Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Στοίχημα για όλη την ΑΕΚ αυτό το πρότζεκτ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την τεράστια ανάγκη να πετύχει το πιο ορθολογικό ποδοσφαιρικό σχέδιο της ΑΕΚ των τελευταίων πολλών ετών

25

Η προσπάθεια στην οποία μπήκε η ΑΕΚ εδώ και ένα δίμηνο περίπου, όταν επέλεξε τον Μιγκέλ Καρντόσο για να ηγηθεί του νέου ποδοσφαιρικού πρότζεκτ που τρέχει, ενδεχομένως να είναι και επίπονη. Σημασία έχει, όμως, πως είναι σωστή στρατηγικά. Δεν είναι εύκολο να ποντάρεις στη δημιουργία στο ποδόσφαιρο. Πιο εύκολο είναι να ποντάρεις στο πόσο συμπαγής είσαι περιμένοντας να πάρεις πράγματα από την ποιότητα που διαθέτεις μπροστά.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι μικρομεσαίες ομάδες στον πλανήτη παίζουν άμυνα και οι μεγάλες επίθεση. Ποντάρουν, καλύτερα, όχι παίζουν γιατί άμυνα και επίθεση παίζουν όλοι. 

Παρακαταθήκη για το μέλλον ο τρόπος παιχνιδιού που προσπαθεί να εφαρμόσει

Μετά από αρκετά χρόνια με λίτρα νερού στο κρασί της και με τη λογική βιδωμένη στο σκοπό που αγιάζει τα μέσα, η ΑΕΚ επέλεξε να κάνει κάτι. Να παίξει κάπως, να βάλει έναν ποδοσφαιρικό στόχο κατεύθυνσης, που αν της βγει θα είναι πιο σημαντικός από την κατάκτηση ενός τίτλου. Γιατί το να πάει η μπάλα μέσα αντί για δοκάρι σε έναν τελικό κυπέλλου ή το να μη μετρήσει ένα οφσάιντ γκολ παραδείγματος χάρην, σου δίνει έναν τίτλο, δεν μπορεί όμως να σου εγγυηθεί το παραμικρό για την επομένη του εκάστοτε τελικού.

Ο τρόπος παιχνιδιού που προσπαθεί να εφαρμόσει η ΑΕΚ, από την άλλη, αν τα καταφέρει μπορεί να της δώσει σωστή κατεύθυνση για το άμεσο μέλλον της που θα τη βρει σύντομα στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο οποίο η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει με την ίδια λογική που το άφησε. Ως μια ομάδα, δηλαδή, που αποθεώνει το επιθετικό ποδόσφαιρο κι ας παίρνει καμιά φορά λιγότερα από όσα αξίζει. Όχι ως μια ομάδα που παλεύει κολοκοτρονέικα για υπερβάσεις μέχρι να κλατάρει. 

Για αυτό είναι μεγάλη υπόθεση να πετύχει το πρότζεκτ και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ να το αγκαλιάσει και να το στηρίξει δίχως αύριο.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα