«Βαρύ» το χαστούκι της FIFA κι ας κάνει σα να μη το καταλαβαίνει ο Αυγενάκης

«Βαρύ» το χαστούκι της FIFA κι ας κάνει σα να μη το καταλαβαίνει ο Αυγενάκης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν κάτι καταλάβαμε από την απάντηση της FIFA στην ΕΠΟ, για όσα έχει προκαλέσει η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές, είναι πως από το πουθενά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κρίση. Και τελικά μάλλον αυτός είναι ο βασικός στόχος. Κρίση για την κρίση και για τα όποια αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει, όσο μεγαλύτερη είναι.

Είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο να καταλαβαίνεις πως ένας εκπρόσωπος της Πολιτείας, προσπαθεί να παραπλανήσει και τον κόσμο του ποδοσφαίρου και την φίλαθλη κοινή γνώμη γενικότερα.

Ισχυρίζεται εδώ κι εβδομάδες πως δεν γίνεται να έχουμε εκλογές, επειδή περιμένει την μελέτη της UEFA. Κι έρχονται σήμερα FIFA – UEFA, να μας πουν πως αν δικαιολογείται κάποια καθυστέρηση στον χρόνο των εκλογών, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο λόγω της κρίσης της πανδημίας.

Το πρόβλημα είναι βέβαια πως ούτε ο ίδιος ο Αυγενάκης δεν έχει επικαλεστεί την κρίση της πανδημίας.

Μας έφερε αρκετά χρόνια πίσω

Κατά τα άλλα ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού μας έφερε αρκετά χρόνια πίσω, στις εποχές που η FIFA απειλούσε όταν υπήρχε κάποιο μπέρδεμα με την ΕΠΟ. Να θυμίσω εδώ πως όλες οι παρεμβάσεις του Κοντονή για παράδειγμα, έγιναν χωρίς ποτέ να υπάρξει, ούτε καν στο ξεκίνημα, επίσημη δήλωση της FIFA με απειλές για σοβαρές κυρώσεις. Το πέτυχε ο Λευτέρης Αυγενάκης και δεν μπορεί να του στερήσει κανείς την δόξα.

Το πιο διασκεδαστικό απ’ όλα, είναι η ερμηνεία που μετά από πολύ κόπο δίνει στην επιστολή της FIFA η επικοινωνία του ΟΣΦΠ. Και πολύ φοβάμαι και ο υφυπουργός Αθλητισμού …Απ’ όλα όσα γράφει η FIFA, αυτοί κράτησαν την παρότρυνση στην ΕΠΟ για συζητήσεις με την Πολιτεία και για τον χρόνο των εκλογών.

Δεν θέλει κρίση η FIFA. Αναμενόμενο και λογικό. Και τι λέει; Ξεκαθαρίζει στην κυβέρνηση την οποία δυστυχώς παρασύρει ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού, πως μονομερώς δεν μπορεί να αποφασίζει για θέματα της ΕΠΟ. Αυτό τελειώνει με την επιστολή της FIFA και τυπικά.

Πολλά λάθη από την ΕΠΟ

Η παρότρυνση γίνεται στην ΕΠΟ, αφού η επιστολή απευθύνεται στην ΕΠΟ, αλλά ουσιαστκά απευθύνεται στον υφυπουργό Αθλητισμού. Αυτόν καλούν να λυθεί το πρόβλημα μέσω συζήτησης. Αυτόν καλούν γιατί αυτός δημιούργησε το πρόβλημα κι αυτό προχώρησε σε ενέργειες χωρίς να ενημερώσει την ΕΠΟ. Το μήνυμα είναι σαφές. Πρέπει να ανοίξει την πόρτα του γραφείου του στην ΕΠΟ.

Κι αυτό φυσικά δεν το ήθελε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Αν το ήθελε θα το έκανε από την αρχή, όπως ήταν και το σωστό. Αλλά δεν πέλεξε τον σωστό δρόμο, γιατί ο στόχος της παρέμβασης του, δεν είναι αντικειμενικά θεμιτός.

