«Το 1968 δεν είναι ταινία για τους ΑΕΚτσήδες, αλλά για όλους του Έλληνες»

1968: Το έπος της Βασίλισσας έγινε ταινία
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Μητσικώστας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 για την ταινία «1968» στην οποία θα πάρει μέρος. Αφού αναφέρθηκε λοιπόν στο μπασκετικό έπος της ΑΕΚ, τόνισε πως η ταινία δεν αφορά μόνο τους οπαδούς της Ένωσης αλλά θα αγγίξει όλους του Έλληνες.

Τέλος χαρακτήρισε «προσκήνημα στα ιερά χώματα» τον αγιασμό στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την «Αγια-Σοφιά».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Σπανομανώλη:

«Eίναι μια ταινία που σκιαγραφεί μέσα από μία αφήγηση όλη την χρονιά του 1968, τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα μετά την χούντα. Τότε ξεπετάχτηκε η ομάδα της ΑΕΚ που ένωσε όλους τους Έλληνες. 60.000 κόσμος στο παναθηναϊκό στάδιο και η Ελλάδα δοξάζεται σε ένα ομαδικό άθλημα για πρώτη φορά.

Είναι ντοκιμαντέρ-ταινία. Εχει λήψεις από το 1968 και στη συνέχεια υπάρχει αναπαράσταση της εποχής με χώρους που υπάρχουν ακόμη στην Αθήνα και θυμίζουν εκείνα τα χρόνια. Η ταινία παρακολουθεί την πορεία της ΑΕΚ και των Ελλήνων. Εκείνη την χρονιά είχαμε παγκόσμια γεγονότα.

Η ταινία δεν θα παρακολουθεί μόνο βιογραφικά τις ζωές των αθλητών, αλλά και τις ζωές όλων των Ελλήνων σε παράλληλη δράση. Η ταινία είναι αθλητικοπολιτικοκοινωνική. Δεν αφορά την ΑΕΚ μόνο. Έχει ιστορικό ενδιαφέρον γιατί μέσα από αυτή καταγράφονται διάφορα γεγονότα.

Θέλω να σταθώ στην μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που έχει γράψει ένα τραγούδι το οποίο ρεμπετίζει και το τραγουδάει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, πιστεύω το soundtrack θα πάει πολύ ψηλά».

Για τον ρόλο του: «Εγώ στην ταινία θα κάνω έναν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, οπότε έπρεπε να μελετήσω έναν χαρακτήρα για να πατήσω πάνω. Επειδή μεγάλωσα στη Ν.Φιλαδέλφεια είχα βιώματα. Στα καλά του ρεπεράζ, βρήκαμε ένα τέτοιο πρακτορείο που μοιάζει με αυτά εκείνης της εποχής.

Πρόκειται για μια ταινία που θα αγγίξει όλους τους Έλληνες. Παρομοιάζω εκείνη την εποχή με την σημερινή. Πιανόμαστε με μία ομάδα, ανεξάρτητα απ’το αν λέγεται ΑΕΚ, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, όπως με τους Νέους στο μπάσκετ. Χρειαζόμαστε και τώρα ένα τέτοιο γεγονός για να γαντζωθούμε και να βγούμε στους δρόμους».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Το είπα και στον πρόεδρο και στον Μητροπολίτη. Ήταν ένα προσκύνημα στα ιερά χώματα γιατί θα ξαναχτιστεί ένας νέος ναός για αυτούς που έχυσαν το αίμα τους υπέρ πατρίδος και να είμαστε εμείς εδώ να κοιτάμε ψηλά και να τους λέμε ευχαριστώ. Λέω λοιπόν σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X