Η «πονεμένη» ιστορία των γκαρντ και ο… προβληματισμός

Οι τραυματισμοί έχουν ταλαιπωρήσει την θέση των γκαρντ της «Βασίλισσας» η οποία προβληματίζεται για το αύριο


Οι τραυματισμοί είναι ένα από τα μεγάλα… αγκάθια της φετινής ΑΕΚ, η οποία έχει δυσκολευτεί αρκετά φέτος να βρει την χημεία μέσα στην ομάδα αλλά και οι παίκτες της να… κουμπώσουν απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Λούκα Μπάνκι.

Μία από τις θέσεις που έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από την… κακοδαιμονία αυτή, είναι αυτη των γκαρντ. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα απουσιάζει ο Βασίλης Ξανθόπουλος λόγω κάκωσης στο γόνατο, ενώ ο Ξαβιέ Ρατάν-Μέις που ήταν τραυματίας και προσπάθησε να επιστρέψει στο Βέλγιο κόντρα στην Αντβέρπ, χωρίς μεγάλη επιτυχία αφού έπαιξε μόλις 3 λεπτά. Αντίθετα, το… βάρος και τις ευθύνες των θέσεων «1» και «2» έχει πέσει στις… πλάτες των Δημήτρη Μωραΐτη που φαίνεται να αποδίδει εξαιρετικά στον χρόνο που παίρνει και φυσικά στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έχει έναν από τους ηγετικούς ρόλους φέτος στην «Βασίλισσα».

Ο παίκτης που συμπληρώνει την «λαβωμένη» τριάδα των γκαρντ είναι ο Μάλκολμ Γκρίφιν ο οποίος δεν… πείθει με τις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα. Στην τελευταία, στην Αμβέρσα για την 7η αγωνιστική του BCL η εικόνα του 27χρονου γκαρντ ήταν αρκετά κακή έχοντας μόλις 3 πόντους με 1/7 σουτ εντός πεδιάς, χωρίς να δώσει ούτε μία ασίστ, ενώ είχε και 4 λάθη σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Όπως είναι λογικό, η απόδοση του Αμερικανού μπορεί να προβλημάτισε τους ανθρώπους της Ένωσης ωστόσο ο Λούκα Μπάνκι έχει μεγάλη πίστη στους παίκτες και προς το παρών δεν θέλει να προχωρήσει σε κάποια αβίαστη αλλαγή στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Φυσικά, αν οι εμφανίσεις είτε του Γκρίφιν, είτε οποιουδήποτε άλλου παίκτη έχουν πτωτική πορεία, η ΑΕΚ δεν θα διακινδυνέψει να χαλάσει την εικόνα της και θα κινηθεί ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο έχει πάντα ένα… μάτι ανοικτό για οποιοδήποτε «λαβράκι» μπορεί να προκύψει.

Δείτε επίσης

ΑΕΚ: «567 χρόνια. Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Εθνικής Περισυλλογής» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΚΑΕ για την ημέρα μνήμης