Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Λίποβι: «Δεν υπάρχει τίποτα με την ΑΕΚ, έχω συμβόλαιο με τον Προμηθέα»

Οι δηλώσεις του παίκτη του Προμηθέα Πατρών

0

Ο Ολεξάντρ Λίποβι, παραμένει στην Πάτρα και δεν επέστρεψε στην χώρα του, την Ουκρανία την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην τηλεόραση της πατρίδας του έκανε κιόλας μια δήλωση: πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για εκείνον.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο 28χρονος παίκτης, εξήγησε τι πραγματικά «κρύβεται» πίσω από αυτή τη δήλωση, τόνισε πως έχει συμβόλαιο με τον Προμηθέα για ακόμα ένα χρόνο και στάθηκε στην γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, μετά την πανδημία.

Πώς διαχειρίστηκες την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό, από την στιγμή που ήσουν και στην Ελλάδα, δηλαδή μακριά από το σπίτι σου;

«Οι πρώτες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες, γιατί δεν μπορούσες να πας όπου πήγαινες πριν. Μετά η Κυβέρνηση είπε πως έπρεπε να στέλνεις ένα μήνυμα για να βγεις έξω και μπορούσες να πας μόνο φαρμακείο, σούπερ μάρκετ ή για έναν περίπατο. Η αλήθεια είναι πως η σύζυγός μου έκανε πιο εύκολη την παραμονή μου εδώ, γιατί είναι μαζί μου. Μιλούσα και με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και ήταν όλοι καλά, ασφαλείς, οπότε ένιωθα κι εγώ καλύτερα. Απλά οι πρώτες 2-3 εβδομάδες ήταν λίγο περίεργες».

Πώς πέρναγες το χρόνο σου χωρίς αγώνες, χωρίς προπονήσεις; Τί έκανες;

«Ο αδερφός μου είναι personal trainer στην Ουκρανία και μού έδωσε ένα πρόγραμμα για το τι μπορώ να κάνω στο σπίτι, όπως και ο γυμναστής του Προμηθέα. Μας έστελνε ασκήσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε σπίτι ή έξω. Πήγαινα και για τρέξιμο, αλλά δεν έχω πιάσει μπάλα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τώρα. Τώρα περιμένω να ανοίξει το γήπεδό μας ή να πάω σε ένα ανοιχτό γήπεδο έστω και να πιάσω ξανά μπάλα».

Ήταν εύκολο να προσαρμοστείς στα μέτρα της Ελλάδας; Γιατί έπρεπε και να στείλεις μήνυμα για να βγεις έξω, όπως είπες.

«Ήταν εντάξει, αν και κανείς δεν με ρώτησε ποτέ που πάω. Μόνο μια φορά η αστυνομία με σταμάτησε, γιατί έκανα ασκήσεις στο πάρκο και μου είπε ότι δεν έπρεπε να είμαι μέσα στο πάρκο, αλλιώς θα μου έκοβαν πρόστιμο. (γέλια) Εκτός από αυτό, έβγαινα μόνο για να πάρω το φαγητό μου ή για να πάω στο σούπερ μάρκετ και δεν είχα κάποιο πρόβλημα».

Πιστεύεις ότι η Euroleague και το EuroCup θα επανεκκινήσουν τη σεζόν;

«Ειλικρινά, δεν ξέρω. Είναι καλή ερώτηση αυτή. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε όλοι την απάντησή μας. Αυτό περιμένουμε όλοι».

Αρκετοί είναι οι παίκτες που έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την επανέναρξη των αγώνων, όσον αφορά την υγεία τους ή και των οικογενειών τους. Εσύ κάνεις τέτοιες σκέψεις;

«Όλα θα εξαρτηθούν από την οργάνωση. Θα πρέπει οργανωθούν όλα καλά, να τηρούνται από όλους οι κανόνες υγιεινής, να γίνονται απολυμάνσεις. Θα είναι λίγο δύσκολο, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Έχω ένα φίλο, τον Άρτεμ Πούστοβι, που είναι στην Μπαρτσελόνα κι άρχισαν προπονήσεις. Έχουν όλους τους ξένους παίκτες τους και προπονούνται σε γκρουπ, τηρώντας τα μέτρα».

Η λίγκα της χώρας σου, της Ουκρανίας, ήταν η πρώτη από τις ευρωπαϊκές που έδωσε οριστικό τέλος στη σεζόν. Θεωρείς ότι ήταν μια κίνηση «πανικού» ή μια καλή απόφαση;

«Νομίζω ότι άρχιζαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται. Ήταν μια έξυπνη κίνηση να τελειώσουν τη σεζόν, για να μην έχουν πολλά κρούσματα. Ο κόσμος άρχιζε να επιστρέφει αμέσως από άλλες χώρες, γιατί στην Ουκρανία αρκετοί είναι αυτοί που δουλεύουν εκτός χώρας. Πιθανώς να έφερναν όλο και περισσότερο τον ιό στην χώρα και γι’ αυτό η ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει ένα τέλος νωρίς στη σεζόν».

Όσον αφορά την Ελλάδα, θεωρείς ότι ήταν καλή απόφαση ή έπρεπε να περιμένουν κι άλλο, για να δουν τι θα γίνει; Ήσασταν και σε καλή θέση με τον Προμηθέα στην βαθμολογία.

