυνοριακοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.
  • Προκειμένου να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες, τους οπαδούς και τους συνεργάτες: Το Final 8 θα διεξαχθεί μπροστά στους οπαδούς.

Έτσι, το συμβούλιο της BCL πήρε την ομόφωνη απόφαση να επαναλάβει και να ολοκληρώσει την περίοδο 2019-20 με τη φιλοξενία ενός τελικού οκτώ ομάδων, -που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2020.

Ο διοργανωτής και η θέση της εκδήλωσης καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Τα δύο εξαιρετικά παιχνίδια (Ντιζόν vs Νίζνι και Τενερίφη vs Οστάνδη), τα οποία εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του 16ου γύρου, θα παιχτούν πριν από τη διοργάνωση του Final 8 σε ημερομηνία που θα επιβεβαιωθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν εγκαίρως.

 

To LifeNews.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα