Τελευταία Νέα

KAE AEK: «Η αύρα των 50 ετών από το έπος του ’68»!

Η ΚΑΕ ΑΕΚ για τη σημερινή επέτειο από την περσινή κατάκτηση του BCL

Σήμερα, 6 Μαΐου 2018, συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος από την επιστροφή της ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό της θρόνο.  Πέρσι, τέτοια ημέρα, η «Βασίλισσα»  υπέταξε την Μονακό στον μεγάλο τελικό του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να κατακτάει το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ όπως ήταν λογικό δεν ξέχασε εκείνη την «μαγική» στο ΟΑΚΑ και με ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα αποφάσισε να το υπενθυμίσει και στους φιλάθλους της, γράφοντας τα εξής:

«Ένας χρόνος πριν…

Η αύρα των 50 ετών από το έπος του ’68…

Η ταινία «1968», που εμπνεύστηκε ο Μάκης Αγγελόπουλος και μετουσίωσε σε κινηματογραφικό «έπος» ο Τάσος Μπουλμέτης…

Η μπασκετική ευφυία του Ντράγκαν Σάκοτα.

Η αξία των αθλητών, που μετεξελίχθηκε σε υπεραξία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2018.

Πάνω απ’ όλα, οι 20.000 πιστοί της «Βασίλισσας», που με τις ιαχές τους μετέτρεψαν το Κλειστό του ΟΑΚΑ σε Νεοκαλλιμάρμαρο!

Το πιο άρτιο Φάιναλ Φορ όλων των εποχών, που χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου μία ΚΑΕ, που ζήλεψαν  οι ταξικοί αντίπαλοι της «άλλης πλευράς» της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε με το δίκαιο θρίαμβο της ΑΕΚ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. H «Βασίλισσα» της Ελλάδας πρωταθλήτρια Basketball Champions League. Βασίλισσα της Ευρώπης.

O Ντούσαν Σάκοτα, μετά τον Αθάνατο Γιώργο Αμερικάνο και το μπασκετικό του «ψυχοπαίδι», Νίκο Χατζή (στη Λωζάννη), έγινε ο 3ος αρχηγός της ΑΕΚ, που σήκωσε ψηλά ευρωτρόπαιο. Και σήκωσε ψηλά, μαζί με τους συμπαίκτες του και ολόκληρη την αθλητική Ελλάδα, που είχε να δει ευρωστέμμα από το 2013.

6 Μαϊου 2018.

Η ΑΕΚ κατακτούσε με νίκη 100-94 επί της Μονακό στον Τελικό την απόλυτη καταξίωση, κι ενώ είχε προηγηθεί, στις 4 Μαίου, η αγχωτική νίκη με 77-75 επί της Μούρθια στον ημιτελικό.

To τρίτο αστέρι στο υπεράγιο έμβλημά της τοποθετήθηκε με δόξα και τιμή.

Η ΑΕΚ έγινε Βασίλισσα ξανά…

Και θα ξαναγίνει, αλλά με προϋποθέσεις.

ΑΕΚ ΒC».

Δείτε επίσης

Η πρώτη απόδειξη πως η ΑΕΚ θα γινόταν «Βασίλισσα» της Ευρώπης (VIDEO)

Για τους περισσότερους, υπάρχει η εντύπωση πως η πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης το 1968 και η κατάκτηση του στην επική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού σταδίου, αποτέλεσε έκπληξη. Το μπάσκετ δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια