Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Άσχετοι ή εγκάθετοι ή και τα δυο μαζί

Ο Ενωσίτης βάζει μια και καλή και με στοιχεία, τέλος στην σπέκουλα για την φάση του Μάνταλου

1

Μισή και ούτε καν ολόκληρη ματιά στο βίντεο της περιβόητης επίμαχης φάσης του Μάνταλου με τον Λέτο, είναι αρκετή για να καταλάβει και ο πλέον αδαής και ο πλέον προκατειλημμένος, πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα κτυπήματος εκτός φάσης. Διότι δεν υπάρχει καν κτύπημα. Όμως κάποιοι επιμένουν να σπεκουλάρουν όχι απλώς για τιμωρία, αλλά ακόμα και για σκάνδαλο αν δεν υπάρξει τιμωρία.

Για όλους αυτούς τρια τινά συμβαίνουν. Είτε είναι άσχετοι, είτε είναι εγκάθετοι, είτε είναι και τα δυο μαζί. Τέταρτη επιλογή δεν υπάρχει. Ας διαλέξουν και ας πάρουν.  Το γιατί εγκάθετοι, δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Γιατί άσχετοι; Διότι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Είτε ο Μάνταλος έριξε αγκωνιά (που προφανώς δεν έριξε),  κλήση  με βάση το video πολύ απλά δεν μπορεί να γίνει βάσει του συγκεκριμένου άρθρου του πειθαρχικού κώδικα. Η όποια παράβαση (αν για παράδειγμα ο Παπαδόπουλος έχει δει φάουλ του Μάνταλου ή τίποτα απολύτως δεν το ξέρουμε) έχει κριθεί από τον διαιτητή. Είναι στη φάση του γκολ, την παρατηρεί, δεν έχει γίνει στην πλάτη του, αφήνει τη φάση να παιχθεί (αν έχει δει φάουλ αφήνει το πλεονέκτημα) και γίνεται το γκολ. Θα μπορούσε να επιστρέψει πριν γίνει η σέντρα και να δείξει κίτρινη ή τίποτα όπως έκρινε στον Μάνταλο.

Η διάταξη του άρθρου 10, παράγραφος 6, εδάφιο στ’ του πειθαρχικού κανονισμού πολύ απλά δεν πληρείται. Τι λέει το άρθρο;  «Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε Π.Α.Ε. της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία». Που εμπίπτει σ’ όλα αυτά η φάση του Μάνταλου; Πουθενά. Πολύ απλά διότι δεν είναι μια φάση που διέλαθε της προσοχής του διαιτητή.

Και για να το τελειώνουμε το παραμυθάκι, προφανώς και ο Μάνταλος ούτε θα κληθεί, ούτε πολύ περισσότερο θα τιμωρηθεί. Αν όμως θα ήθελαν τόσο πολύ να έχει τιμωρηθεί ο αρχηγός της ΑΕΚ γι αυτή την φάση, ας καταλόγιζε το φάουλ ο Παπαδόπουλος και ας έδινε και κίτρινη κάρτα. Δεν θα υπήρχε ποτέ το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού. Τόσο απλά.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα