Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

ΑΕΚ: Το διπλό μήνυμα με τον Καρακλάγιτς

Ο Insider αναλύει πως η ΑΕΚ πήρε έναν παίκτη με υψηλές προδιαγραφές για το μέλλον και έριξε ισχυρό χτύπημα στον Ολυμπιακό

74

Δεύτερη κίνηση της ΑΕΚ στις μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν. Πρώτη με σφραγίδα του Ιλια Ιβιτς για την ΑΕΚ που θα έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει εκείνος. Ο Πέταρ Καρακλάγιτς είναι μια κίνηση που δείχνει πολλά για την ΑΕΚ και στέλνει μηνύματα εντός και εκτός ομάδας.

Με τον 20χρονο Σέρβο η Ενωση κάνει μια κίνηση επένδυσης. Δεν έρχεται στην ΑΕΚ για να θεωρηθεί αυτόματα βασικός, δεν επηρεάζει το σχεδιασμό που περιλαμβάνει απόκτηση ακραίου επιθετικού (ίσως και δύο κινήσεις για τα «φτερά»).

Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ με τον Καρακλάγιτς κινήθηκε όπως πρέπει να λειτουργεί ένα μεγάλο κλαμπ. Υπό άκρα μυστικότητα, έμαθε για την περίπτωση ενός ταλαντούχου, έκανε εκτεταμένο σκάουτινγκ, προχώρησε άμεσα στην απόκτηση του. Στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στον Καρακλάγιτς. Εκτιμούν πως η ταχύτητα, το ένας εναντίον ενός και η εκρηκτικότητα είναι στοιχεία που θα τον κάνουν να ξεχωρίσει. Παράλληλα, έχει εντυπωσιακή σωματική διάπλαση και είναι παίκτης που συγκεντρώνει υψηλές προδιαγραφές.

Η ΑΕΚ δείχνει με τον Καρακλάγιτς, πως μπορεί να μπει με αξιώσεις και να ανοίξει νέες αγορές. Επειτα από την εποχή Μπάγεβιτς, όπου ήλεγχε απόλυτα την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η ΑΕΚ θέλει ξανά να βρει εξελίξιμους παίκτες με προοπτική. Συνολικά, στη νέα ΑΕΚ που θα σχηματιστεί, το κίνητρο και οι φιλοδοξίες, σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική ικανότητα, θα είναι τα στοιχεία που θα έχει κάθε παίκτης που θα φορά τα «κιτρινόμαυρα». Θα κερδίζει η ΑΕΚ, για να κερδίζει και ατομικά ο καθένας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη κίνηση είναι και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς Πειραιά μεριά. Σε μια εποχή κατά την οποία ο Ολυμπιακός επιχειρεί να δείξει πως ελέγχει όλα τα Βαλκάνια και ειδικά τη σερβική αγορά, η ΑΕΚ έρχεται και παίρνει κάτω από τη μύτη τους (και βέβαια πριν από τις παραδοσιακές δυνάμεις των Σέρβων) ένα σπουδαίο ταλέντο που ξεπετάχθηκε. Με καθοριστική βέβαια τη συμβολή του Ιβιτς, που ξέρει καλά την αγορά και ειδικά την Προλετέρ, ομάδα από την οποία ο ίδιος ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του.

O Insider

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα