Μέχρι τέλους η ΑΕΚ: Ένσταση για το ματς-σκάνδαλο, τιμωρία για τους διαιτητές

Η ΑΕΚ ζητά την επανάληψη του αγώνα ή τη διεξαγωγή των τελευταίων δευτερολέπτων της αναμέτρησης με το Περιστέρι

Η ΑΕΚ θα πάει μέχρι… τέλους!

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πολύ μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία στο ματς με το Περιστέρι και πιστεύουν πως υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Τα παράπονα «φουντώνουν» κυρίως για την Βασιλική Τσαρούχα, η οποία εξόργιζε διαρκώς τόσο τον πάγκο της ΑΕΚ όσο και την εξέδρα. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όπου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποβλήθηκε από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, όταν παραπονέθηκε δίκαια στους διαιτητές, πως ο Χάτσερ του Περιστερίου δεν πέρασε το κέντρο στα 8 δευτερόλεπτα.  Μάλιστα, η διαιτητής από την Χίο δεν είπε ποτέ τον λόγο τον οποίο απέβαλλε τον προπονητή της ΑΕΚ.

Τώρα, η ΚΑΕ ΑΕΚ πάει στο… επόμενο βήμα καθώς κατέθεσε ένσταση στον ΕΣΑΚΕ -με κοινοποίηση προς ΚΕΔ/ΕΟΚ- κατά του κύρους της αναμέτρησης καθώς θεωρεί άκυρο το φύλλο αγώνα. Αυτό για το οποίο «φωνάζει» η ΑΕΚ είναι για το γεγονός πως οι διαιτητές δεν έχουν τηρήσει όσα θα έπρεπε στο φύλλο αγώνα καθώς έχουν αφήσει αρκετά κενά. Ως εκ τούτου, η Ένωση ζητά είτε την επανάληψη του αγώνα από την αρχή, είτε την την συνέχισή του από το χρονικό σημείο 1′.38» πριν το τέλος της παράτασης με την ακύρωση της αποβολής του Ηλίας Παπαθεοδώρου, είτε την συνέχιση της αναμέτρησης από το χρονικό σημείο 6,9» πριν το τέλος της παράτασης με καταλογισμό επιθετικού φάουλ στον Γιαννόπουλο από τον Σμιθ.

Τέλος, η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ δεν σκοπεύει να αφήσει… έτσι ούτε την διαιτητική τριάδα που τα έκανε… μαντάρα. Έτσι ζητά την πειθαρχική δίωξη και την τιμωρία των Τσαρούχα, Καλδίρη και Μαλαμά, όπως επίσης και τον αποκλεισμό τους από τα παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο των όσων προανήγγειλε, μετά την αναμέτρηση με Περιστέρι, με στόχευση τη διεκδίκηση του δικαίου και της ισονομίας, προχώρησε (και) στην παρακάτω διαδικασία:

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ BC κατέθεσε προς τον ΕΣΑΚΕ, με κοινοποίηση προς Ε.Ο.Κ./ΚΕΔ:

1) Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, κατά της επικύρωσής του από το εσφαλμένα και παρατύπως συνταχθέν και θεωρηθέν Φύλλο Αγώνα και προς αποκατάσταση της νομιμότητας που διαταράχθηκε από σωρεία διαιτητικών λαθών και διαιτητικών παραβάσεων και προκάλεσε αλλοίωση αποτελέσματος και σαφή παράβαση του Κανονισμού Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ. Με όσα αναφέρουμε αναλυτικά προς τους αρμοδίους (και αν χρειαστεί, θα δημοσιοποιήσουμε), προκύπτει ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση:

(α) είτε ακύρωσης του τελεσθέντος αγώνα και του επίπλαστου διαμορφωμένου αποτελέσματος με συνέπεια την επανάληψη του από την αρχή υπό τις ίδιες συνθήκες,

(β) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 1’38’’ προ του τέλους της παράτασης με ακύρωση της (αντικανονικής) αποβολής (του προπονητή μας Ηλία Παπαθεοδώρου), άλλως με μετατροπή της σε αποβολή λόγω δεύτερης τεχνικής ποινής με ποινή μίας ελεύθερης βολής,

(γ) είτε της συνέχισής του από το χρονικό σημείο 6.9’’ προ του τέλους της παράτασης με καταλογισμού επιθετικού φάουλ υπέρ του αθλητή μας Γιαννόπουλου σε βάρος του αθλητή της ΚΑΕ Περιστέρι Σμιθ και επαναφορά της μπάλας από την ομάδα μας στο τεταρτημόριο της άμυνας της ΚΑΕ Περιστέρι.

2) Αίτημα πειθαρχικής δίωξης και τιμωρίας των διαιτητών Β. Τσαρούχα, Α. Καλδίρη, Ι. Μαλαμά και Αποκλεισμού τους από τη διαιτησία των αγώνων της ομάδας μας.

Δείτε επίσης

VIDEO από την Family Day της ΑΕΚ

Δείτε τις ομορφότερες στιγμές από την Family Day της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