«Δεν ξέρω, είναι λίγο δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσεις. Ο κόσμος από την μία έλεγε πως είναι καλά, από την άλλη ότι έπρεπε να περιμένουν. Από την μία θα παίζαμε χωρίς φιλάθλους, αλλά από την άλλη παίζουμε για τους φιλάθλους. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε εν μέσω μιας κρίσης, με τον κόσμο να μην δουλεύει και με τις ομάδες να σπαταλούν χρήματα, που τώρα θα θέλουν κάποιο καιρό για να ανακάμψουν. Οι ξένοι έχουν φύγει, ίσως δεν μπορούσαν να γυρίσουν και θα συνέχιζαν μόνοι οι Έλληνες. Είναι πολλά πράγματα στην μέση».

Είπες κάποια πράγματα σε κανάλι της Ουκρανίας, όπως ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για σένα, σωστά;

«Αυτό το είπα με βάση κάποια δημοσιεύματα που διάβασα περίπου πριν από τρεις εβδομάδες. Κάποιοι άρχισαν να μου στέλνουν μηνύματα και να μου λένε “Πήγαινε στην ΑΕΚ, πήγαινε στην ΑΕΚ”. Μετά διάβασα πως ο προπονητής της ΑΕΚ είχε δώσει μια συνέντευξη κι είχε αναφέρει πως του αρέσω, αλλά δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για πολλούς παίκτες πιστεύω, ίσως ένας από αυτούς να είμαι κι εγώ. Μίλησα με τον ατζέντη μου και μού είπε “υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά τίποτα περισσότερο”».

Ωστόσο, έχεις ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό σου με τον Προμηθέα.

«Ναι, φυσικά! Είμαι ακόμα εδώ. Δεν φεύγω, έχω συμβόλαιο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά είμαι εδώ στην Πάτρα και τον Προμηθέα. Έχω ένα ακόμα χρόνο στο συμβόλαιο μου, δεν πάω πουθενά».

Με την ΑΕΚ δεν υπήρχε τίποτα πιο «επίσημο» δηλαδή;

«Όχι, όχι. Ξέρεις ο κόσμος στην Ελλάδα μερικές φορές ακούει κάτι, το συζητάει όλο και περισσότερο και προσθέτει και κάτι ακόμα κάθε φορά. Αλλά είναι εντάξει, πάντα έτσι θα είναι. Έχω ακόμα ένα χρόνο με τον Προμηθέα, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον».

Πώς βλέπεις το μπάσκετ μετά την πανδημία, αλλά και την ζωή γενικότερα;

«Θέλω πάντα να σκέφτομαι αισιόδοξα. Ίσως το καλοκαίρι να είναι καλύτερα για όλους. Όσον αφορά το μπάσκετ, ακούω ότι οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ομάδες θα μειώσουν το μπάτζετ τους, λόγω της κρίσης. Θα δούμε τι θα γίνει. Περιμένω κι εγώ, όπως κι όλοι οι παίκτες, νέα από τις ομάδες. Αν ο Προμηθέας πει ότι όλα είναι καλά, έχω έναν ακόμα χρόνο με τον Προμηθέα, θα παίξουμε ξανά στο EuroCup, το οποίο είναι ωραίο και για μένα, και μετά φυσικά θέλω να παίξω στην Euroleague. Είναι το όνειρό μου!».

Ήθελα να στο ρωτήσω αυτό, επειδή είσαι ήδη τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, οπότε κάποια στιγμή θα ήθελες να πας και στην Euroleague φαντάζομαι.

«Ναι. Αν το σκεφτείς κι ο Προμηθέας έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα, από το Basketball Champions League στο EuroCup. Πέρυσι παίξαμε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν πολύ ωραία! Βελτιώθηκε και η ομάδα, αλλά κι εγώ ως παίκτης».

Ξέρεις, ο ιδιοκτήτης της ομάδας σου (Βαγγέλης Λιίλιος) είχε πει κιόλας παλιά ότι θέλει να κατακτήσει το EuroCup, για να παίξετε στην Euroleague. Πώς σού φαίνεται αυτό;

«Συμφωνώ μαζί του! Γιατί όχι; Ο Προμηθέας είναι ένας πολύ καλός και οργανωμένος σύλλογος, με καλούς παίκτες και καλό προπονητή!».

Ακόμα και αν σας τα… χώνει κάποιες φορές στον πάγκο ο προπονητής, όπως έχουμε δει και στην τηλεόραση!

«Ναι, αλλά αν δεν το κάνει, πώς θα μας βάλει πίεση; Πώς θα παίξουμε καλύτερα; Αν είναι καλός, δεν θα μας κάνει καλό (γέλια)».

Μιας και είναι στην επικαιρότητα… Έχεις δει το «The Last Dance»;

«Είμαι στο 5ο-6ο επεισόδιο. Είναι πολύ ωραίο. Δεν ήξερα πολλά πράγματα, όπως το πως ήταν μέσα στην ομάδα, το επιτελείο, η διοίκηση, πως μιλούσαν ο ένας στον άλλον, πως ανταγωνίζονταν. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Βλέπεις πως ήταν ένας “θρύλος”! Βασικά, βλέπει πολλούς “θρύλους” μαζί. Είναι πολύ ωραίο».

Πώς θα ήθελες να κλείσουμε;

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς και να προσέχουν. Ο ιός δεν έχει φύγει ακόμα. Να προσέχετε παντού. Ξέρω πως ο κόσμος ίσως να έχει κουραστεί, αλλά πρέπει όλοι να σκέφτονται αισιόδοξα κι όλα θα περάσουν. Να είστε δυνατοί και όλα θα είναι καλύτερα μετά!».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα