Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

To enwsi.gr μέσα στην «Αγιά Σοφιά» -Ντύνεται ο Ναός της ΑΕΚ (VIDEO)

Το «Enwsi.gr» έκανε αυτοψία στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας

0

Η «Αγιά Σοφιά»… ντύνεται!

Το «Enwsi.gr» έκανε αυτοψία στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας και σας παρουσιάζει αναλυτικά την πορεία των έργων και τα επόμενα βήματα, που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του ονείρου της επιστροφής.

Από τον Ιούλιο του 2017, όπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας το σύνθημα της επιστροφής με τον αγιασμό του γηπέδου μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο φέροντας οργανισμός και το μεταλλικό στέγαστρο με την επικάλυψη μεμβράνης pvc.

Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της επιστροφής και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να μπει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο το καλοκαίρι του 2021!

Το επόμενο διάστημα και ειδικότερα το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για το γήπεδο. Η σύμβαση με την «Τομή» έχει περάσει από το Ελεγκτικό συμβούλιο και το μόνο που απομένει είναι να υπογραφεί από την Περιφέρεια. Από τη στιγμή που αυτό θα γίνει θα τρέξουν οι διαδικασίες για το ντύσιμο του «Ναού» κυρίως εσωτερικά. Μέσα στο καλοκαίρι μάλιστα, θα ξεκινήσει και το εξωτερικό ντύσιμο του γηπέδου με τα δύο υλικά που έχουν εγκριθεί από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Γυαλί και διάτρητο μέταλλο.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι οι πυλώνες δεν πρόκειται να «ντυθούν». Θα παραμείνουν ως έχουν αφού λόγω συστολής και διαστολής απαγορεύεται να τοποθετηθεί πάνω τους κάποιο υλικό.

Τρέχει η διπλή Υπογειοποίηση

Όπως έχετε διαβάσει η υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών «τρέχει» χωρίς ιδιαίτερα κωλύματα από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εκσκαφές. Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται τα έργα αντιστήριξης, ούτως ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα κατάρρευσης των δρόμων. Παράλληλα γίνονται μεταφορές δικτύων (ΔΕΗ και ΟΤΕ). Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους ιθύνοντες του project όλα προχωράνε βάσει χρονοδιαγράμματος και δε θα υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει και η δεύτερη υπογειοποίηση, αυτή δηλαδή της Χρυσοστόμου Σμύρνης που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και είναι ο κάθετος δρόμος που οδηγούσε στην παλιά ««Σκεπαστή». Μάλιστα από αυτή θα εισέρχονται τα πούλμαν των ομάδων απευθείας στο γήπεδο.

Όταν με το καλό ολοκληρωθεί αυτό το project ο χώρος των δρόμων που θα υπογειοποιηθεί θα προσφέρει μία τεράστια πλατεία – πεζόδρομο στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας.

46 θύρες, 28+2 τουρνικέ

Το νέο γήπεδο θα έχει συνολικά 46 θύρες. Η θέα σε όποιο σημείο του γηπέδου και αν καθίσει κανείς είναι εξαιρετική! Ακόμα και δίπλα στον πυλώνα αν είναι η θέση κάποιου οπαδού, μπορεί να δει «πιάτο» όλο το γήπεδο και να παρακολουθήσει το παιχνίδι αψεγάδιαστα.

Η είσοδος και η έξοδος από το γήπεδο θα πραγματοποιείται από 28 διπλά τουρνικέ υψηλής ασφάλειας, ενώ θα υπάρχουν και δύο μονά. Σύμφωνα μάλιστα με τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα, η μόνη θύρα που θα διατηρήσει τον αριθμό της, θα είναι η «21». Θα είναι αυτή που βρίσκεται στην πλευρά του Άλσους, εκεί που βρισκόταν η παλιά «Θύρα 21» και θα φιλοξενεί τους οργανωμένους φίλους της ΑΕΚ.

Δείτε τα VIDEO του enwsi.gr

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα