Αυτοί που δεν έκαναν καριέρα: Από τον Χάρη Παππά, στον Λαγό και τον Κατίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

lagosΣτα πρώτα βήματά της καριέρας τους θεωρήθηκαν μεγάλα ταλέντα και το μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το Contra.gr παρουσιάζει 21 Έλληνες ποδοσφαιριστές που δεν είχαν την αναμενόμενη πορεία στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

H πορεία της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή αλλά και γενικότερα ενός αθλητή είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά και οι… οι άνθρωποι που έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.

Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρότι είχαν όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσουν μία αξιόλογη καριέρα, εντούτοις κινήθηκαν ή κινούνται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας, εξαιτίας των (κακών) επιλογών τους ή των σοβαρών τραυματισμών που αντιμετώπισαν.

Ανάμεσα τους και αρκετοί της ΑΕΚ:

Χάρης Παππάς

Θεωρήθηκε από πολλούς ο νέος “Βασίλης Λάκης”, καθώς είχε αρκετά παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανσερραϊκό, αλλά το μεγάλο “μπαμ” το έκανε με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς τη σεζόν 2004-05. Εκείνη την περίοδο, αρκετοί σύλλογοι “έψαξαν” την περίπτωσή του, όμως τελικά ο Ολυμπιακός ήταν ο… τυχερός. Την πρώτη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα, όμως το 2006-07 επέστρεψε στους “ερυθρόλευκους” και κατέκτησε το πρωτάθλημα, χωρίς όμως να έχει ενεργή συμμετοχή στην επιτυχία.

Γι’ αυτό το λόγο έμεινε ελεύθερος, όμως γρήγορα βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη, υπογράφοντας συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Όμως, ούτε στην “Ένωση” έκανε αισθητή την παρουσία του, αποχωρώντας ύστερα από ένα χρόνο. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Ξάνθη, η Μόναχο 1860 και ο Παναιτωλικός, αλλά σε καμία από τις προαναφερόμενες δεν κατάφερε να… στεριώσει.

Γιώργος Κατίδης

Ακόμα μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Άρη, στον οποίο έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα. Το καλοκαίρι του 2012 ήταν βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Νέων στον δρόμο προς τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η πολύ μεστή παρουσία του τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι κατέβαλαν το ποσό της ρήτρας στους “κίτρινους” και τον έκαναν “δικό” τους. Όμως, ο 20χρονος -τότε- μεσοεπιθετικός βρέθηκε σε μία δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για την “Ένωση”, το τέλος της οποίας την βρήκε να υποβιβάζεται στη Football League. Ο Κατίδης βέβαια είχε καταφέρει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας -για αρνητικό λόγο- νωρίτερα, εξαιτίας του ναζιστικού χαιρετισμού που πραγματοποίησε ύστερα από την επίτευξη του νικητήριου γκολ κόντρα στη Βέροια.

Αυτό το ματς αποτέλεσε το κύκνειο άσμα με τη “κιτρινόμαυρη” φανέλα, ενώ η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν εξοντωτική, αφού η πολιτεία του απαγόρευσε να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στη Serie B για χάρη της Νοβάρα. Το περυσινό καλοκαίρι επέστρεψε στην Ελλάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Βέροια, όμως τον Ιανουάριο αποχώρησε και συμφώνησε με τον Λεβαδειακό, με τον οποίο γνώρισε για ακόμα μία φορά την πικρή γεύση του υποβιβασμού.

Παναγιώτης Λαγός

Στις αρχές της καριέρας του θεωρήθηκε το επόμενο μεγάλο αριστερό χαφ της Εθνικής Ελλάδας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, με τον οποίο αγωνίστηκε 76 φορές στο πρωτάθλημα. Τις περιόδους 2004-05 και 2005-06 αναδείχτηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, ενώ ειδικά τη δεύτερη χρονιά ήταν εντυπωσιακός και είχε σημαντική συμβολή στην έξοδο του “Γηραιού” στην Ευρώπη.

Εκείνο το καλοκαίρι υπήρξε βασικός μεταγραφικός στόχος όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων, αλλά ο ίδιος επέλεξε την ΑΕΚ, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Η πρώτη του σεζόν στην “Ένωση” δεν ήταν ευνοϊκή για εκείνον, καθώς τον Φεβρουάριο του 2007 τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα και έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, αφού ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει στο κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο. Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ουκρανική Βόρσκλα Πολτάβα διάρκειας 1,5 έτους, όμως μερικούς μήνες πριν τη λήξη του, τον Μάρτιο του 2014, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία αποφάσισε να αποχωρήσει. Από το καλοκαίρι του 2014 αγωνίζεται στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος

Οι καλές εμφανίσεις του με την Εθνική Ελπίδων και το Κερατσίνι ανάγκασαν τους δύο “αιωνίους” να ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Τελικά, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής στη μάχη με τον Παναθηναϊκό. Παρά τις υψηλές προσδοκίες, δεν κατόρθωσε να καθιερωθεί λόγω του σκληρού ανταγωνισμού με τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ύστερα από 2,5 χρόνια έμεινε ελεύθερος και αγωνίστηκε σε Ακράτητο και Πανιώνιο. Το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο με την ΑΕΚ, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Η ανοδική πορεία του όμως ανακόπηκε απότομα, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, ο οποίος τον άφησε εκτός για περισσότερο από 6 μήνες. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επανέλθει και να αγωνιστεί με την “Ένωση” στο Champions League. Το καλοκαίρι του 2007 υπέγραψε συμβόλαιο με την Κυπριακή Ομόνοια, καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του τεχνικού των “κιτρινόμαυρων”, Λορέντζο Σέρα Φερέρ. Στη συνέχεια άλλαξε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Ξάνθη και η Καλλονή, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιξε σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τη φανέλα του Ηρακλείου.

Δημήτρης Ναλιτζής

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που βάσει ταλέντου αδίκησε τον εαυτό του. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Πανιωνίου, με τον οποίο πραγματοποίησε ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Το 1998 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με τους “κυανέρυθρους”, ενώ τη σεζόν 1999-00 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ αγωνιζόμενος τη μισή σεζόν στον ΠΑΟΚ. Με τον “Δικέφαλο” κατέκτησε το Κύπελλο το 2001, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα από τα τέσσερα γκολ των “ασπρόμαυρων” κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εκείνο το καλοκαίρι έκανε το σημαντικό βήμα για το εξωτερικό, υπογράφοντας στην Ουντινέζε, αλλά δόθηκε άμεσα δανεικός σε Περούτζια και Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τους Πορτογάλους μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ύστερα από δύο χρόνια σε Ιταλία και Πορτογαλία επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, καθώς βρέθηκε σε μία δύσκολη περίοδο για την “Ένωση”. Μετά την ΑΕΚ η καριέρα του πήρε την κατιούσα και ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει σε υψηλά στάνταρ.

Παντελής Καπετάνος

Το σύνθημα “βάλε ένα γκολ κι ας πεθάνω, Καπετάνο, Καπετάνο”, δονούσε την ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ τις περιόδους 2006-07 και 2007-08. Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του, ο Παντελής Καπετάνος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην “Ένωση”, με τους τραυματισμούς να παίζουν σημαντικό ρόλο στην μέτρια πορεία του με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Το 2008 αποχώρησε από την ΑΕΚ και υπέγραψε συμβόλαιο με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Η καριέρα του “αναγεννήθηκε”, έφτασε μέχρι την Εθνική Ελλάδος, με την οποία αγωνίστηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2010. Παρέμεινε για μία εξαετία στη Ρουμανία, αγωνιζόμενος και με τη φανέλα της Κλουζ, ενώ από το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και την Ξάνθη.

Σωτήρης Κωνσταντινίδης

Ο “γιατρός” της ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες, που υπήρχαν γι’ αυτόν στις αρχές της καριέρας του. Η “Ένωση” είχε δώσει μάχη το 1999 για να τον αποκτήσει από τον Ηρακλή, αλλά στην εξαετία που έπαιξε με τον δικέφαλο στο στήθος δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, ούτε να κερδίσει φανέλα βασικού.

Ακολούθησε ο Ιωνικός, ο Πανσερραϊκός και ο Αγροτικός Αστέρας, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Εθνικό Σερρών.

Πηγή: contra

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X