Η σημερινή διοίκηση στην ΕΠΟ έχει κάνει πολλά λάθη. Αλλά δεν έχει ούτε κακουργηματικά κατηγορούμενους, ούτε τα μέλη της ακούγονται σε συνομιλές με προέδρους ΠΑΕ, να αποφασίζουν για τους ορισμούς των διαιτητών.

Το συμπέρασμα που προκαλεί λύπη

Αυτό προφανώς διέφυγε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, που τελικά το μέτωπο με την ομοσπονδία στην πραγματικότητα δεν είχε άλλον λόγο να το ανοίξει. Εκτός από αυτόν που δυστυχώς κατανοούμε πλέον όλοι. Πως αυτή δεν είναι αρεστή στον ΟΣΦΠ. Είναι ένα συμπέρασμα που προκαλεί λύπη.

Το πρόβλημα βέβαια δεν θα ήταν σημαντικό, αν ο Αυγενάκης δεν επέμενε όλο το προηγούμενο διάστημα να βάζει μπροστά συνολικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Το έγραψα ξανά τις προηγούμενες μέρες, το λέω πάλι εδώ.

Δεν παίζει ο πρωθυπουργός να είχε όρεξη ειδικά αυτό το διάστημα, να τον στοχοποιεί η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως κάποιον που αθετεί συμφωνίες, δρα μονομερώς και κυρίως σαν κάποιον που προσπαθεί να παραπλανήσει.

Ενδεχομένως να έχει την συναίνεση του γενικώς ένα πλάνο με γενικό και θεμιτό στόχο βελτιώσεις στο ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να ξεκινάει συνειδητά από τον ίδιο ένα πλάνο χειραγώγησης της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΠΟ, που θα τον έφερνε σε κόντρα με αυτούς που έδωσε αγώνα να φέρει τον Φλεβάρη στην Αθήνα, για να υπογράψουν εκείνη την συμφωνία.

Δεν έχει λογική κάτι τέτοιο και γι΄αυτό και το αφήγημα περί συνολικά κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, που προτάσσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, μάλλον είναι τόσο βάσιμο, όσο και το πως ήταν συμφωνημένο να μη γίνουν εκλογές αν δεν έρθει …η ολιστική μελέτη.

Ο Αυγενάκης είναι ο πρώτος που…

Το γεγονός πως ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο πρώτος που προσωπικά θυμάμαι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που δέχθηκε να έχει …σκιώδη υπουργό όχι από την αντιπολίτευση αλλά από την ίδια την κυβέρνηση που συμμετέχει και ο ίδιος, με κάνει να πιστεύω πως ούτε αυτός ο επικοινωνιακός κι όχι μόνο όλεθρος, θα τον βάλει σε διαδικασία να σκεφτεί την επόμενη μέρα του μακριά από τον τομέα του οποίου έχει την ευθύνη σήμερα.

Ελπίζω μόνο πως θα κατανοήσει πως υπάρχει ένα όριο ανάμεσα σε αυτά που μπορεί να γίνουν και σε αυτά που δεν μπορούν να γίνουν. Αρκετοί προκάτοχοι του είχαν προστριβές με την ΕΠΟ κατά καιρούς, αλλά ποτέ κανείς δεν επιχείρησε να …την παραδώσει στην επιρροή οποιουδήποτε.

Ακόμη και το ό,τι ο Κοντονής έριξε την προηγούμενη διοίκηση, είναι μύθος. Η προηγούμενη διοίκηση ολοκλήρωσε κανονικά την θητεία της, για να γίνουν οι εκλογές που τελικά ματαιώθηκαν, τον Οκτώβρη του 2016. Την ολοκλήρωσε με πρόεδρο τον Τζανόπουλο της ΕΠΣ Δυτ. Αττικής, λόγω της δικαστικής υπόθεσης του Γκιρτζίκη κι άλλων στελεχών της. Δεν την έριξε κανείς όμως. Δεν έπεσε. Τελείωσε η θητεία της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X